Kısırlaştırılmış N&D Mama İle Beslenen Kedilerde Böbrek Sorunu

erenatis
erenatis

264 Puan

Arkadaşlar merhaba ,
2 yıldır evimde 2 kedi dostumuzla bilrikte yaşıyoruz. 1 yıldır kısırlar. Kedilerimin 6. ayından beridir N&D kedi maması kullanıyorum. 1 yıldır da kısırlaştırıldılar ve o günden beridir de N&D kısırlaştırılmış kedi maması kullanıyoruz. Son hafta içerisinde kedilerimizin ikisinde de problemler çıktı. Birinde böbrek taşı problemi birinde de ciltte yaralar. Anladığım, araştırabildiğim ve veterinerimin de söylediği şey ise N&D kedi maması artık Sırbistan'da üretim yapıyor ve artık eskisi kadar kaliteli değil.
Sormak istediğim soru özellikle şu
N&D kedi maması kullanıp, kedilerinde böbrek problemiyle karşılaşan başka kişiler de var mı?
Veteriner mama değişikliği önerdi mi
Önerdiği mama nedir.

22 CEVAP

Amorphis
Amorphis

70

Proplana para vereceğinize çöpe atın o parayı daha iyi. Veterinerler hayvanların iyiliği ve sağlığı için değil, kendi cepleri için öneri veriyor 😡

gulyesilyurt
gulyesilyurt

1835

Merhaba, çok geçmiş olsun umarım çabucak sağlıklarına kavuşurlar. Kedileriniz ne sıklıkla yaş mama yiyorlardı? Kediler böbrek hastalıklarına çok yatkın ve bu hastalığa yakalanmaları hangi mamayı yerlerse yesinler muhtemel. En büyük etkeni yeteri kadar su tüketmemeleri malesef..

Dkd
Dkd

12416

Proplan kullanıp böbrek sorunu yaşayan da doludur. Nd kullanıp hiç sorun yaşamayan da. Bu konuyu tek mamaya bağlamak çok yanlış. Yaş mama miktarınız çok az bana kalırsa. Haftada en az 3 konserve tükettirmenizi tavsiye ederim. Böbrek sorunlarının en baş kaynağı kuru mama ağırlıklı beslenmektir.

yalkuzak
yalkuzak

13555

merhaba, öncelikle geçmiş olsun. kedilerime 3 aylıktan beri nd mama kullanıyordum. yaklaşık 2 ay önce kakada biraz biraz kan olmaya başladı ve o yüzden mamayı değiştirmiştim fakat olan olmuş. 10 gün önce kısır erkek kedimi böbrek kumunun kanallarını tıkaması nedeniyle kaybettim. evde tek kedi olmadığı için yeterince hareket ediyorlar diye düşünüyordum ve su içmeleri de iyiydi. hekimimiz önceden söylemişti böyle bir problem olabileceğini fakat içeriğini güvenilir bulduğum için devam etmiştim. ben artık nd mamanın evdeki kediler için sürekli kullanımda faydalı olduğunu düşünmüyorum.

Gimlihanim
Gimlihanim

123305

Ben kızıma Nd asla yediremedim. Hiç bir çeşidini, yaş mamalar dahil, yemedi. Ancak yakın zamanda bir tanıdığımızın kedisi idrar yolları enfeksiyonu geçirdi. Hala daha tedavi oluyor. Veteriner mama kaynaklı olduğunu düşünüyor. Onlar da Acana kısır mamasını kullanıyorlardı. Şuan klinik mama kullanıyor. Ancak daha sonrasında brit care e geçecekler. Sizin durumunuzla çok farklı durumlar ancak malesef en pahalısı en iyisi olmayabiliyor ben bu süreçte bunu anladım. Umarım kedileriniz için en doğru tercihi yaparsınız. Geçmiş olsun.

Cemalchief
Cemalchief

12106

Nd nin sırbistanda üretilmesi aslında is gucu ile alakalıdır. Yani şöyle söyleyeyim bosch marka buzdolabi tr de fabrika acmasinin sebebi ucuz is gucu. Malzemelerin yinede degisecegini zannetmem. Ama evet her mama her kediye yaramaz, idrar yolu problemi her mamada olabilir bu az su icmesi ve mamanin icerisindeki mineraller ile alakali. Deri problemi ise mama icerigindeki maddenin ve ya malt vs baska bir yas mama da olabilir kediye dokunmasi egzama yapmasi nasil insanlarda gluten, aci biber, eksi tursu egzama yapar ayni kedilerde de gecerli mesela

elifkonakci
elifkonakci

3032

@gulyesilyurt'un dediği gibi en önemli etken su içmemeleri. Ben N&D,Orijen vb. markaları kullanıyorum. Ama hiç böbrek sorunuyla karşılaşmadık çok şükür. N&D içerik olarak en iyi mamalardan biri. Veterinerler kendilerine sponsor olan mamaları tavsiye edebiliyorlar. O yüzden siz her zamanki verdiğiniz mamayı kullanın. Kedilerinize çok su vermeyi unutmayın.

Kuzucansu44
Kuzucansu44

15870

Kedilerim yavruluk zamanlarında kitten Nd, yaklaşık 1 yıldır da kısır Nd yiyiyorlar. Ben hiçbir problem yaşamadım, çokta severek tüketiyorlar. Veteriner mamadan diyorsa bilemem ama ben 2 kedimde de sorun yaşamadım. Umarım bir an önce ikiside sağlığına kavuşur, geçmiş olsun❤️

erenatis
erenatis

264

Merhaba,
öncelikle teşekkür ederim.
Haftada bir yaş mama yiyorlar. 2 günde bir de ödül maması yiyorlar bir kaç tane. Veterinerimiz ısrarla N&D kaynaklı olduğunu söylüyor. o yüzden mama değiştirmeyi düşünüyorum. ilk tedaviden sonra şimdilik sorunları azalsa da bana artık proplan kullanmayı önerdi. N&D yi daha sağlıklı diye kullanıyorduk açıkçası.

Ozge00
Ozge00

131723

Sizin veterineriniz hangi mamayı önerdi size?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Erkek Kedimi kisirlastirdiktan -3 ay once - sonra full nd ile besledim. Kisirlastirmadan 2 ay ömcede nd ile besledim. Yaklasik 5 aydir nd ile besleniyor. Su an bir problemimiz yok.

erenatis
erenatis

264

Proplan kullan dedi. Artık N&D Sırbistan da üretildiği için eski kalitesi yok dedi.

Lils
Lils

125527

Nd kedilerde sorun yaratan bir mama. Kedi et yesin diye hastalansın istemeyiz. Birçok sağlık sorunu problemine denk geldim nd ile ilgili kullanılmamalı. Eskiden burada nd o kadar çok öneriliyordu ki ben de iyi sanıyordum. Fabrika değişimi ile iyice kötüleşmeye başladı. Kedilere iyi gelen mamalar hills,proplan, royalcanin. Bunları kullanın bence. Ben içlerinde domuz olduğu için bu markaları tercih etmiyorum yoksa kullanılacak en iyi mamalar bence. Ben brit care kullanıyorum kısır kediler için değerleri çok iyi magnezyum, Fosfor vs

basakttt
basakttt

610

erkek kedime kısırlaştırdıktan sonra hep nd mama verdim maalesef daha 2 yaşında olmasına rağmen kronik böbrek yetmezliği tanısı konuldu ve durumu hiç iyi değil. asla önermiyorum ve kesinlikle mamadan olduğunu düşünüyorum bilseydim asla kullanmazdım kaliteli sanıp aldım kedime zarar verdim çok üzgünüm.

KimJeongguk
KimJeongguk

122042

1 sene olcak N&D kısır somonlu kullanıyoruz severek tükekiyor bir sıkıntımız olmadı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2473 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR