Mystic Mama İçeriği Hakkında Ve Mama Önerisi

Merhaba, 1 hafta önce yavru 2 aylık bir kedi sahiplendim. Mama olarak BonaCibo sipariş etmiştim acil gerek olduğu için. Bittikten sonra mamasını değiştirmeyi düşünüyordum ki mama ararken Mystic karşıma çıktı. İçeriği gerçek et, yazana göre ancak bu fiyata bu içerikten tabi ki şüphelendim. Sonrasında aynı firmanın diğer bir markası olan PawPaw markasının yavru kediler için olan ürününde de "Kurutulmuş Tavuk Eti" yazdığını gördüm, ve iyice şüphelendim. Mystic içeriğindeki tek fark taze ibaresinin bulunması. Bu içeriğin doğruluğuna dair düşünceleriniz nelerdir? Mama tavsiyesinde de bulunabilirsiniz. Matisse ve Golosi de seçeneklerim arasında; ancak Golosi'nin taurin miktarı 137 mg/kg gibi bir değer olduğu için pek sıcak bakmıyorum.

22 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

İciniz rahat etmiyorsa golosi alin, hemen hemen ayni fiyata geliyor. Yabancı bir marka, içeriği de güzel.

Ozge00
Ozge00

131723

Dışarıdan taurin desteği yapabiliirsiniz, macun şeklinde bile satılıyor

Mystic konusunda ekstra bilgilendirme yapmak istiyorum. Üstünkörü yazılan içerik bilgilendirmesinden de anlaşıldığı gibi, Mystic konusundaki şüphelerimiz haklı çıktı.
Hermos'u aramam sonucu Kitten mama içerisindeki %50 tavuğun sadece %5'inin taze et olduğu ve FMIS ile mamanın içine aktarıldığını öğrendim. Yani Mystic %45 kurutulmuş tavuk ve sadece %5 taze etten oluşuyor.

bbeyzvv
bbeyzvv

125968

matisse tahıl dolu bir mama tavsiye etmem bizim kediler ölmemek için yedi sakın büyük paket almayın


mystic ve bonaciboyu yan yana koyduğunuzda bonaciboyu tercih etmesinin içeriğiyle alakası yok yüksek ihtimalle bonaciboda tatlandırcı veya bağımlılık yapıcı bir şey var


sizin önünüze hamburger ve pırasa koysalar hangisini seçersiniz?

sforselin
sforselin

119776

Şu an mystic'in içeriğinin doğru olduğunu düşünüyorum. Belki de ümit ediyorum bilmiyorum. Ülkedeki et fiyatlarıyla karşılaştırmak da çok doğru değil bence. Bi ineğin senin tüketmek istemeyeceğin kısımları kullanılıyordur çoğunlukla. Bütün olarak tavuk aldığımızda bile bazı kısımların kesiyoruz mesela. Bu yüzden bizim yediğimiz etle aynı maliyete sahip olmaması doğal.
Bir de az ya da çok denetleniyor bu mamalar. Ürettiği diğer mamaya da aynı içeriği yapıştırabilirdi yani o açıdan da bakarsak.
Bi de alternatifi yok bence şu an mystic'in. Onu almayacak olsam bu fiyat civarında ne verebilirim sokaktakilere bilmiyorum.

Ozge00
Ozge00

131723

Evet kafasına göre istediklerini yazsalar mamaya bu reflex, felicia, bonacibo niye protein yazsın onlar da et yazardı bence. %100 yenilecek et değildir elbette, ki bu bence cogu mamada böyledir. Bizim tercih etmeyeceğimiz kısımlar katılmış olabilir, mezbaha atıkları gibi falan. Şuan en uygunu bu maalesef. Felicia da uygun.

cerenimo22
cerenimo22

1886

N&d ve matisse'nin de isimleri farklı. Bu normal diye düşünüyorum. Her bütçeyi düşünmüş olabilirler

cerenimo22
cerenimo22

1886

Sanabellenin ne eti ve neresi olduğu belli değil kanatlı eti yaziyor, mystic'in içeriği matisseden daha iyi, bonacibo ise fazla tuz içeriğine dair yazılar gördüm kullanmadığım ve incelemedigim için bilmiyorum yinede dikkat edin siz. Golosi ve profine deneyebilirsiniz

Bugün Hermos'u aradığımda beklediğim gibi gerçek içeriği öğrendim. Mystic Kitten sadece %5 taze et içerdiğini söylediler yani gerisi bildiğimiz kurutulmuş tavuk proteini. @cerenimo22 bu durumda Matisse daha iyi oluyor muhtemelen Mystic'ten. Golosi içeriğinde de et ve et türevleri yazıyor, BonaCibo ile ilgili olarak bu konuda bilgi vermiyorlar. Matisse, Profine, Brit Care listem arasında. Matisse'ye ekstra güveniyorum çünkü Farmina markası ve her türlü bilgiyi alabiliyorum mail yoluyla direkt olarak.

millie
millie

990

Matisse MyStic in 2 katı fiyat olarak.Birde

millie
millie

990

Kurutulmuş Ve Taze Tavuk Eti (%40)


%5 taze et %35 kurutulmuş et.Matissenşn hepsi kurutulmuş etten oluşuyor.

Mystic içerisinde kullanılan tavuk proteininin tam olarak neyin kurutulması sonucu oluştuğuna dair bilgim yok. Bu yüzden kötülüyormuş gibi anlaşılmak istemem. Yukarıdaki %45 tavuğa düzeltme yapıyorum. İçerikte belirtilen %50 tavuğun sadece %5'i taze et. Gerisi hakkında bir bilgim yok. Yani yukarıdaki %45 ile belirttiğim tavuk proteini yanlış bir ifade olabilir.

millie
millie

990

Matisse


KOMPOZISYON
Kurutulmuş tavuk eti (% 36), pirinç (% 20), tavuk yağı, mısır, kurutulmuş balık (% 6), mısır glüteni, kurutulmuş bütün yumurta (% 4), hidrolize hayvansal proteinler, kurutulmuş pancar posası, balık yağı, bitkisel yağ sodyum klorür, potasyum klorür, dihidrat kalsiyum sülfat, kurutulmuş bira mayası, mono-dikalsiyum fosfat, kalsiyum karbonat.


İçerik bu resmi sitede.MyStic de daha fazla kurutulmuş et oluyor.


Birde MyStic içşn % 50 kurutulmuş ve taze tavuk dediğine göre geri kalan % 45 kurutulmuş oluyor sanırsam

millie
millie

990

Bizde bonacibo zamanı çok su tüketimiştik ama tuzdanda olabilir

Evet, ama Mystic'e geçince arttı sanıyorum. Yine de emin değilim ve gözlemleyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1029 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR