Yavru Kedi Büyümüyor

m60a3
m60a3

653 Puan

Merhaba, 68 günlük dişi bir siyam kedisine sahibim. 20 gündür bizimle. sahiplendikten sonraki gün veterinere gittik. kedinin olması gereken kilodan çok düşük bir kiloya sahip olduğunu söyledi. 1 kiloya yakın olması gereken kedi 350 gram ağırlığındaydı. hills a/d yaş mama ve bio petactive süt tozu verdi. 6 gün besledik tekrar kontrole gittik bu sefer 330 gramdı. dişlerinin yeterli olmasına rağmen kuru mama yemiyor sadece yaş mama ve süt tozu ile besleniyordu. 10 gün sonrasında yine kontrole gittik bu sefer kuru mamasını rc'den proplan'a değiştirdik severek yemeye başladı. Ama kedi hâla yarım litrelik pet şişeden hafif geliyor.
10gündür az miktarda mutamin balık bağı, gimcat multivitamin paste veriyorum. Arada mamasına vitamin tozu katıyorum.
Gün içinde 30-40ml hills a/d yaş mama, 30-40 tane proplan yavru kedi maması, 1 haşlanmış bıldırcın yumurtası, 5-10ml arası süt tozu 0.5cm multivitamın paste 1-2ml balık yağı tüketiyor.
Geldiğinden daha iyi durumda daha hareketli iştahında bir sıkıntı yok tuvaletinde bir sıkıntı yok ama kedi büyümüyor. 20 günde sadece 75gram falan almıştır. Kedinin boyu uzayacağına göbek yaptı. Veteriner hekim kilosundan dolayı iç-dış parazitlerini de yapmadı. Kediyi daha iyi nasıl beslerim ve ideal kilosuna ulaşır?

18 CEVAP

Tengu
Tengu

14308

yapabileceğiniz her şeyi yapmışsınız ben süt tozu ve balık yağı önermek için girdim ama siz zaten fazlasını yapıyorsunuz. kalsiyum tableti kullanabilirsiniz. yavru kediler birden büyümüyor gibi gelse de birden büyüyor. az yada çok kilo almaya başladıysa devamı gelir siz bunları yapmaya devam edin giderek toparlanacaktır. fakat kilo almama sebebi parazit olabilir o zaman işler değişir

Tengu
Tengu

14308

veteirneriniz kilosuna göre dozunu ayarlayıp yapabilir aslında iç dış parazitini

Ozge00
Ozge00

131723

Meo sivi odul mamasi bizde ise yaradi. Size de önerebilirim. Ayrıca bunun nedeni beslenmekten daha farkli bir sorun gibi, test falan yapıldı mi? Umarım ciddi bi sorunu yoktur.
Ben bir hastalık okumustum, cuce kediler olabiliyormuş. oyle bir durum mu acaba ki vet öyle bir sey dedi mi?

kaanpolat
kaanpolat

15498

Biraz pahalı ama mama olarak orijen ı kullanın %100 kilo alır proplan hilss kilo aldıran mamalar değil

Siyammm
Siyammm

120334

350 den 330 a düşmesi beni korkuttu biraz çok geçmiş olsun ciddi bişey yoktur insallah

m60a3
m60a3

653

Bugün yaş mama almaya gideceğim. Tekrar tartılacak. Tahminimce bu sefer 400 veya biraz üstü gelir. İştahında sorun yok hareketli. İlk geldiğinde ben de korkmuştum ama artık en fazla küçük kalır diye düşünüyorum.

Merzela
Merzela

12443

Allah allah aşırı zayıf 2 aylık bir kedi min 500 gr olmalı hatta bir haftada 1 kiloya ulaşıyorlar iyi beslendiklerinde. İnşallah bir sorunu yoktur. Et vsde verebilirsin.

m60a3
m60a3

653

450 gram olmuş. Yavaş yavaş toparlıyor.

Baharp
Baharp

914

Nd kilo aldırdı benimkilere ama tabi ki orijen daha iyi ama çok uzun zaman oldu ağır geldiği için bırakmak zorunda kaldım acanayı kilo kısmını hatırlayamıyorum. Acana ve orijen Hemen hemen aynı. Kanlı idrara sebep oldu benim kedimde bikaç ay kullandıktan sonra veteriner de çok ağır demişti ama dinlememiştim. O zamandan beri nd kullanıyorum. Proplana geçmiştim geçenlerde zayıfladılar şimdi nd kullanıyorum tekrar kilo aldılar. Küçük taneli seviyorlarsa nd kullanın. Bir de benim de şu an 1 aylık kedim var 170 gram çıktı enfeksiyon kaptı ilaç bile yaptıramadım hiç bir aylık gibi değil. Doktor vetqom immune support diye bir şey önerdi hareketlenmeye başladı. Bağışıklık güçlendirici bir şey iştahı da açıldı tabi sizin kediye uygun olur mu bilmiyorum ama hiçbir şey yemeyen kedi bugün yemeye başladı.

m60a3
m60a3

653

son 10 günde 100 gram alıp 450 gram olmuş. yaptıklarım işe yaramış.

TarcinBey
TarcinBey

13649

Kan tahlili yaptırdınız mi hiç?

m60a3
m60a3

653

kan tahlili yaptırmadık. veteriner hekim aşılamadan önce yapacağını söyledi. aşı olacak kadar büyümesini bekliyoruz. büyümesinde gözle görülür gibi bir fark var ama ortalama bir kedinin aldığı kiloya çok uzak.

Baharp
Baharp

914

Bence de yapılabilecek her şeyi yapıyorsunuz zaten veterinerinizin tavsiyeleriyle devam edin. İç dış paraziti kilosuna göre ayarlayabilir belki ama yine de danışın bence. Geçen sokak kedisi zayıf diye sadece iç parazit yaptırabilmiştik. Ağır gelmesin bu sefer de dikkat etmekte fayda var.

Ceyday
Ceyday

4128

Yaş mama kilo aldırıyor haftada 1 den fazla verirseniz kilo alır bence ama yapmanız gerekenden fazlasını yapmışsınız sıvı mamalar da deneyebilrsiniz

m60a3
m60a3

653

şimdi yediği kuru mama proplan. bu mamayı orijen cat&kitten tahılsız mama ile değiştirsem nasıl fark olur?
https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/orijen-yavru-ve-yetiskin-kedi-mamasi-227kg.html


Yanındaki hediye yaş mamalar Naturon ve Nutri Feline. kediye uygun olur mu? Eğer yetersiz ise boş yere karnını doldurup diğer mamalardan alacağı kaloriyi engellemek yerine sokak kedilerine versem daha iyi diye düşünüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3854 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80939 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR