Acilll Yetişkin Kediyi Eve Alıştırmak

Mamyhilal
Mamyhilal

3396 Puan

Dışarıdan erkek bir kedi sahiplendim daha doğrusu eve aldım fakat kuma yapmiyor cinsini daha doğrusu çişini hic yapmıyor ve sürekli miyavlayip dışarıya bakıyor eve nasıl alistirabilirim onu ne yapmam lazim acil cevapp

15 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Size karşı ilgisi çok güzel. Şuan çiftleştirmek ve dışarı çıkmak için bağırıyor büyük ihtimalle. Kısırlaştırırsanız hep rahatlar yani daha sakinleşir. Hem de sağlığı açısından büyük yarar sağlar.
Bana geldiğinde tuvalet eğitimi vardı ama alıştırma konusunda bilgim var.
Kumu topaklanan kum olmalı ve alıştırma süreci için açık kap daha iyi olur. Sonra kapalı kullanmak en iyisi tabi. Kedinizi tutun ve kum kabına koyun. Ayakları ile kumu eşelemesini sağlayın. Patisini tutup eşeleme hareketini yapmasını sağlayabilirsiniz. İçgüdüsel olarak bu davranış ona ihtiyacını gidermesini hatırlatacaktır. İlk seferde öğrenmeyebilir. Her gün birkaç kez özellikle yemek yedikten sonra bu hareketi yapmasını sağlayabilirsiniz. Dışarıya yaptıysa dışkı veya idrar fark etmez kum kabına koyarsanız koklayıp daha rahat alışır

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Bilgi verebilecek kimse yokmu ?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şuan yeni bir ortama girdiği için tuvalete gitmemesi,yemek yememesi,aşırı tüy dökmesi,saldırganlık normaldir. Birde dışarıya alışkın olduğu için dışarıya çıkmak istiyor.
Sokaktan gelen yetişkin bir kedinin ev hayatına alışması genellikle zor olabilir. Kedi kaç yaşında? Veteriner kontrolünden geçti mi?
Bir de zor durumda olduğu için mi eve aldınız acaba?

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

1 yasindaymis veterinere goturdum asisini yapti Çok ürkekti dışarıda dovuyordu diğer kediler birde çok tatlı evde beslemek istiyorum

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Saldırgan değil yemekte yiyor ama sürekli miyavliyor camın önünden ayrilmiyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

O zaman çok iyi yapmışsınız. Size zor alışabilir ama alışacaktır. Ben kedimi 8 aylık iken sahiplendim. Tuvalet eğitimi hariç hiç bir eğitimi yoktu. Zor oldu ama şuan her şeye alıştı ve benimle olan ilişkisi harika.
Büyük ihtimalle kısır değildir. Kısırlaştırmanız psikolojik ve beden sağlığı için çok iyidir. Birde evden kaçma isteğini azaltır.
Kedinin size olan tavrı nasıl? Dokunmanıza izin veriyor mu?
İlk kediniz mi? Kedi bakımı,davranışları vb.hakkında yardıma ihtiyacınız var mı?

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Benimle iyi hatta benimle uyuyor sürtünüyor ama dediğimiz gibi kısır değil kisirlastigi zaman sakinlermi ? İlk kedim değil sadece evde durmadan miyavlaması tek sorun.

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Siz kediyi kuma nasıl alistirdiniz?

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Bilgileriniz için çok teşekkürler.denicem

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim. Umarım alışır. Tırmalama tahtası ve kuru mama alışkanlığı edindi mi acaba?

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Kuru mama yiyor ama tirmalama tahtası almadim çok gerekli mi

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kuma goturup patileriyle eselemesini saglayin. Kumun cesidi ne? Mesela slikaysa alisamayabiliyorlar normal topraga aliskin oldugu icin bentonit oneririm. Muhtemelen cisini kakasini tutuyor su an alistirmaniz lazim.
Kisir degilse kisirlastirin yoksa cama cikip miyavlar disari cikmak istiyor olabilir kizginliga gitmis olabilir aman camlara dikkat edin.
Yetiskin kedi de eve alisir merak etmeyin. Sicacaik ev yemek ve sevgiye kim alisma hele bu soguklarda hem mama arayisi zor hem siginmak ve bunun icin diger kedielrle kavga etmek. Biraz sabredin zamanla alisacaktir. Ben de 4 ayligi gecmisken sahiplenmistim kedimi 1 gunde alismisti butun evi koklayip gezdi ve benimsedi. Ama 3 yasinda kedi sahiplenmisti komsum sokaktan o da cabuk alismisti biraz zaman verin. Size yakinlasmasi icin kedi odul mamasi gimpet malt macun ya da vitamin verebilirsiniz .

Mamyhilal
Mamyhilal

3396

Silika kum almıştım ben veteriner onu olmamı istedi belki de onu benimseyemedi o yüzden yapmıyor teşekkürler

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Silika kum kanserojen madde içerdiği için zararlıdır. Topaklanan doğal Benoit kum kullanmak en iyisi.
Her kedi tırmalama ihtiyacı hisseder. Bölgelerini de bu şekilde belirler. Tırmalama tahtası olmazsa etraftaki eşyalarla tırmalama ihtiyacını gidermeye çalışacaktır. Bu yüzden tırmalama tahtası gereklidir. Yuvalı tırmalama tahtaları çok daha iyi olacaktır. Çok pahalı olmayan bir tanesini almanızı öneririm. Alıştırmak için elinizi tırmalama tahtasının tırmalama bölümünde tırmalar gibi gezdirip ve herhangi sevdiği bir oyuncakla tırmalama tahtası etrafında oyun oynayarak ilgisini çekebilirsiniz. Kedi otu sürmeniz de ilgisini çeker. Tırmala tahtasına ilgi gösterdiğinde sevdiği bir yiyecekle ödüllendirirseniz daha rahat alışabilir

Adenn333
Adenn333

319

Merhaba hala bu uygulamayı kullanıyor musunuz bilmiyorum ama aynı sorundan bende muzdaribim alışabildi mi sonunda nasıl başardınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 10615 Görüntüleme
  • 15 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81680 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR