Tekir Kedi Yaramaz Bir Kedi Cinsi Mi?

sarabekci
sarabekci

168 Puan

tekir kedi yaramaz bir kedi cinsi mi?

20 CEVAP

Siyammm
Siyammm

120334

Tüm Türkler aynımı? Bu sorunun cevabını kendinizde bulabilirsiniz

Tengu
Tengu

14308

bu arada kedi sahiplenip yok şu koltuğumu tırmaladı yok şu perdemi parçaladı kızgınlığa girdi şuraya işedi diye sokağa atacaksanız hiç sahiplenmeyin. kedi bu yukarda saydıklarımı da fazlasını da yapar cins olsun olmasın kedi kedidir cins kedi de yapar tekir kedi de yapar. evinizi ona göre ayarlayacaksınız ev sizin değil onun olacak. bunları göze alarak kedi sahiplenin eve alıştırıp sonrasında sokağa bırakmayın. kedi sahiplenmeden önce bütün bunları göze almanız gerek dikkatlice düşünün aile üyelerinizle de bunları konuşun

Bikedi
Bikedi

13753

Tekir kedi sahibi en az 10 kisi taniyorumdur. Birininki yerinden bile kalkmiyor, birininki yerinde durmuyor. Birinin kucuk cocugu var cocuk kediyi kucaginda ordan oraya sundure sundure tasiyor kedi gik bile drmiyor. Birininki elini bile surdurmez hemen isirir cizer. benimki henuz 5.5 aylik. Orta sekerli.

Ozge00
Ozge00

131723

Cinsine gore degil yetiştirilme şekline ve karakterine bağlı bu durum.

Filizgeziciix
Filizgeziciix

109424

HER KEDİNİN KARAKTERİNE BAGLI.

Tengu
Tengu

14308

kediden kediye değişir arkadaşımın iki kedisi de tekir hatta kardeşler birisi ortalığı yıkar oyun delisidir diğeri de oturduğu yerden kalkmaz efor sarfettiği tek şey kardeşinin mamasını çalmaktır. kediden kediye değişir. benim kedim ankara kedisi ama bir tekirden çok daha oyun delisi ve hareketlidir. tekirler yaramaz olur diye cins kedilere yönelmeyin tekir kediler candır. benim kedimin cins olma sebebi ise babamın arkadaşından sahiplendiğimiz için kedi istemeyen ailemin kedi getirirsen sen yokken sokağa bırakırız tehditleri etkisiz hale geldi. arkadaşına kediyi sokağa bıraktık diyemezdi:') zaten şu an çok seviyorlar hatta 2. kediyi bile denedik ama benim oğlan hiç istemediği için mecbur geri gönderdik. bu gereksiz bilgilerle ne yaparsınız bilmem ama işin özü tekir kediler candır

zehrakllc01
zehrakllc01

945

Bence kesinlikleee
Bu zamana kadar gördüğüm tüm evcil tekir kediler yaramaz ve oyunbaz :) :) :)

kbrasnmz
kbrasnmz

951

tekir kedi çok karma bi türdür ama genel olarak oyun oynamayı sever ve sevecendirler

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kediye gore değişir illaha tekirler yaramazdir diyemeyiz

sforselin
sforselin

119776

Nazar boncuğu
Yaramazdan kastınızı bilmiyorum ama şöyle söyleyeyim. Daha 5 aylık olmasına rağmen eşyalara zarar vermiyor, gece boyu bizimle beraber uyuyor, hayırı biliyor. (Akıllı biri olmasıyla ilgili de başka bir zaman konuşurum.) Kendisi safkan bir sokakiş pirthair :) Bu saydığım şeyler de karakterinden bağımsız bizim ona öğrettiklerimiz.
Tabii kediler doğaları gereği hareketli canlılar. Evde enerjilerini atmaları için çokça oyun oynamanız gerekiyor. Bunu yaramazlık sayarsanız direkt kedi sahiplenmemenizi ya da yaşlı bir kediye evinizi açmanızı tavsiye ederim. Varlıkları yoklukları belli olmuyor çoğunun. 15 dakika bile oyun oynatsanız yeter mesela. Yok ben oyun oynamak isterim onunla saatlerce derseniz en oyuncusundan biriyle mutluluklar dilerim.
"Cins" kedi diye eve biblo alacağını hayal edenler oluyor bazen. Biblo olan kediler de var elbet ama ya sağlıksız ya mutsuzlar. Sağlıklı kedi oyun oynar, kedinin sağlıklı olması için oyun oynatılır. Bunlar yaramazlık değildir.

sforselin
sforselin

119776

"Tekirler yaramazdır."ı "Türkler sinirlidir." gibi bir genellemeye benzetebiliriz. İkisinin de bahsedilen grubu tamamen kapsaması imkansız genelleme yapılması yersiz.
Yani sonuç olarak genel yanılgılara kulak asmadan sokaktan birini kurtarmanız çok daha iyi olur.

Gulsahka
Gulsahka

11344

İnsanların her cinsi aynı mı? değil. Kedi kedidir. Cins diye programlanmış değil hayvanlar. "sen cinssin cinsliğini bil. 2500 TL sin yerinde otur uslu uslu" falan mı sanıyorsunuz??? Sırf para harcayın diye aklınıza "cins kediler ev kedisi gerisi yaramaz sizi turmıklar parça pinçik eder" gibi şeyler sokarlar. İnsanlar da buna inanıp "aa hadi cins kedi alalım" der. Sonra da burada "bilmem ne cinsi kedim perdemi yırttı bilmem ne cinsi kedim anormal hareketler yapıyor normal mi?" diye soru açarlar. Toplumca çok cahiliz çok. Para harcamaya merak insanlarız bunla da övünürüz.

Blychee
Blychee

1453

En az 10 tane tekir kedi büyüttüm. Bazisini sahiplendirdm bazısı büyüdü hala yanımda. Çoğu yaramazdi. Kafamın üstüne çıkıp dururlardi. Ama büyüdükçe sakinlesiyorlar. Yine de bir genelleme yapmamak lazım son baktığım kedi o kadar akıllı ve uysal bir kediydi ki inanamadim. Ben yaramazliklarini biraz etraflarına bağlıyorum mesela yanlarında oynayacak başka kedi varsa -özellikle beraber büyüdükleri kardeşleri - daha yaramaz oluyorlar ama tek büyüyen kediler daha sakin oluyor. Sakın bir kedi arıyorsanız sahipleneceginiz kişiden karakterini öğrenmeniz de fayda var çünkü yaramaz tekirler inanılmaz enerji istiyor.

alabalik32
alabalik32

13406

Yetiştirmenize bize bağlı. Benim ki genelde uslu ama kafaya birşey koydum mutlaka yapar. Çok meraklı

ballokumu
ballokumu

9431

Bir çok cinste kedi besledim. En çok tekir besledim ve şehzadeydi adı aşırı tırmalardı kanatırdı. Ama yine de çok severdik. İkinci tekir kedimin ise asla tırnağını bile görmedik. Değişken ama yavruyken anlaşılıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3591 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80266 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR