Kedim Bahçeye Çok Alıştı, Eve Dönünce Ne Olabilir?

Evet arkadaşlar başlık biraz saçma oldu ama konu şu; iki haftadır köydeyiz ve kedimi bahçeye salıyorum doğal olarak, çok alıştı dışarıya, şehre döndüğümüzde çok sıkıntı yaşar mıyım(aparmanda yaşıyoruz) yani sizler de köye falan yanınızda götürmüşsünüzdür illaki, sonraki durum ne oldu meselâ?

11 CEVAP

Gokgokgok
Gokgokgok

7476

Keşke dişarı çıkartmasaydınız yani alışmasaydı sonra eve girmek istemiyorlar sürekli miyavlıyorlar yani benim başıma gelen bu sizin kediniz nasıl olur bilemem ama umarım zorluk çıkartmaz size

Firuzecik
Firuzecik

12820

Kediden kediye değişiyor demek ki. Ben de köyde saldım baya gezdi. Kendi evime gelince çıkmak istemedi. Hatta ben yakın yerdeki bahceye götürdüm yine 2 defa çok korktu. Daha da çıkarmıyorum ve istemiyor da.

miraytas
miraytas

15709

Benim kızımda normalde terasta geziyor geliyordu iyice alışınca eve girmek istemedi eve her aldığımızda ağladı çıkmak için. En son bizde babaannemizin yanına götürdük bahçeli istediği kadar gezebileceği güvenli bir ortam olduğu için ama şimdi baktığımız yavru sokaktan geldi. Aşırı korkuyor sokağa çıkmaktan. Umarım ilk bebeğimde yaşadığımın aynısını yaşamazsınız.

Cemrecookie
Cemrecookie

2742

Kedimi yazlığa götürdüğümde asla tasmasız bırakamıyorum alır başını gider diye ayrıca Cıkmaya alısınca bela oluyorlar sürekli tasmaya bakıyor artık :D

Hafii
Hafii

774

Kediden kediye değişir bence. Benim kedim 13 yıldır dışarıda yakın zamanda eve aldık. Karnı tok keyfi yerinde olduğu sürece dışarıya çıkmak istemiyor sadece bazen kuru mama yemediği için acıkınca kapının önüne gidip miyavlıyor karnını doyurunca sıkıntımız kalmıyor :) ama benim kedim yaşlı olduğu için de olabilir çünkü gün içerisinde yemek yiyip uyuyor zaten

Succubus
Succubus

10369

ben 3 kedimin de yazlıkta sitede dolaşmasına izin veriyordum. hepsinin çok farklı yapıları vardı. biri sokağa fazla alıştı, bir yıl sonra "veterinerimin" dediğine göre pet otelden kaçmış. biri sokakta ciddi şiddet gördüğü için uzun bir ameliyat döneminin ardından geldi evimize. bize bile güvenmez ki 8 yaşında şu an. 7 yıldan uzun süredir bizde. sokağa patisini bile çıkarmaz. bir de 3. deli var. veranda girişinde sineklik var sürgülü, ve onu açmayı öğrendi kendi kendine. kaç kere sokaktan arkadaş getirdi eve, birlikte mama yerken yakaladık. ilk bahsettiğim kedim dediğim gibi sözümona veterinerin otel hizmetindeyken sokağa kaçtı. diğer ikisi evde son derece mutlu.
Bir de 2 ay önce bir kedi sahiplendim. ananem ile yaşıyordum o zaman ve oldukça geniş ve bahçeli bir evdi. şimdi kendi evime çıktım 1+1 olunca ister istemez bunalıyor. ananeme ziyarete gittiğimde birlikte gidiyoruz hem evde hem bahçede oynuyor(bahçeye gezdirme tasmasıyla çıkıyor) 2 haftada bir falan yapıyoruz bunu ve baya mutlu kedinizin karakterine ve duruma çok bağlı yani bunlar. bence bir çözüm uydurabilirsiniz

*Apartman

Güncel

Köy yeri ya nasıl olsa kaybolmaz diye saldım ki zaten evde de tutamazdım, görüyor duyuyor dışarıyı, içi gidiyor. Etraf güvenli, o konuda rahatım sadece diğer kediler dövmeye çalışıyor bazen, onda da hemen eve kaçıyor garibim. Kıyamadım kuzumu bi odaya kapatmaya ama işte şehre dönünce çok zorluk çekicez ikimizde belli ki. Hepinize teşekkürler :)

TarçınBey zaten sizin konunuzu okuduktan sonra aklıma geldi bu olay. Aynen sizdeki gibi sadece fiziksel ihtiyaçları için kullanır oldu evi, tuvaletini bile halâ kumuna yapıyor içeri girip. Yalnız bi fark var sizinle, benim kedim köyde, etrafımızda hiç başıboş köpek ya da ona zarar verecek tiyniyette insanlar yok, zaten sık sık da kontrol ediyoruz ailecek. O kadar rahat ki yavrum, o mutlu ben de mutlu ama işte sonrası... ALLAH kolaylık versin bize, inşaallah sorun yaşamayız dönünce.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 706 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR