Mutfak Tezgahına Çıkmamayı Öğretebildiniz Mi?

tugcerkovan
tugcerkovan

756 Puan

Kediniz mutfak tezgahına çıkıp geziyor mu? Ben her çıktığında kolonyayı gösterip bak kolonya var diyip burnuna yaklaştırıyorum ozaman iniyor ama onun dışında 10 dk sonra tekrar atlıyor, denenmiş ve olumlu sonuçlanmış bir yöntem varsa paylaşabilir misiniz. Teşekkürler.

21 CEVAP

polo
polo

9117

açıkcası karışmak istemiyorum ama kimse bu konuda yorum yapmamış ne şartta olursa olsun bir kedi için alkolün bir damlası bile ölümcül sonuçlar dogurabilir kolonyada alkollü bir ürün patisine bulaşnı yalar bilmem ne tavsiye etmem dedigim gibi siz onu cezbedecek şeyleri tezgahta bırakmayın lavaboya plastik kapak alın karışmayın bir süre sonra cazip gelmeyecek zaten yasak olanı seviyorlar yasaklamayın yemek yaparken onun dikkatini dagıtacak bişeyler bulun işinize bakın aman yani

Nayeli
Nayeli

2785

İstemdeğin bişey yaptığında haffiçe su serpiştir uzaktan sprey gibi. Ya da bi kavanoza kutu nohut koy kapağını kapat salla ses çıksın. Rahatsız edici bi ses olduğundan o inip gidene kadar devam et. Şartlı refleks oluşacaktır. Ben de bi yerde okumuştum bu iki yöntemi. Ses olayı işe yarıyor. Yemek masası veya tezgaha çıkınca bn de ses çıksın die masayı tıklatarak vuruyorum inene kadar. Bi kaç saat sonra çıkarsa bi da yapıyorum. Bu yöntemleri yabancı bi sitede kedi eğitimi başlığı altında okumuştum. Bi de ses tonu:hayır. Sert olunca da anlıyorlar bence. Hatta heroya bn hayır dediğimde bana cevap veriyor:) çenesini titreterek miiihaaa haaa ha yapıyor:)))

ubercinka
ubercinka

286

ben bu konuda hiçbir şekilde eğitemiyorum. her çıkışında indiriyorum, kızdığımı belli ediyorum ama 1 dk içinde yine tezgahta. aynı şekilde banyo lavabosuna da oturuyor ve hatta musluğu açmaya çalışıyor. her şeyi denedim, artık direnmiyorum.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

"Sevgili ubercinka" - bende son umut buraya sordum belki etkili bir yöntem vardır diye. Yani mesela salata yaparken çıkıyor her seferinde onu yere koyup elimi suya sokup yıkayıp yeniden işe devam etmek benim sinirlerimi bozuyo işim çok uzuyo çünkü zaten çalışan bir bayanım. başlarda bulaşık makinesinin de içine girip oturuyodu neyseki onu unuttu artık.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Fikir vermek ve sorunumu çözmek için yorum yazan herkese çok teşekkür ederim, sevgili Queeninannesi evet vicdansız olduğum için vicdanlı insanlar gibi cins ya da annesi babası ev kedisi olan kedi saiplenmedim, malesef vicdansız olduğum için caddede onlarca araba geçerken az sonra ezilecek olan yavruyu aldım ve sahiplendim. Yorumunuz çok acımasızca sonuçta o benim gözümün bebeği benim onun canını acıtmama imkan yok. Yalnız kimi zaman bana da yazık, benim de tek sorumluluğum ona bakmak değil tahmin edersiniz ki. İkimizin de mutlu olacağı bir düzen kurmak zorundayım. Ben mutsuz olursam o da mutsuz olur o nedenle o mutlu olacak diye kendi mutluluğundan da taviz veremem. Mutfak tezgahına çıkmamayı öğrenebileceğini düşünüyorum kediler çok akıllı canlılar.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Off benimki çok fena..Tahtada bir şey kessem dibine kadar girer, her açtığım saklama kabının dibinde biter içinde ne olduğunu koklamak ister.Mutfağı kapattığımda açtığım anda ok gibi fırlayarak giriyor. Genelde sokmuyorum ama bu sefer odanın önünde bağıra bağıra yediğim her lokmayı boğazıma diziyor. Ben galiba kedimi eğitemiyorum :((Sizinki 1 yaşını doldurdu mu? Yaşı ilerler ve hantallaşırsa yapmaz diye umuyorum. Uzaklaştırıcı sprey nasıl bir şey link yollarmısınız bir alışveriş sitesinden falan.

polo
polo

9117

bende engel olmak için bant yapıştırdım her çıktıgında indirdim ama olmadı bende tezgahın üzerinde ne varsa kaldırdım lavabo içinde file bir sepet aldım tam boyunda onu kapattım kullacagım zaman sepeti kaldırıyorum işim bitince geri koyuyorum ama artık beyefendinin ilgisini çekmiyor tezgah boş çünkü

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Yorumlar için öncelikle çok teşekkür ederim. "Sevgili mEhLikHhE" - Sprey kullanırsam muhakkak yazacağım. Bunun dışında benim Bonbon kolonyodan nefret ettiği için patisine minicik kolonya döküyorum ve kolonyayı tezgahın bir ucuna koyunca o uca değil öteki uca atlayarak çıkıyor. Sanırım 2-3 paket kolonya ile bir deneme yapabilirim.
"Sevgili polo" - Benimki de tezgah boş olunca çıkmıyor, işe gidince ve geceleri mutfak kapalı, eve gelip yemek yapmaya başladığımda ise tezgaha bir tabak koyduğum anda atlıyor, hatta ocağa tencere koyunca ocağın neredeyse içine giriyor, her koyduğum yeni şeyi koklamadan rahat etmiyor. Evet lavabonun da başında duruyor, mesela yumurtalı kaseye su koymuşum onu koklayıp içmeye çalışıyor. her seferinde hayır diyip aşağı koydum bebekliğinden beri ama beni en fazla 5 dk dinliyo, bi yüz bulduğu anda tekrar atlıyo. kapıyı kapatıp dışarı koysam da bağırıyo.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yanına bir kedi daha sahiplenseniz size olan bağımlılığı azalabilir bence

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedi kopek değil ki eğitilsin. Tabi bazı şeyleri öğretmek mümkün ama bunları da sadece sizin onu gördüğünüz zamanlar yapmayacaktır. Benim kedim mutfak tezgâhına hiç çıkmıyor ama mutfak masasına nadiren çıkıyordu bir şey olduğunda. Ailem mutfağa girmesini hiç istemiyordu. Kapı kapalı tutuluyordu. O kapı açılır açılmaz içeri dalıyordu. Sürekli kapının önünde acı acı bağırıyordu. Uğraştık baya Bi ama sonuç alamadık. O spreylerden kapının girişine sıktık. Olmadı. Limon suyu ve sirkeli su sıktık olmadı. En son açtık kapıyı,öyle kaldı. Şuan çok daha az mutfağa giriyor.

Çünkü artık yasak değil ve ona cazip gelmiyor. Belki sizde de bu işe yarayabilir. Mutfak tezgahındaki her şeyi kaldırarak deneyebilirsiniz bence

tugcerkovan
tugcerkovan

756

"Sevgili dollfacepersian" - Evet mutfak açıkken ve ben yokken girmiyor ve çıkmıyor. Kedimin aslında yemeğe düşkünlüğünden değil benimle derdi. Çünkü makyaj yaptığımda mesela açtığım çekmeceye giriyor, çamaşır asarken çamaşırlığın üstünde yatıyo, çamaşır makinesini açtığımda içine giriyo, yani sürekli benim dibimde ve ben ne yapsam ona burnunu sokmadan duramıyor. yoksa tezgahta tavuk bile koklasa yemiyo sadece onu koklayıp gidip ilerideki tabağı da kokluyor mesela.

tugcerkovan
tugcerkovan

756

Yanlış anlayanlar in söylüyorum kolonya şişesini sadece uzaktan gösteriyorum bundan önce birkaç kez burnuna yaklaştırıp koklatmıştım, sadece 1 kez belime tırnaklarıyla yapışıp etime tırnaklarını geçirip diz kapağıma kadar çizince 1 damla patisine damlatır gibi yaparak hayır dedim, sonuçta çocuğum olunca yanlış birşey yapınca doğası bu diyerek onu uyarmamazlık etmem. Lütfen haddini aşmayan yorumlar da bulunalım, vicdansız biri olsam bu platformda işim olmazdı emin olun. Zaten apartman katında çok isteyerek sahiplenmedim, ölecek hasta bir hayvana evimi yuvamı açarak ona ölene kadar bakma sözü verdim ve sözümü de tutacağım. Sadece evimde ben de mutlu yaşamak istiyorum o da mutlu yaşasın.ikimizde mutlu yaşayalım.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Mutfaga hic sokmayin kapali tutun. Ama Amerikan mutfak ve aciksa illa girecek surekli hayir diyip indirin hayir diyip indirin devam ederse spretler var uzaklastiran ben kullanmadim hic ama ise yariyormus onlari deneyin alissin. Benimki cikmiyor yuksek geliyor sanirim hic denemedi ben yemek yaparken izliyor yanimda duruyir ama tezgaha hic cikmiyor simdilik

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben kullanmadim uzaklastirici spre. Kullanan arkadaslar yorum yapsa daha guzel olur sizin icin.
Soyle seyler var
https://www.petlebi.com/kedi-uzaklastirici-sprey
Acmayin kapiyi illa ki alisir. Kucuk daha benimki gerci ama 1 yasindan sonra daha az yaramas oluyorlar

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

Benim kızımda çıkıyor lavabonun içine girip çok güzel birşey yapmış gibi bakıyor çok kızdım ama gecede yapıyor şans eseri yakaladım bizde her oda ona açık heralde ondan yüz buldu şımarık ne yapayım bilmiyorum 1 yaşında kızım ve hantallaşmıyor onu söyleyeyim spreyi denerseniz mutlaka buraya yorum yapın bizi de aydınlatmış olursunuz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 17499 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.965 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR