Kedimin Bir Sorunu Mu Var, Lütfen Yardım Edin.

Merhaba ben kedimi 1.5 aylıkken sokaktan sahiplendim. Şimdi 1.5 yaşında ve ben endişelenmeye başladım. Bir veteriner değişikliği yapmıştım, genel bir kontrole götürdüm ve bana evde sigara içilip içilmediğini sordu. Kedimin bir sıkıntısı olmadığını fakat ileride olabileceğini, önlem almamın doğru olduğunu söyledi. Annem evde sigara içiyordu, şimdi de azaltmaya çalışıyor... ne kadar söylediysem de ciddiyetin farkında değil.
Kedim Michelle'in burnu küçüklüğünden beri hep tıkalı gibi böyle. Nefes alışı falan net duyuluyor. Uyurken horluyor. Hatta horlaması arttı da fakat biraz kilo problemi de var horlamanın artması bundan dolayı da olabilir sanırım.
Annem sigarayı dışarı çıkıp içiyor artık ama ben evde yokken de öyle yapıyor mu emin değilim... Kedim için endişeleniyorum. İştahı yerinde, oyuncu bir kedi ama sürekli burnu tıkalı gibi nefes alış verişi beni oldukça tedirgin etti.
Acaba sigara yüzünden mi bu kadar etkiledi yoksa bir şeye alerjisi mi var?
Yardımcı olursanız sevinirim.

9 CEVAP

Bugün endoskopi oldu. Gırtlağının sol tarafının kısmi felç olduğu ortaya çıktı... Muhtemelen doğuştanmış. Fakat ameliyatta komplikasyonlar olabilirmiş o yüzden şuan gerekli olmadığını söylediler. Hırıltılı bir ses olursa tekrar gideceğiz. Bu arada balkonda sigara içilmesi sıkıntı olmaz dedi doktor, o konuda da biraz da olsa içim rahatladı. Yine de anneme dikkatli olmasını söyledim o da bırakır sigarayı umarım. Şuan halâ anestezinin etkisinden dolayı baygın dolaşıyor evde Michelle. Ayrıca kesinlikle kilo vermesi lazımmış, kilo alması bu durumu kötüleştirebilirmiş. Royal canin sterilised'dan hills weight reduction'a geçtik. Umarım kuzum iyileşir

cipildek
cipildek

635

Bazı kedilerin bentonit kumunun tozundan astım olduğunu duymuştum temizlerken çıkan tozu beni bile rshatsız ediyor pelet araştırıyorum

Bugün veterinere götürdüm, gerçekten iyi olduğuna inandığım bir hekime. Endoskopi yapılacak yarın. Sigaradan kaynaklı değilmiş muhtemelen. Ne olduğunu yazıp güncellerim yine. Belki birileri de aynı durumu yaşarsa yardımı dokunur. Annem sigarayı balkonda içiyordu ama çok sık içtiği için ve gittiğim eski vet de sigara zararlı, "kediler bizden 30 kat daha çok koku alıyorlar" diyince bundan kaynaklanıyor diye düşünmüştüm. Umarım hemen çözülecek bir şeydir, Michelle iyidir...

Yerleri kesinlikle çamaşır suyu vb. deterjanlarla silmeyin. Yeri sadece su ile temizleyin. Böcek ilaçları yapmayın. Yapacaksanız kedinizi ilaçlamadan birkaç saat sonra eve getirin. Kumu çok önemli. Parfümlü almayın. Evde çok fazla halı kullanmayın. Sık sık süpürün. Yattığı yeri sık sık temizleyin. Varsa örtü, battaniyelerini sık sık yıkayın. Aklıma gelenler bunlar. Kan tahlili de yaptırın. Yılda bir kez en azından. Önemli bir hastalığı erken yakalamış olursunuz.

Bu arada rahatlatmak için boynuna Vicks sürmemi önerdiler günde 2 defa. Tasma falan da takmamalıymışım.

İyi bir hekime denk gelmişsiniz. Genelde hemen ameliyat edip çok daha fazla sıkıntıya sokuyorlar hem hayvanı hem ona bakanları. Biraz kendi haline bırakmak daha doğru galiba. Bizden daha güçlüler aslında. Baş edebileceği bir sorunu varmış en azından. Siz de yardım edersiniz ona. Çok geçmiş olsun tekrar.

hazzelto
hazzelto

843

Benim kedim de toza ve sigaraya karşı çok hassas, balkonda içiyoruz sigara evin içinde kokusu olmuyor. Ama yanında içildiğinde de bahsettiğiniz durumlarla karşılaşmadım, belki sürekli maruz kalmadığı içindir.
Deterjanlarınız, temizlik malzemeleriniz, parfüm gibi şeylerden de etkileniyor olabilir. Biraz gözlem yapmanız faydalı olabilir.

@cipildek bu benim de aklıma geldi marketteki gatto markalı kumu kullanıyordum, değiştirdim onu burdan bir kum aldım fakat pek bir şey fark etmedi. veterinere götürcem bakalım iyidir umarım.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 517 Görüntüleme
  • 9 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR