Köpek Ne Sıklıkla Yıkanmalı

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785 Puan

Merhaba yine ben ve yine benim sorularım :D yavru köpeğimin cinsi samoyed. Yani tüyleri bembeyaz olduğuna bir dışarı çıkarsam her yeri kirleniyor. Sizce ne sıklıkla yıkanmalı? Siz ne yapıyorsunuz? Veya bir düşünceniz var mı? Cevap vermek isteyen herkese çok teşekkür ederim, benden kucak dolusu sevgiler...

16 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Sık yikama onlarda da sorun yaratır. Olabildiğince az yıkayın. Tüylerini nemli bezle silebilirsiniz, güzel kokan çaylar da var zararsiz onlarla da silinir

uzumcatty
uzumcatty

559

İnternetten yaptığım araştırmalar sonucu: köpekler 4 veya 5 ayda bir yıkanmalıymış.

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785

Hepinize cevaplarınız için çok teşekkür ederim☺❤ @zibityus nereden nereye bağladınız anlamadım ben :) sonuçta ben sürekli hayvanımı okşuyorum, seviyorum, öpüyorum. Hoşuna da gidiyor zaten. Yanıma geliyor, kuyruk sallıyor. Bu da mı taciz etmek? Ne alakası var ki...

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785

@zibityus neden köpeğim beni sevmesin ki ben ne yaptım ona? O zaman köpeğimi hiç sevmeyim, öpmeyim, yüzüne bile bakmayım öyle mi? Köpeğim beni bu şekilde sevecek mi sanıyorsunuz? Sokağa çıkın sorun insanlara köpeklerine nasıl davranıyorlarmış diye. %99'u okşuyorum, öpüyorum diyecektir. Köpeğimi neden sahiplendim? Sadece yüzüne bakmak için mi? Beslemek için, sevmek için, ona bir hayat vermek için sahiplendim. İyi, bir daha sevmeyim, benden nefret etsin köpeğim. Soranlara da köpekler birbirini sevmiyor, öpmüyor sonuçta. Bende köpekler gibi davranıcam diyeyim olur mu? Ne alakası varsa artık. Sizde bir daha annenizi babanızı öpmeyin, veya sarılmayın olur mu? Bu da tacize girer çünkü. Böyle şey olur mu ya. Nereden öğrendiyseniz bu bilgiyi anlamadım vallaha. İnternetten her gördüğünüze kanmayın, çoğunluğun sözüne inanın bence :) bu saçma sapan konuyu daha fazla uzatmayacağım...

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Sirkeli su yapıp bezle silebilirsiniz biraz çabayla gerçekten kirleri tozları alıyor. Ben ayda bir, bazende 2 defa yıkıyorum. 2 defa yıkadığımda da genelde o ay denize gitmiş oluyoruz mecburen yıkıyorum deri tahrişi olmasın diye

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Ben genellikle ayda 1-2 kez yıkıyorum. Haftalık yıkayan bile var ama onun çok sağlıklı olduğunu düşünmüyorum

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Sabunla 5-6 ayda bir yıkayın. Sadece su ile 1-2 ayda bir. Sabun kimyasal olduğu için deri ve tüy sağlığına zarar verir. Silmek daha iyi olur nano havlular var onlarla silebilirsiniz.

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785

@Ozge00 çok teşekkür ederim arkadaşım :) evet bende çok yıkamamaya çalışıyorum, çaylı bez iyi bir çözüm bence :D

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785

@uzumcatty çok teşekkür ederim cevabınız için❤

zibityus
zibityus

11845

suya girmesi su teması farklı bir şey şampuan vs farklı bir şey.
ben şampuanla sene de en fazla 3 kez yıkanmalı diye biliyorum, ben senede 1 yıkıyorum hatta 2 3 sene yıkamadığım oldu evde yaşıyor bir de.
kuru şampuan var minimum 3 ayda bir kullanabilirsiniz diye biliyorum.
suyla da her gün yıkanır bence ama köpeği sürekli yıkamak psikolojik olarak kötü etkiler şöyle ki,
köpeği duşa sokmak vücuduna sürekli dokunmak gibi şeyler köpeklerin anlamlandırabileceği şeyler değil, yani köpek ben kirlendim o yüzden yıkıyor tamam demiyor, napıyosun arkadaş beni taciz ediyorsun falan diyor, neden bunu yaptığını bilmiyor hiç haberi yok dolayısıyla köpeği istismar etmiş oluyoruz. bu da köpeğin gözünde bizi saygısız bir sürü üyesi olarak kodlamasına sebebiyet veriyor. dikkat edilmesi gereken bir nokta bu. etkileri çığ etkisi yapabilir.

zibityus
zibityus

11845

@selinn_lora yıkamak istismardır yani onu anlatmaya çalıştım ayrıca evet dokunmanız öpmeniz falan istismar taciz oluyor. köpeğin hoşuna gittiğini siz düşünüyorsunuz, yanınıza sizi baskılamak için gelmediğini ya da sizi dengede tutmak için gelmediğini nerden bililyorsunuz. onu sevince mutlu oluyor musunuz evet, sizi mutlu tutmak için kendini sevdiriyor da olabilir yani. bu yönetici köpeğin görevlerinden birisidir, sürü üyelerini dengede ve mutlu tutmak. ona dokunduğunuzda köpek tamam beni seviyor diye düşünmez köpek için sevgi yan yana durmak kişisel alanı taciz etmemektir. siz çağırmadan kişsel alanınıza giriyorsa demekki size saygısızlık yapıyor, insan gözüyle yorumlarsak sizi sevmiyor diyebiliriz. hiç birbirini dokunarak seven köpek gördünüz mü? köpeklerdeki sevgi ile insanlardaki sevgi aynı şey değildir, köpekte sevginin karşılığı saygıdır, dokunmak da saygısız bir harekettir genelde baskılama olarak algılanır köpeklerin gözünde. öpmek de aynı şekilde köpekler birbirini öpmezler, köpekler birbirlerine sarılmazlar. ne yani bu köpekler birbirlerinden nefret falan mı ediyorlar da birbirlerine sevgi gösterileri yapmıyorlar? hayır birbirlerini seviyorlar ama onlar sevgilerini göstermek için birbirlerine saygı duyuyorlar saygı gösteriyorlar. oyun oynarken birbirlerine yaklaşıyorlar bu da zaten normal bu saygısızlık veye taciz değil yani oyun oynarken siz de kol boyunun içine kadar yaklaşabilirsiniz. bu dokunmama kuralı aslında sonsuza kadar geçerli de değil. illa dokuncam ben diyebilirsiniz neden var ki köpek falan diyebilirsiniz yani bu tarz cevap veren insanlar var çünkü, illa dokunmak istiyorsanız köpeğin saygısını kazanmalısınız yani önce ona saygı duyduğunuzu göstermelisiniz, bir süre sonra onun size saygı duyduğunu, çağırmadan kolboyunuza girmediğini, başlattığınız hareketlere katıldığını falan göreceksiniz, işte onun saygısını kazandıktan sonra sürünüzün yöneticisi olabilirsiniz. saygısını kazanmadan yönetici olma şansınız neredeyse yok. yönetici köpek ne yapar hareketleri başlatır bitirir. siz yönetici olunca köpek dicek ki tamam bu yönetici ve hareket başlatma bitirme özgürlüğü var bana dokunuyo tamam dokunsun yönetici o zaten dicek. yine onu mutlu etmeyecek ama mutsuz da etmemiş olacak bu hareketiniz. umarım anlatabilmişimdir. yöneticisi olmadan bunları yapmanız güven saygı bağına zarar verir. unutmayalım köpeklerde sevginin karşılığı saygıdır. köpeklerin gözünden görmemiz ve yorumlamamız gerekiyor çünkü onlar bizim gözümüzden görebilecek yorumlayabilecek bir yeteneğe empati yeteneğine sahip değiller.
https://www.instagram.com/p/CFr_rA4HLLI/

zibityus
zibityus

11845

neden sahiplendim ? evet bu sorunun derinlerine inmeniz lazım selin hanım. ben söylediklerimin doğru olduğunu bilmesem, köpeklerde bunu gözlemlememiş olsam, kendime bunu kanıtlamış olmasam yani emin olmasam burda böyle dil dökmezdim. herkesin söylediğine inanmak sizinki oluyor. insanlar köpekler konusunda profesyoneldir sorsanız ben 30 sene köpek baktım 30 köpek baktım bilmem ne derler ama köpeklerin gözünden hiç bakamamışlardır bir köpek olmanın ne demek olduğunu köpek gibi sevmeyi hiç bilememişlerdir. bu çoğunluktan olmak istemezsiniz bence. siz bana inanmak istemeyebilirsiniz saygı duyarım ama söylediklerimin doğru olduğu gerçeğini kendiniz gözlemleyebilirsiniz sokakta yaşayan köpekler sizin için süper bir gözlem aracı ve ya köpek beden dili öğrenirseniz zaten köpeğe dokunduğunuzda köpeğin size hayır dediğini mutsuz beden dilleri sergilediğini göreceksiniz yani söylediklerimi bu şekilde de doğrulayabilirsiniz. köpeklerle insanları kıyaslamak, sokakta gördüğün herkese sormak sizi sadece yanlışa sürükler sürüklüyor da. köpekleri anlamak çok kolay sadece isteyin ve acaba yanlış biliyor olabilir miyim diye biraz düşünün. saçma olmayan ve aslında çok da önemli olan bu konuyu ben de burada kapatayım. ayrıca sunduğunuz argümanların benim yazımda cevapları var aslında, dikkatli okusaydınız zaten sormazdınız.

Selinn_Loraa
Selinn_Loraa

105785

@zibityus herkesin düşüncesi farklı olabilir, saygım sonsuz. Ancak size kesinlikle katılmıyorum, köpeklerin hoşuna gidiyor sevilmek. Köpek dilini biliyormuşsunuz ya, köpek havladığı zaman neyin dedikodusunu yaptığını da anlıyor musunuz bari :D buna bile taciz diyorsanız, iyi değilsiniz belli ki. Bence bize laf edeceğinize televizyonda gördüğünüz kötü haberlere söylenin... Çünkü ben sadece köpeğimi, can dostumu seviyorum. O da beni dünyalar kadar seviyor. Benim veya köpeğimin nasıl kötü bir amacı olabilir ki?

zibityus
zibityus

11845

kapatalım diyoruz ama uzatıyorsunuz hem sagım sonsuz diyorsunuz hem iyi değilsiniz falan diyip dalga geçmeye çalışıyorsunuz. yine bir bahane bulacaksınız ama sormuşsunuz ve yanlış anlamışsınız yine o yüzden cevap veriyim. köpekler beden dilleriyle anlaşırlar ve beden dilini ben çözmedim ben çözen kişiden öğrendim siz de öğrenin çünkü bu bir lüks değildir ihtiyaçtır. köpekten insan dilini anlamasını bekleyemeyiz ama biz onun dilini öğrenmek ve anlamak zorundayız çünkü bunu yapabiliyoruz böyle bir yeteneğimiz var insan olarak. sonra yanlış yere çekmişsiniz köpeğin kötü bir amacı yok ben öyle bir şey demedim köpek hayatta kalma içgüdüsüyle yaşar bu yüzden bazı görevleri vardır köpeğin. eğer bir sürü halinde yaşanıyorsa yönetici köpek bu görevleri üstlenir, sizin sürü de bu görevleri siz üstlenmediğiniz için köpek arkadaş bakıyor ve sürüde bu görevleri kimse yapmıyor bu yüzden yapması gerekenin kendisi olduğunu görüyor. bu görevleri yaparken sizi baskılarken ve ya yönetirken kötü bir amacı yok yani. onun amacı sorumluluk almak ve sürüyü hayatta tutmak dengede mutlu tutmak. sizi baskılıyorsa sizin üzerinizden sorumluluk alıyor demektir yani "sen rahat ol kanka bak ben burdayım sorun olursa ben hallederim" diyor binevi. sizin de kötü amacınız yok ama cehenneme giden yollar hep iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir. iyi niyetle yaptığınız şeyler malesef köpek arkadaşı mutsuz ediyor.

zibityus
zibityus

11845

köpek beden dili köpeğin vücudunu kullanarak kullandığı dildir, kulak ağız burun göz vücut kuyruk hepsini kullanırlar ve kendi aralarında kurdukları doğuştan gelen evrensel bir dildir. bunları yorumlamayı öğrendiğinizde hem kendi köpek arkadaşınızın sizinle sürekli konuştuğunu, hem de dünyanın neresinde olursa olsun köpeklerin birbirleriyle aynı şekilde konuştuğunu farkedersiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1451 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR