Erkek Kedi Kısırlaştırma Yapılmalı Mıdır? Yardım Tavsiyesi

Bkrrr
Bkrrr

1019 Puan

Arkadaşlar merhabalar bir kaç sorum olacaktı sizlerin deneyimlerine tecrübelerine ihtiyaç duyuyoruz, 13 aylık bir oğlum var erkek kedilerde kısırlaştırma yapılmalı mı? Yaptırmak faydalı mı? Bu gibi sorularıma tecrübeli birilerinden tavsiye bekliyorum işin özünde KORKUYORUM birazda gerçekten canı yanar mı bir problem olur mu diye bu kısırlaştırma işleminde çok korkuyorum gerçekten çünkü benim oğlum o endişeleniyorum.
Bir diğer sorumda ben hep mama minimum 10 kg alıyorum 13 aylık ama yavru Maması şuan bitmek üzere yetişkin mamaya geçiş yapacağım ama kısırlaştırıp öyle mi geçiş yapayım kısır mamaya, çünkü en az 10 kg alıyorum şimdi normal yetişkin alsam kısırlaştırma durumunda 7 8 kg boşa gitmiş gibi de olacak açıkçası bu konuda tavsiyelere ihtiyacım var.
Teşekkür ederim şimdiden

21 CEVAP

Kısırlaştırmak hem erkek hem de dişi kediler için çok faydalıdır. Bir çok hastalıktan korur, ömürlerini uzatır ve daha iyi bir yaşam sürerler. Erkek kediler sürekli kızgınlıktadır, dişiler gibi belli dönemleri yoktur. O yüzden evde bakılıyorsa kısırlaştırma zaten şart. Ayrıca korkmayın çünkü erkek kedilerin operasyonları çok kolay geçiyor. Ben de erkek kedimi kısırlaştırdım. Yarım saatte bitti 1 gün sonra da klinikten aldım hiç bi sıkıntı olmadı

sforselin
sforselin

119776

Kısır kediye de yetişkin maması verilebilir. Hatta kısır olmayan kedilere kısır maması da verilebilir kilo problemi varsa. Mama için kısırlaştırmayı ertelemeyin. Bizim kız 7 aylık, kısır ve yavru maması yiyor mesela.
Erkek kedilerde en çok o dönemlerdeki iştahsızlık ve stres sebebiyle kısırlaştırma yapılması gerektiğini düşünüyorum ben.(Başka bir sürü sebep daha var tabii.) Stres ve yeterli beslenmeme diğer sağlık sorunlarının önünü açıyor. Sürekli kızgınlık, stres de çok hırpalar çocuğun bünyesini, bağışıklık düşer ve hastalıklara açık hale gelir. Onun dışında evden kaçmaya çalışma ihtimali var. Ki pencereden, balkondan atlayıp, düşüp ölen kedilerin çoğu kızgınlıktaki kediler. Düştüğünde ölmeyecek yükseklikteyseniz de diğer kedilerle çiftleşme sonucu hastalık kapması çok büyük olasılık, tabii bunu kedinizin başına başka bir şey gelmezse ve bulabilirseniz öğrenebilirsiniz. Tüm bunların yanında testis kanseri ihtimali de ortadan kalkıyor. Bilinen herhangi bir kötü etkisi de yokken yukarıda kısırlaştırma diyen hanımefendinin aklını sorgulayabiliriz.
En basitinden youtube'a kısırlaştırma yazıp hekimlerin çektiği bilgilendirme videolarını izleyip doğru kararı verebilirsiniz. Bir de kediler için riskli bir ameliyat değil zaten. Kliniği de iyi seçerseniz ertesi güne hiç ameliyat olmamış gibi olacağının garantisini ben veriyorum size. Bizimki 6 saat sonra kelebek yakalıyordu evde :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Erkek kediler disi gibi kisirlastirilmalilar. Çünkü erkek kediler sürekli kızgınlık halinde olur evde bağırıyor dışı kedi çağırmak için strese girer yemek yemez su içmez geceleri uyumaz. Evden kacmaya çalışır. Kisirlastirin erkek kedilerde ameliyat gayet kolay geçiyor benim kedimde erkek. Kisirlastirdiktan sonra kısır kedi maması alin :)

damladamlaxx
damladamlaxx

3852

en saglıklısı kısırlastırmak hem daha az sinirli olur hem de ömrünü uzatmıs olursunuz

Buketbayraktar
Buketbayraktar

15606

Aysesonmezz evde kedi bakmakta yanlış o halde çünkü aksi durumda evde kızgınlık döneminde ki hayvana işkence etmek oluyor bilmem farkında mısınız. Yada sokaklarda kalan, ölen, sahiplendirmeye çalıştığımız yüzlerce yavru da çok normal size göre.

Bikedi
Bikedi

13753

Erkek kedinizi kisirlastirmazsaniz evinize koku birakir, bir yerlere cisini yapar. Cok hircin olur. Evcek hem sizin hem kedinizin yasam kalitesi duser. Ciftledtirmek cozum degildir cunku ev sicakligi sabit oldugu icin mevsimsel ayrim yapamaz ve surekli kizginlik halinde olur. Ayrica erkek kedinin operasyonu cok basit. Benimki hassas bir kedi olmasina ragmen kusma, ishal, istah gibi sorunlar yasamadi. Ameliyatin ertesi gunu sasilacak derecede yaramaz ve saglikliydi. Kisirlastirma karsiti olanlar ne oneriyor acaba? Surekli ciftlestirip sokakta kalip ölecek yavrular dunyaya gelmesini mi? Yoksa biz ne yapalim? Ben kedimi sokakta buldum. Bir bacagi kangrendi ve kesildi malesef. Hic aklimda yokken sokaga birakamayacagim icin kedi sahibi oldum. Kisirlastiemayim da ne yapayim? Eve kiz kedi mi getireyim? Sonra onlarin yavrularini torunlarini ne yapayim???? Onlara gunah degil mi???

seliinkececi
seliinkececi

2912

@Aysesonmezz umarim evde baktiginiz bi kediniz yoktur.

Bkrrr
Bkrrr

1019

İsimlerinizi tek tek yazamıyorum ama ÇOK AMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM İNCELİĞİNİZ VE DETAYLI BİLGİLERİNİZ İÇİN. Dişiler için bilgi sahibiydim ama erkekte bir fikrim yoktu işin özü kesinlikle faydalı olduğu görüşündeyim ama işte anlarsınız canı yanar mı diye içim içimi yiyordu bu duyguyu eminim hissedersiniz ki hissedenler de yazmış tekrar teşekkür ederim. En kısa sürede inşallah yapacağım bu yorumlar sayesinde ve şimdiden kısır mamalarına da bakacağım. @Sforselin mama hakkında ki bu değerli bilgi içinde teşekkür ederim çok değerliydi.

Aysesonmezz
Aysesonmezz

653

Kedimi daha yeni sahiplendim 1 hafta oluyor kısırlaştırmak doğasına müdahale olur diye düşünüyorum ama dediğim gibi ortada gerekli sebep varsa o zaman başka

sforselin
sforselin

119776

Evde yaşıyor ama. Doğası nerede? Evde yaşıyor olması zaten gerekli bir sebep. Biraz bu konuda araştırma yapın lütfen. Faydalarını, yaptırmadığınız takdirde karşılaşacağınız problemleri öğrendiğinizde doğru kararı vereceğinizi düşünüyorum.
Doğaya müdahale olarak düşünüp aşı yaptırmıyor, iç-dış parazit uygulamalarını aksatmıyorsunuzdur umarım. Hem sizin hem onun sağlığı için önemli olmasıyla beraber toplum sağlığı için de ihmal edilmemesi gerekiyor çünkü bunların. Onun dışında "doğasına uygun" besliyorsanız da fare, kuş avlanıyor olması lazım. Bunlardan da kapabileceği bir sürü hastalık var. Gerekli önlemler alınmalı yine. Sonra bi de "doğasına uygun olarak" her mevsim evde sıcakta olmaması lazım. Kızgınlığa girme sıklığı falan değişiyor çünkü ev sıcaklığında.


Neyse aslında şöyle söylemeye çalışıyorum:
Doğaları dediğimiz bir şey yok bu hayvanların. Bizim "doğamız" nasıl bu apartmanlar değilse onların da değil. Biz nasıl ilk çağlardaki gibi üremiyorsak onlar da bu şekilde bir hayat sürdüremezler. Bizlerde çeşitli korunma yöntemleri varken onlar için en sağlıklı seçeneğimiz bu. Onları çiftleşme sırasında bulaşabilecek hastalıklardan korumamızın bizdeki gibi bir alternatifi yok mesela. Bizimle beraber yaşam şekilleri tamamen değişen bu hayvanlar için kısırlaştırma bir seçenek değil, elzem bir uygulama. Hayat kalitelerini arttırmak adına ihmal edilmemesi, küçümsenmemesi ve ertelenmemesi gerekiyor.

sforselin
sforselin

119776

Musallat olmuşum gibi hissettim özür dilerim xjdebjbj Ama 1 yaş değil, ergenlik döneminden öncesi daha uygun kısırlaştırma için. Şuradan sebeplerini okuyabilirsiniz.

Aysesonmezz
Aysesonmezz

653

Erkek ya da dişi farketmez. KEDİLERİ KISIRLAŞTIRMAK YANLIŞ.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Geçen diyanetin bir yazısını okudum kisirlastirma bin caiz olduğunu söylüyordu :)

Aysesonmezz
Aysesonmezz

653

seliinkececii var canım ne olmuş?

seliinkececi
seliinkececi

2912

@Aysesonmezz yazik o hayvana. her ay kizginliga giriyor aci cekiyor siz de oturup izliyorsunuz. ne olmus demissiniz bir de konusmanizdan cahil oldugunuz belli:) ne mi oldu, cahil ve kustahsiniz, bu oldu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 980 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR