Tuvalet Kokusu Sorunu Yaşayanlar Bakmadan Geçmesin !!!

Çoğu kedi sahibinin yaşadığı büyük sorunlardan biri de tuvalet kokusudur. Bu sorunu maalesef uzun zamandır ben de yaşıyordum. Bir de kedimin tuvaleti benim odamdaydı. Sürekli camım açık duruyor. Her gün kumu temizliyorum buna rağmen bir türlü koku sorununu aşamıyorduk. Ayrıca tuvalet kapalı kedi tuvaletiydi. Çok fazla kum değiştirdim ama hiç birinin yararını görmedim.


Teyzemlerin de kedisi var ama onların evinde hiç bir koku yoktu ki tuvalet salonda duruyor. Onlar ever clean marka kum kullanıyor. Bu markayı bilmeyen kedi sahibi yoktur. Fiyatının ne kadar yüksek olduğundan bahsetmiyorum bile. Öğrenci olduğum için bir kuma maalesef o kadar para verme şansım yok.
Biraz araştırdım öncelikle filtreli bir kapalı kedi tuvaleti gerekiyormuş. Genel olarak filtreli tuvalet fiyatları 150₺ den başlıyor. Ben de almışken ve bu kadar para vermişken kalitelisini alayım dedim. Catit markasını ben zaten biliyordum. ***********’da baya indirimdeydi. Normalde başka siteler 300₺ den aşağıya satmıyor. Ben 208₺’ye aldım. Onunla birlikte aktif karbonlu kum da alırsam bu koku sorununu tamamen çözerim diye düşündüm. Bilmiyorum duyanınız var mı Garden mix marka. Sadece 2 gündür kullanıyorum ve sıfır koku gerçekten şaka gibi hem tuvaletten hem kumdan o kadar memnunum ki. Ever clean markaya o kadar para vermeye hiç gerek yok bence. Kumun topaklanması baya iyi. Koku odada hiç yok hatta az önce tuvaleti temizledim. Tuvaletin içi bile kokmuyordu gerçekten şaka gibi. Önceki tuvaleti maskesiz asla temizleyemiyordum. Sadece bu kum bir tık fazla tozuyor. Onu da çok sorun etmiyorum. Çünkü fiyatı çok uygun. Tuvalet belki bir tık pahalı gelebilir ama tuvalet aşırı büyük ve karbon filtresi de aşırı kaliteli bunu filtreyi elinize aldığınız anda anlayabilirsiniz. O yüzden onun da fiyatını tamamen hak ettiğini düşünüyorum.
Bu memnuniyetimi hepinizle paylaşmak istedim. Çünkü eminim içinizde aynı sorunları yaşayan insanlar vardır. Umarım biraz yardımım dokunmuştur.


18 CEVAP

alabalik32
alabalik32

13406

O kadar çok kum denedim ki sonra ilk kullandığım kuma döndüm Garden mix Marsilya sabun kokuluya. Topaklanmasıda harika. Bundan sonrada kolay kolay değişmem

Ayben02
Ayben02

15110

Hayır karbonat önermiyorum çünkü ben denedim toprakları yumuşatıp paracaliyor

sforselin
sforselin

119776

Kapalı tuvalette tozutan bir kum kullanmak çok sağlıklı gelmedi ama. Tuvalet yeterince kokuyu hapsedebilir gibi geldi. Bi topaklanan peletleri deneyin bence. Kullandığınız kumun fiyatı Bigcat'le hemen hemen aynı sanırım.

Ozge00
Ozge00

131723

Aktif karbonlu kumlar koku konusunda daha iyi evet. Pelet veya aktif karbonlu öneririm hep. Toz da olmasa mükemmel olurdu :D

Ayben02
Ayben02

15110

Benim kedilerimin tuvaleti de benim odamda ve koku sorununu çok yaşadım önceki aldığım kum garden mix ti ama aktif karbonlu değildi veterinerden 10 litresini 30 liraya aldım başta koku yoktu ama benimki iki kedi olduğu için 2 haftadan sonra koku yapmaya başladı ayrıca tuvaletin filtresini de yanlışlıkla atmıştım diye daha bir koku oluyordu aktif karbonlusunu da denicem zaten tuvaleti de değiştiricem işe yarar umarım bilgi için teşekkürler

Lilyycm
Lilyycm

4074

Kumun içine karbonatta atın biraz çok işe yarıyor

Siyahiinci
Siyahiinci

11540

Birçok kum markasını deneyecek kadar vaktim olmadı. Daha yeni kedi sahibiyim :) Kediyi sahiplendiğimiz an bizim için de en büyük problem tuvaletin kokma durumuydu. Annem bu konu da çok hassas. Ben de bu konu hakkında çok araştırma yaptım. Ever clean markasının muadil olarak gösterilen reflex kumu aldım. Gerçekten fiyata göre performans çok iyi. Onu da denemenizi isterim. Hatta denedikten sonra garden mix ile karşılaştırma yapsanız harika olur :) Ben de garden mix en yakın zamanda deneyeceğim. Sadece merak yoksa reflexten çok memnunum. Tuvaletim kapalı ama filtreli değil. Elli altmış küsür liraya almıştım. Baş harfleri Hb olan alışveriş sitesinden almıştım. Hatta satıcı direk hb di. Buna rağmen koku yok. Reflex markasının tavsiye edilen blog yazısını bulunca da linkini paylaşırım

@sforselin onlara da bir bakıcam 1-2 kişiden daha duydum. Tavsiyen için teşekkür ederim.


Çok aşırı tozma sorunu yok. O kadar tozsa zaten kullanmam. Kedimin sağlığı için de zararlı olurdu.

Kumun fiyatı çıkmamış arkadaşlar 6lt si 30₺. Aldığım internet sitesini de sansürlemişler :(

Koku sorunu sadece kumla çözülmüyor. Tuvalet ve kumun birbirini tamamlaması lazım. Evet keşke tozma da olmasa ama çok abartılcak kadar değil sorun etmiyorum.

Ayben02
Ayben02

15110

Pardon topak

alabalik32
alabalik32

13406

O kadar çok kum denedim ki sonra ilk kullandığım kuma döndüm Garden mix Marsilya sabun kokuluya. Topaklanmasıda harika. Bundan sonrada kolay kolay değişmem

siyahiinci reflex'in hangsini aldınız topaklanma ve tozutma nasıl? ben şu an feles aldım tozutmasından rahatsız olduğum için ama topaklanması berbat, benim kum kabım da o ayrıca ;)

@siyahiinci Merhaba koku sorunu yaşadığımız kedi tuvaleti oydu. İlk aldığım zaman ben de memnun kalmıştım. Açık tuvaletten ona geçmiştik ama bir zaman sonra o tuvalet gerçekten çok kötü kokmaya başladı. Hiçbir şekilde engellemedi kokuyu. O yüzden ben de değiştirmek zorunda kaldım. Sizinki de aynı şekilde koku sorunu yapmaya başlarsa haber verirseniz çok sevinirim.


Reflexi de bir deneyeceğim. Merak ettim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 900 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR