Çoook Aciiiil Kedim Pirelendi

AydannD
AydannD

4204 Puan

Arkadaşlar tam şu anda kedimde pire olduğunu fark ettim ya da bit bilmiyorum zıplamıyorlar aslında ama. Bahçeli eve taşındık kedim iki defa kontrolüm altında dışarı çıktı aşıları tam hiç aksatmam ama üstünde bugün yürüyen bikaç böcek görünce endişelenip tüylerini karıştırdım (uzun tüylü) ve arada tam da pirelerde olduğu gibi siyah tanecikler gördüm zaten kaşınıyordu ve bikaç tane de yürüyen böcek gördüm. Yarın hemen veterinere gideceğim ama endişelerim var. Aşılaeı tamdı nasıl bu kadar hızlı yerleşebildi kedimin üzerine? Tekrar parazit damlası uygulayınca bikaç gün içinde geçiyor mu? Sirke gibi şeylerin ekili olabileceğini duymuştum? Deneyimi olanlar yardımcı olursa çook sevinirim.

18 CEVAP

Beyzalily
Beyzalily

287

Merhaba
Oncelikle endiselenmeyim. Parazit aşınız yapılalı iki ay olmadıysa yani çok geçmediyse pireler kedinizde gezsede ona zarar vermeyecektir. Bizim kedimiz köye gittimizde bile pirelenmemesine rağmen iki kere bir veteriner kliniği yüzündne pirelendi. Tesadüf olamaz çünkü. Bize parazit aşısı olduğu için kediye zzarar vermeyeceğini yinede istiyorsanız tekrar yapabileveklerini söylediler. Sizde rahat etmek icin yapabilirsiniz sirke sıktığımızda kedi çok rahatsız olmustu ve bizde onun icin üzulmustuk. Hayvan pirelerinin bize zararı olmadıgıni duydum. Bu sebeple veteriner tekrar ası yaptinda ve ustundekileri aldinizda sorun kalmaz umarim. Ayrıca pire her zaman bizimle ayakkabilarimizla birlikte eve gecen birseymis evde hayvan oldunda da ona yapısırmiş eve girmeden üstümuzu ayakkabilarimizi cırpmakta fayda var

AydannD
AydannD

4204

@Beyzalily aşı yapılalı 2 ay olmadı hiç aksatmam aşılarını zaten ama üzerinde yürüyen bir şeyler gördüğüme eminim. Umarım dış prazit uygulamasından sonra geçer. Teşekkür ederim

Gamsem
Gamsem

10825

Merhaba :) benim kedimde de aynı problemi yaşadık bahçeli evim büyük ihtimal bahçeden kaptı bende bir tane görüp hemen dış parazit damlasını yaptırdım ve bir daha görmedim. Sirkeler içinde bit tarağı alıp tarayın bende işe yaradı daha görmedim vede evi sirkeli suyla silin.size tavsiyem bahçe için kene pire vb canlılar için ilaçlama var onu yaptırın biz bu sene yaptırmadık böyle sorunla karşılaştık eğer yaptırırsanız böyle sorunlar olmaz :)

Canselyl
Canselyl

818

Benimde hayatımda ilk defa bu ay kedim pirelendi bende ilk başta çok telaş yaptım hemen götürdüm ense damlası yapıldı 1 haftaya kalmaz pireler döküldü fakat sonradan üstünde tekrar pireler gördüm onlarda yumurtadan çıkanlar onlarda sonradan ölüyor damlanın etkisiyle. Bu süreçte size pire tarağıyla hergün düzenli taramanızı öneririm tüm pire yumurtalarını topluyor ara sıra canlı pirelerde geliyor taraga tabi hemen öldürüp atıyordum. Ense damlası + hergün düzenli pire taragıyla taramak ile tertemiz olur bu arada kediniz uzun tüylü oldugu için pire taragı uzun tüylü kediler için olanından alın

Mrtkaytan
Mrtkaytan

5170

Ben de kedimin ic diş parazit asılarını düzenli yaptırmama rağmen pirenlendi.. veteriner hekimimiz ic diş parazit yaptı (bu ense damlaların veya aşının pirelere etkisi 1 aymış)

AydannD
AydannD

4204

Yani zehirlenme gibi bi durum olur mu?

Nisalily
Nisalily

918

Benim kedim de yalıyor veteriner ısraralar yalayamaz diyor ama arka ayağı ile kaşıyıp o ayağını yalıyor yani ama bir sorun olmadı merak etmeyin bir şey olmaz:)

alabalik32
alabalik32

13406

Ev kedilerini sokağa çıkarmasanız ne iyi olur .

AydannD
AydannD

4204

Teşekkür ederim gerçekten ben de şu an gördüm sabahı nasıl edicem diye düşünüyorum. Umarım etkili olur çünkü bazen damlalar da tam etkili olmuyormuş. Dış parazit uygulamasından sonra mı tarama işlemi yaptınız?

AydannD
AydannD

4204

Bu uygulama ile pirelerden kurtulmanız ne kadar sürdü? @Canselyl teşekkürler bu arada

AydannD
AydannD

4204

Sevgili @alabalik32 neyse ki kedim zaten bir “sokak” kedisiydi. Ancak bahçeli bir evde özgürce dolaşan bir kedi emin olun daha mutlu. Bu arada kediniz evinizden çıkmıyor diye pire bulaşmayacak diye bir kural olmadığını da hatırlatayım. Bunların yaşanmasını istemiyorsanız siz de evden çıkmayın ki kedinize hiçbir şey bulaşmasın.

Nisalily
Nisalily

918

Eğer pire dışkısı ve sirke görmediyseniz sorun yok kedinizin koruması olduğu için kedinizi ısırıp olüceklerdir. Yanı bir sorun yok sadece pire görmenizde. Size falan da geçmez telaş yapmanıza gerek yok????. İçiniz rahat etmiyorsa bidaha yaptırabilirsiniz ama bence sirke falan yoksa gerek yok .

AydannD
AydannD

4204

Merhana pire dışkısı gördüm pire yumurtası nasıl oluyor bilmiyorum ama?

Nisalily
Nisalily

918

Sirke deniyor kepek gibi bir şey oluyor

Nisalily
Nisalily

918

Sirke deniyor kepek gibi bir şey oluyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1157 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR