İç Parazit Hapı Sonrası Kusma?

eylulozel
eylulozel

642 Puan

3 yaşındaki kedime bugün caniverm iç parazit hapı ve dış parazit için ense damlası yapıldı. 4 saat sonra kedide halsizlik başladı daha sonra kustu. iç parazit hapından sonra daha önce hiç kusmamıştı. düzenli yaptırıyorduk normalde fakat pandemiden dolayı 5-6 ay geciktirdim ilk defa. Kusması paraziti olduğunu gösterir diyor internette? tekrar ilaç uygulanmasına gerek var mı? Kusmuğunda parazit görmedim. parazit hapı sonrası böyle bi şey yaşayan var mı

19 CEVAP

eylulozel
eylulozel

642

teşekkür ederim cevabınız icin merak ettiğim buydu. Ne yapsam bilemedim. Sadece 1 kere kustu kendine geldi şu anda baya iyi. Hala kaka yapmadı yapınca inceleyeceğim parazit var mı diye.

Ceyday
Ceyday

4128

Bağırsaklarda İç parazit biriktiyse kusuyodur diye düşünüyorum birde geçimiş o yüzden olabilir

Tengu
Tengu

14308

4 saat sonra kusmuş kanına karışmıştır.
biz antibiyotik tedavisi görüyorduk antibiyotik şurubundan 2 saat sonra kustuğunda vete daha düşük dozda bi daha vereyim mi diye sorduğumda kanına karışmıştır çoktan vermeyin demişti.

Merve203
Merve203

2589

Merhaba, ben de bes alti ay ic paraziti geciktirmistim. Gecen hafta yaptirirken veterinerime sordum. Parazit olmaz degil mi diye. O da ilactan sonra belli olacak kusarsa ya da kakasinda parazit gorursen geri getirceksin dedi. Tekrar igne falan yapiliyormus kisa sureli tedavi anlayacaginiz. Siz takip edin eger kotulesirse mutlaka goturun veterinere. Yemek yiyor su iciyor mu ?

eylulozel
eylulozel

642

@Merve203 en iyisi ben yarın tekrar sorayım veterinere.

turancnsvn
turancnsvn

510

Merhaba, kusma iç parazit tablet dolayısıyla olabilir. Ama şu ihtimal de var. Dış parazit damlası yalayabileceği veya patisiyle kaşırken ulaşıp daha sonra yalayabileceği şekilde yapıldıysa bu da sebep olabilir.

sforselin
sforselin

119776

Bizim 10 gün kadar sonra tekrarı yapılmıştı.

sforselin
sforselin

119776

İlk ilaçtan sonra kakasıyla atmıştı, kusma yaşamamıştık. İkincisini olduğu gün karma aşı da olduğu ve klinikten döndüğümüzde mamasını aşırı hızlı yediği için kusma sebebi parazit miydi bilmiyoruz. Kusmuğunda parazit yoktu, mamalar bütündü. O yüzden hangisi yüzünden kustuğunu bilmiyoruz. İkinci parazit tedavisine kakasında parazit gördüğümüz için gitmiştik.
Geçenlerde vakti geldiği için gittik. Parazit görmemiştik dışkısında. Kusma, halsizlik gibi bir sorun yaşamadık.

sforselin
sforselin

119776

İlkiyle tekrarı arasında dışkısında parazit yoktu. 9.-10. günler civarı tekrar denk geldik. İnternette yumurtaları çıkıyor falan diyorlardı. Hekimimiz de bazen tekrarlanması gerekebiliyor demişti.

sforselin
sforselin

119776

Kardeşim ince solucanımsı şeylerdi diyor. Çok uzun değillermiş ama.(Ben pirinç tanesine benziyorlardı diye hatırlıyorum.)
Modi'nin kardeşlerindekiler çok daha büyüklerdi ama. Baya dallı budaklı diyebileceğimiz parazitlerdi. Birkaç farklı parazit var. Anlayamayacağınızdan endişelenirseniz görsellerden bakabilirsiniz. (Mide bulandırıcı olabilir biraz.)

eylulozel
eylulozel

642

@sforselin çok teşekkürler. :(

eylulozel
eylulozel

642

böyle durumlarda ilacı tekrarlıyolar mı onu merak ediyorum aslında yaşayan varsa nasıl oluyor veti aradım takip edin normal dedi ama

eylulozel
eylulozel

642

teşekkürler cevabınız için. Ben de ilacın emildiğini düşünüyorum. Fakat kedim daha önceki iç parazit ilaçlarından sonra hiç böyle olmamıştı. Bu sefer halsizlik dengesiz yamuk yumuk yürüme kusma gibi şeyler oldu vücudunda parazit varsa onlar ölürken ortaya
Cıkan toksinlerin etkisiymiş bunlar sanırım. Kakasında da kusmukta da hiç parazit görmedim ama. Evham yapıyorum biraz paraziti mi vardı yani diye şimdi kustu diye.

eylulozel
eylulozel

642

@turancnsvn merhaba teşekkürler, dış parazit damlasını yaladığını düşünmüyorum sürülen şekilde tüyleri hala aynı şekilde havaya kalkık duruyor.

eylulozel
eylulozel

642

@sforselin sizde kusma mı olmuştu? Parazit görmüs müydünüz ne sebeple tekrarlanmıştı? Teşekkür ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 36453 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80384 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR