Bebek Kedi Tüm Sorularım

Erogluekiin
Erogluekiin

24279 Puan

Merhabalar, 2 kedi sahibiyim. Dün sokak beslemesi yaparken aşırı bir miyavlama duydum ve gittiğimde demire sıkışmış bir yavru kedi buldum. Itfaiye geldi kurtardık bebeği ama bırakacak bir yer bulamadım... Anne kedi yoktu etrafta olsa bile sokağa bırakmaya gönlüm razı gelmedi ve annem eve getirmemi söyledi. Marketten çocuk devam sütü aldım laktozsuz ( akşam olduğu için) bir de büyük biberon aldım sulandırıp içiriyorum. Süt tozu ve kediler için olan küçük biberondan sipariş verdim şimdi yarın gelecek.
Kediyi sahiplenmemizde maddi olarak bir sorun yok ama annem tüy bakımından 3. Kedi istemiyor ( annem çalışıyor ve temizlik hastalığı var) 2 kedimiz bize geldi ölene kadar bizim yavrumuz ama 3. Istemiyorum diyor ki bende hak veriyorum maddi olarak bana kalacağı için. Ama annem şimdi sahiplendirmek istemiyor 1 ay bakmak istiyor (daha çok küçük yürüyemiyor) bizim süt tozu ile beslememiz mamaya hafif geçişinde kum eğitimi aldıktan sonra vermek istiyor kimsenin şu an iyi bakacağını düşünmüyor ( 2 saatte bir kalkıyorum gece... Bunu yapacak biri bulmak çok zor) tahmini 1.5 aylıkken ilan açmayı düşünüyorum ama annem 1 ay bağlandıktan sonra sahiplendirmez gibi geliyor maddi olarak da ben halledeceğimi düşünüyorum eğer anneme sorun olmazsa.


Şu an kediye dediğim gibi sulandırılmış laktozsuz devam sütü veriyorum. Çişini yaptırmayı başarıyorum ama dün geceden beri kakasını yapmadı ovalıyorum ıslatıyorum. Ama yapmadı ne yapmam gerek? Başka bir şey almama gerek var mı onun için?


Arada bir hapşırıyor ama yastığa gömüldüğü için öyle olduğunu düşüyorum veterinere götürsem bedeni iğne ilaç vs dayanır mı ki?


Kedilerim ile aynı ortamda duruyor ama daha bebek olduğu için aşı yatırmak imkansız bu durumda ne yapmalıyım bir yere kapatınca ağlıyor. Bir sorun oluşur mu?

17 CEVAP

emre3674
emre3674

823

merhaba veteriner hiç birşey yapmaz küçük olduğu için agzını burnunu borik asik alıp eczaneden 1 su bardağı suya 1 çay kaşığı karıştırıp silebilirsin..
2. si süt vermeyin kedi süt tozu alın bunun içinde gaz yapmayan ve ishal yapmayan BİO active nin süt tozu var alıp kaynamakta olan suya 3 tatlı kaşığı suya 1 tatlı kaşığı tozu ekleyerek hazırlayıp verin hiçbir sorun çıkmıyor ve minik güzel gelişiyor..
3.dışkı bazen hergün bazen ikigüne bir yapıyor.1 aylık falansa mamasının içerisine saf zeytin yağından yarım çay kaşığı gibi az karıştırabilirsiniz..
4.tüylerinin pis olduğunu düşünüyorsanız elma sirkesinin suyla seyreltip pakuk gibi şeyle silebilirsin...

emre3674
emre3674

823

birde ağlamaması için kutunun içine minder v.b yer yapın sessiz olan bir odanızda üzerinide ışık almayacak şekilde örtün ortamdaki ses uzaklaştıkca onunda sesi kesilir bağırmayı bırakır.

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Sicak su torbasini ihmal etmeyin sicak sıkısık ve karanlik olsun yattigi yer

sevvalyelen
sevvalyelen

1218

Bir sorun oluşacağını sanmıyorum. Laktozsuz sütü sulandırmasanız da olur. Ben süte tereyağı katıp vermiştim, o bir nebze kabızlığı çözüyor. Arka bacaklarının üstüne doğru poposuna tam o sivri kemiklerin altına doğru masaj yapın. Aynı anda karnını da biraz okşarsanız kakasını rahat yapacaktır. Yanına sıcak su torbası ya da bir şişeye sıcak su koyup, havluya sararak yanına koyun.
Ben tahmini iki günlük yavruyu büyüttüm öyle. Herhangi bir sorunuz olursa yardımcı olmaya çalışırım.

sevvalyelen
sevvalyelen

1218

Miyavlaması çok normal, büyüdükçe ellerinizi tırmalamaya başlayacak. O kadar durmuyorlar yani insanın elinde.

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Azıcık bir kaka geldi az önce mutluyuz:) Çok teşekkür ederim

Salihaylmz
Salihaylmz

20768

Süt tozu çok önemli zaten almışsınız onlar gelecek. Kakayı hemen yapamıyorlar benim bildiğim kadariyla(benim kedimde öyle olmustu)
Su torbanız yoksa küçük plastik şişelere ılıktan biraz sıcak su koyup çorap geçirin yanına koyun küçük karton kutuda ayakkabı kutusu gibi kutuda kalsa daha güvende hisseder. Her yemekten sonra şişedeki suları da sıcaklatn. Çişini yaptırırken ağlaması normal korkuyor ama siz gene de masaj ve çişini mutlaka yaptırın benim kedim de ağlayıp ellerimi çizerdi küçükken. Zeytinyağ çok mantıklı sute de karıştırılır aç karna da verilir ama çok az.

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Büyük kedim sıkıntı çıkarıyor. Diğer kedim tamamen sahiplendi ama büyük kedim dün bize bile saldırıyordu. Bugün bebeğin altındaki havluyu üstüne koydum 10 dakika sorun yapmadı kokladı ama bebek ağlayinca hemen kısladı ve odama gitti. Arada bir küçük kedime tıslıyor ama dünki kadar çok değil biraz daha alışmış gibi. Bana saldırması geçti ama bebek kediyi dövmeye çalışıyor sonra korkup odama gidiyor. Bu durum geçer mi? Bebeğe saldırması normal yabancı bir kedi ama diğer kedime arada tıslaması ve küçük kedimin korkması moralimi bozuyor... kedilerim iç parazit ve karma aşıları tamdır tek lösemi aşıları yok...

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Süt tozunu aldığımı belirttim

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Süt içiyor bugünlük yarın süt tozu g elecek onu vereceğim şimdi dışkı için zeytinyağını biberona koyabilir miyim

Anonymus552223
Anonymus552223

145961

Yani etrafta annesi ve kardesleri varmis gibi

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Sıcacık bir alanda yastık da var altında yumuşak iyi keyfi etrafta 3 erkek 2 dişi kedi vardı ama dişiler anne değildi emzirir gibi değildiler bende annesi gelir diye bırakmak istemedim bana yakın bir yer olmadığı için ama evde baya acıktığını farkettim

Erogluekiin
Erogluekiin

24279

Çok teşekkür ederim ama şöyle bir sorun var elime aldığım zaten susmuyor hemen miyavlıyor yemek yedirmek çişini yaptırmak çok zor oluyor sıcak yatağına koyunca hemen susuyor. Masaj yaptırmaya izin vereceğini düşünmüyorum susmuyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 676 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80192 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR