Dişi Kedi Kısırlaştırma Deneyimimiz

sforselin
sforselin

119776 Puan

Merhabalar, öncelikle bu bir soru değil. Kendi deneyimimizi dişi kedi kısırlaştırma konusunda benim ameliyat öncesinde olduğum gibi endişeli olan birilerini rahatlatır belki diye yazmak istedim. En başından aklımda kalan her detayla yazmaya çalışacağım.


Ameliyat için gaz anestezi ve estetik dikiş yapan bir yer tercih etmemizin daha iyi olacağı sonucuna vardım, biraz okuyup araştırınca. Erken kısırlaştırmanın faydalarını da okumuştum. 5-6 aylık civarı yaptıracağımız belliydi. Kendi hekimimizin aradığımız şartları sağladığını ve kedimizin kilosunun, yaşının uygun olduğunu onaylattık ve randevu aldık. Antibiyotiği, ağrı kesiciyi tek seferlik, uzun süreli etki sağlayanlardan yapacakları için kontrole gitmemize gerek kalmayacaktı. Estetik dikiş olduğundan yakalık da takilmayacaktı.
Kedim tam olarak 5,5 aylıktı diyebiliriz. Kilosu da 3,2 çıktı ameliyat öncesinde açken. (Hekimimiz kilonun çok da önemli olmadığını, sağlıklı olmasının yeterli olduğunu söylemişti.)
Ameliyat sabah 11'deydi ve önceki gece 12'den sonra yemek yememesi gerektiğini söylediler. Su içmeye devam edebilirmiş. Ameliyat öncesi kan testi yaptırdık. (Pıhtılaşma ile ilgili bir sorunu varsa hayati riski olacağını düşündüğümüz için yaptırdık.) Kan testinde öncesinde su da içmediği için (gece tamamen uyur bizimle) yüksek çıkan iki ya da üç değeri hariç kanı tamamen normaldi. Ameliyat olabileceği söylendi.
Sanırım öncesinde sakinleşmesi için bir iğne yapıldı. Göbeği tıraş edildi, ameliyata alındı. Yarım saat civarı sürdü ameliyatı. Sonrasında hekimimiz alınan rahmini, yumurtalıklarını görmemiz için bizi davet etti. O an fotoğraf çekmek aklıma gelmedi ama aşağıya takip ettiğim başka bir kliniğin paylaştığı fotoğrafı bırakacağım. Tamamen aynısıydı.
(Bu arada kedimin kızgınlığa girmek üzereymiş ya da yeni girmiş. Hiçbir belirtisi yoktu. 5,5 aylıktı ve etrafında erkek kedi olan ya da dışarıya çıkan bir kedi değildi.)
+++


18 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Ameliyattan sanırım 10 dakika sonra falan ayıldı. Sendeleyerek de olsa kutusunda ayağa kalkmaya çalıştı. Biraz sonra ayakta durabilecek hatta yabancılara tıslayabilecek kadar uyandı. Bir iğne daha yapıldı buradan sonra. Bu yapılırken karşı koyabilecek kadar kendindeydi ve eldiven kullanmaları gerekti :) Bi süre hafif bir titremesi vardı. Narkozdan dolayı normal olduğu söylendi. 15 dakika sonra gerekli bilgileri alıp kedimizi de alarak eve döndük.
Evde bir oda ayarlamıştık hareketlerini kısıtlayabilmek ve bi yerlere gizlenmesini önlemek amacıyla. Kutusundan çıkar çıkmaz etrafı koklamaya başladı. Kontrollü yürüyordu ama sendeleme gibi bi şeyi yoktu. Koltuğa atlayabilecek kadar iyiydi. Daha sonra tek bir odada kalmak istemediği için izin verdik evde dolaşmasına. Sandalye mesafesindeki yerlere atlayabiliyordu. Biraz gezindikten sonra uyudu. Hekimimizin dediği gibi 3 saat sonra yemek verdik.(Yaş mama kullanmayı tercih ettim.) İştahla yedi. Yürüyüşü daha da düzelmişti. Gezinip yine uyudu. Ameliyattan 6 saat kadar sonra evde kelebek yakalamaya çalışıyordu. Buraya da 8 saat sonrasından bir fotoğraf bırakıyorum. İştahsızlık, kusma ya da halsizliği olmadı gün boyu. Gece her zamanki gibi uyumuş. Sabah annemle biraz oyun da oynamışlar. Beni de ayaklarımı ısırarak uyandırdı :) Dolap üstleri gibi yerlere çıkmak konusunda biraz temkinli davransa da yavaş yavaş deniyordu kendini.
Ameliyatı dündü ve deli gibi koşuşturuyor şu an. Tıraşlanmış göbeği olmasa unutabilirdik ameliyat olduğunu. Kardeşim az hareket etmesi için peşinde deli olmuş dışarıya çıktığım zaman hatta. Her yere çıkmaya çalışıyor. Kendi isteğiyle kuru mama da yedi, yaş mama seçeneği olmasına rağmen.

sforselin
sforselin

119776

Günün sonunda endişe edeceğimiz, büyüteceğimiz bir durum olmadığını anladım. İkinci kedim olduğunda daha rahat bir şekilde yaptırabileceğim.
Aranızda korktuğu için bu ameliyatı erteleyen varsa lütfen bi daha düşünün. Ameliyat olmadığında yaşanabilecekler daha kötü bu ameliyattan. Klinikte köpeğinin meme tümörü olduğu ve kurtarılma ihtimalinin düşük olduğunu öğrenen bir kadın da gördük çünkü.

Ozge00
Ozge00

131723

Benimki gec oldu ve rahme baktığımda bunun 2 kati falan, hatta bas parmak boyundan kalınca bir sey idi ki cok kan kaybetti. O yüzden erken yaptırmak en iyisi bence de.

ma2
ma2

4352

Merhaba öncelikle tecrübelerinizi paylaşma inceliğini gostermissiniz cok teşekkür ederiz :) Ben de kısırlaştırmadan kızgınlığa girerse korkusu içerisindeyim. Kış ayında erken kızgınlık olmaz diyorlar fakat ev içinde yaşayan kedilerde olabiliyormuş da.. Bahçe katında oturuyoruz hani erkek kedi yok evde ama dışardan etkilenir mi çocuklar bilmiyoruz.

iyi bir veterineri güvenilir olanı nasıl buldunuz?

sforselin
sforselin

119776

Kendi gittiğim kliniğin hekimiydi zaten. Bulunduğum şehrin de vho başkanı ve hakkında güzel haberler okuduğum biriydi. O yüzden çok da şüphe etmedim aslında. Gaz anestezi ve estetik dikiş olması genel amacımızdı. Telefon edip hepsinden bilgi aldım. Gidebileceğim şehirlerdekileri de araştırdım, bilgi aldım. Şimdi neyseki gitmemişim diyorum. Yol çekecekti boşu boşuna.
(Akşama Modi'nin kardeşini sahiplenen de randevu aldı. Bizden sonraki gün o da oldu ameliyat.)

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Bende genellikle aynı şeyleri yaşadım eğer bir sağlık sorunu yoksa endişelenmeye gerek yok kısırlaştırma onlar için en iyisi ♡ Sizin bebişe de tekrar geçmiş olsun pek ameliyatlık gibi değil ama :)

Lilyycm
Lilyycm

4074

Çokkkk geçmiş olsun insan ister istemez stres yapıyor sizi çok iyi anlıyorum

kaanpolat
kaanpolat

15498

Okuyunca Bi kortum geç kaldım diye ama kimi vet erken kiminde şimdi yapa biliriz diyor bana

DoraFiko
DoraFiko

15662

Çok çok geçmiş olsun. Ne güzel anlatmışsınız ♡ teşekkür ederiz

nhazalsahin
nhazalsahin

4506

Selin ellerine sağlık gerçekten çok güzel çok aydınlatıcı çok rahatlatıcı olmuş umarım biz de sıkıntısız bi dönem geçiririz Allah kızınıza uzun sağlıklı ömürler versin

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Selinnn fotoğrafı hangi instagram hesabından aldın???

Themis_hy
Themis_hy

1119

Çok geçmiş olsun. Ameliyatdan sonra yaptıkları iğnenin içeriğini biliyor musun? Vitamin mi ağrı kesici mi ? Biz de yaptıracağız yakında. Ameliyatdan sonra iğne yapılırsa narkozun etkisinden daha kolay çıkıyormuş diye okudum birkaç yerde ama ne veriyorlar vücuda onu merak ediyorum.

sforselin
sforselin

119776

Sanırım @animaliaveteriner 'den almışım.

sforselin
sforselin

119776

Teşekkür ederiz :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2025 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 12 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR