Köy Tatili Ve Kedi Sorunsalı ?

AnneRoss
AnneRoss

12395 Puan

Merhaba, yarın kedimle beraber 5 günlüğüne köye anneannem ve dedemin yanına gideceğiz. Yani farklı bir ev ve farklı iki insan olacak. Neler yapmam gerek kedimin bu süreci sakin atlatması için ? Bir de sağlam bir göğüs tasması aldım, evin bahçesinde gezdirmek istiyorum (sakin bir yer) ama bu onu kötü etkiler mi ? Fikir verirseniz çok mutlu olurum.

17 CEVAP

Doakokcu
Doakokcu

722

Biz de köye gittiğimiz zaman hep dışarı çıkarıp dolaştırdık tasmayla ama diğer kedilerin yemek yediği yerlerde dolaşırken enfeksiyon kaptı maalesef :( 2 aydır o enfeksiyonla uğraşıyoruz bir türlü geçmek bilmedi. Eğer daha önceden sokağa alışık değilse veya bünyesinin sağlamlığından emin değilseniz çıkarmayın bence. İki dakika eğlenceleri aylarca eziyet oluyor hem ona hem size.

Ozge00
Ozge00

131723

Valla bende koy evine gittim, bahçe güvenliydi çıkardım ama şimdi de eve döndük yine çıkmak istiyor. Etrafta oyle alan yok burda, olsa keske . Pisman oldum daha sonra. Neyse ki unuttu biraz.

Bikedi
Bikedi

13753

Kediniz yavruysa cabuk alisir. Yetiskinse sitrese girebilir. Bahceye alisirsa eve dondugunuzde basinizin etini yiyebilir. eve gittiginizde yadirgayip saklanmak isteyebilir ozaman ustune gitmeyin serbest birakin. Gider gitmez boxundan cikarmadan once yerini ayarlayin. Mamasini suyunu koyun. Uzak olmayan bir yere de kumunu hazirlayin. kapiyi kapatip icerde ikiniz durun boxu acin. Direk mamasina yonelir. Sonra kumuna koyun. Oyuncaklarini yatagini da koyun. İlk etapta benimsrnesi kolay olur. ( Yaz tatilinde 3 ayri eve gitmis kedi sahibi)

Ozge00
Ozge00

131723

Yani dışarının tadini alınca çıkmak istiyor sürekli. Burda da çıkacak alan yok, üzüldüm baya sanki eve zorla hapsetmisim gibi hissettim. Ama dışarıda 1 dk duramaz cikarsam her taraf araba insan kaynıyor korkar. En iyisi köy yerinde bakmak gerçekten, kedi eve istediği gibi girip çıkıyor bir de nerdeyse herkes birbirini tanıyordu, senin kedi şurda diye haber veriyorlarmis. Cok özendim. Teyzem anlatti icimde ukte kaldi. Bir gün tasi taragi toplayıp koye gideceğim

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

kediniz yavruysa sorun olmaz ben de kampa gitmistim kedimle cadirda kaldik ikimiz gayet eglenceliydi o da cok eglendi :D

Firuzecik
Firuzecik

12820

Ben de köye gittim kedimle. 1 aya yakin kaldim. 2 günde eve ve aileme alisti. Önce tasmayla sonra tasmasiz her gun disari saldim :)) yarim saat oynatip aldim iceri. Oyle iyi geldi oyle istahi acildi ki ordayken :)) Geldiginden beri henuz disari cikma istegi kacma ataklari olmadi. Bence eve alisinca bi gezsin bahcede iyi gelir :)

Bambam13521
Bambam13521

645

Köpeklere dikkat edin köyde. Yerinizde olsam bahçeye bile çıkarmazdım yeni ortamda

Ozge00
Ozge00

131723

Evet bir de digeri hayvanlardan hastalık kapma durumu var maalesef.

Merzela
Merzela

12443

Şuan köydeyimm. Aynı dediğin gibi bende bir haftalığına annaneme dedemin yanına geldim. Valla süreç beklediğimden daha kolaydı arabada çok tedirgindim.ama cok kolay bir yolculuk yaşadım kedim fazla agresif olmasına rağmen boxındaydı ilk sonra kapısını açtım camdan baka baka geldi. Sonra ilk eve alışma sürecinde ona kimse karışmadı sevmeye çalışmasın dedim herkes o yokmuş gibi davrandı ve evi baştan sona kokladı. Annaneme dedemde arada bi kokladı. Bir gün sürekli kokladı. İkinci güne kuyrugu havadaydı bile. Şuan pıtır pıtır koşturup duruyor. Bahçeye gelince bahçeye daha cıkartmadım. Çünkü bahcemize kedilerde geliyor ne kadar sakin olursa olsun ve etrafta pire bit kalabilir çimlerde vs. Oyüzden daha cesaret edemedim.

benim kedim çok korkaktır ve geçen sene 1 ay yazlıkta sorunsuz kaldı. ilk gün kokladı etrafı ve bitti.


bahçeye de çıkardım, diğer kedilerden korktu sadece onun dışında toprağa basmak bence onun da hoşuna gitti.

Esila46
Esila46

12047

Biz de 2 haftada bir köye gideriz. Her seferin de evi kokluyor ilk defa gelmiş gibi. Sonra alışıyor ama tam evdeki gibi değil. Dışarı ilk çıktığında tasmasini taktım olaki kaçar tutarım onu diye. :) Önce toprağa endişeli bir şekilde bastı bı baktım kendini yerlerde gezdiriyor toprakta yuvarlanıyor :D ama korkmuyor da değilim diğer kedilerden hastalık kapmasindan.

Arddem
Arddem

722

Eve geri döndüğünde psikolojisi bozulabilir. Benimkilerde oyle olmuştu

Arddem
Arddem

722

Açıkçası eğer oraya alışırsa keşke orada birakabilsen. Benim hem merkezde hem köyde evim var. Merkezde bulduğum yavruları burada buyütup köye götüruyorum. Orada takiliyorlar.kedi cenneti oldu köy. Ama olan tarla farelerine oldu.

AnneRoss
AnneRoss

12395

Ya benimki çok sakin uysal bi kedi ama emin olamıyorum :/

AnneRoss
AnneRoss

12395

Hatta ne olur ne olmaz diye tasma ve künye aldım etrafta gezdirmek için, hiç tutturcak bi kedi gibi değil ama bu minik canavarlara da güven olmuyo işte :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 858 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR