Kedilerimi Kısırlaştırmak İstiyorum Ama Korkuyorum.

FloorGang
FloorGang

4360 Puan

İstanbul'da yım. Daha önce bir tek kısırlaştırma konusunda fatih veteriner kliniğini duydum birde kendi veterinerimiz var. Korktuğum şey ise ameliyattan sonra huy değiştirmeleri yada daha kötüsü kedilerimin ölmesi.

9 CEVAP

gizemaslan
gizemaslan

11295

Hayır huy değişimi olmuyor tam tersine Mırmır bana daha da bağlı bir kedi olmaya başladı, daha hareketli ve çok çok daha mutlu bir kedi oldu. Erkek kedilerde kısırlaştırmanın riski neredeyse yok o kadar kolay ve kısa süren bir işlem ki aynı gün eskiye dönecektir merak etmeyin. Mırmır bile 2 günde eski haline döndü korkulacak hiçbir şey yok. Çok ağladım ameliyat girince sonra da kendime kızdım niye bu kadar abarttım ki diye :) size önerim gaz anestezi yapan yerleri tercih etmeniz. Bolca araştırın veterinerinize soru sorun. Kısırlaştırma öncesi kan testi de yaptırabilirsiniz içiniz rahat etmiş olur.

dorakitten
dorakitten

1447

ben de çok korkuyordum ama onların iyiliği için yaptırmak zorundayız.. eğer kedileriniz erkekse korkmayın dişilere göre çok daha kolay geçiyor ameliyatları. ölme gibi bir durumda çok çok ters bir şey olmadığı sürece kesinlikle olmaz diye düşünüyorum iyi, güvendiğiniz bir veteriner bulun ve kısırlaştırmadan önce gerekli kan testlerini yaptırın hiçbir sıkıntı olmaz. kedilerinizle sağlıklı ve mutlu yıllar dilerim :)

sforselin
sforselin

119776

Üşenir girmezsinizdiye buraya bırakıyorum. Bizden sonraki gün kardeşi de aynı yerde kısırlaştırma ameliyatı oldu. Onun da deneyimleri benzerdi. Şu an tıraşlı yerdeki tüyleri bile çıkmaya başladı.

Hangi il ve ilçedesiniz

hnd88
hnd88

110

3 kedin var, biri dişi diğer ikisi erkek. Hiç birinde huy değişimi olmadı. Kısırlaştırma köpeklerde daha zorlu ve tehlikeli bir operasyon ancak kedilerde risk cok cok düşük. Sıkıntı oldugunu duymadım hiç çevremden. Özellikle erkek kesilerin operasyonu cok daha basit.

sforselin
sforselin

119776

Diğer sorudan gördüğüm kadarıyla kediler küçük zaten. Karakter değiştirmezler. Dişi kedi kısırlaştırmayla ilgili yazdım daha önce. Erkek kedilerde daha da kolay bi ameliyat zaten -ki biz ameliyatın herhangi bir zorluğunu görmedik. Dediğiniz klinikte de gaz anestezi kullanıyorlarmış sanırım. Çok çabuk toparlıyorlar böyle. Bizimkini ameliyattan 15 dakika sonra iğne yaparken eldivenle tutmak zorunda kaldılar mesela.

sforselin
sforselin

119776

Büyük olduklarında da eksi yönde bir huy değişimi görülmez zaten. Erkek kedilerin hormonlarından kaynaklanan agresiflikleri gider, genellikle daha sevecen olurlar.

Ozge00
Ozge00

131723

Bende ilk başta çok korkuyordum ama korkacak bir şey olmadığını anlıyorsunuz sonradan. Ameliyattan once test yapılıyor zaten, kedi uygun değilse yapılmaz yani o konuda endişe etmeyin. Yaptırmak sağlığı açısından daha iyi.

Bikedi
Bikedi

13753

Ben de korkuyordum. Erkek kedim ameliyatin ertesi gunu uyandigimizda sanki hic amelyat olmamis gibiydi. Hoplayip ziplayip kosturuyordu. Bize karsi davranislari da hic degismedi. Hatta cok sasirmistim esime "kisiastirdigina emin misin" diye sormustum cunku burda kusan, kendine gelemeyen cok duymustu. Hicbiri olmadi cok sukur

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 502 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR