Can Satan Adiler

Selamlar bugün biraz o yüzel canlarım satan caniler hakkında konușalım istedim hayvan yasası acilen gelip uygulanmalı hayvan satanlar 5 kuruș ceza almazken hasta bir sincabı kurtarıp büyütüp iyileștiren birisi 6000tl ceza yemiș cidden yazıklar olsun...

10 CEVAP

Petlover34
Petlover34

103334

can satan adi de alan çok mu masum. Bakin bakalim şuradaki üyelerin petlerine yüzde 60'ı cins hayvan. Arz talep meselesi

aylinceyda
aylinceyda

14282

Hayvana taciz, tecavüz edeni döversen ceza alırsın. Sahibi kötü yetiştiriyor diye “yasaklı ırk” denilen aslında zararsız olan canlara bakarsan ceza alırsın. Ama bir hayvana taciz, tecavüz edersen, ticaretini yaparsan, hayvanı kötüye yetiştirirsen, hayvanı bir yere kapatırsan, estetik kaygıların yüzünden kulaklarını kesersen hiçbir ceza almazsın. Maalesef bu ülke böyle. Başı boş bir millet. Hayvanı can olarak görmezler, sadece insanı can olarak görürler.

aylinceyda
aylinceyda

14282

O satın aldıkları hayvanlar onlarca gen rahatsızlıklarıyla yaşamak zorunda. Acı içinde yaşayıp, ölüyorlar. Sırf onlar satın alıyor diye bu hayvanlar aşırı pis ortamlarda üretiliyor. Sonrada camların ardından satılmayı bekliyorlar, satılamayan tekrar çiftleştirilmeye yollanıyor. Birde yetmezmiş gibi isteklerini karşılamayınca sokağa bırakıyorlar. Hayvan satın almak insan ticareti yapmakla eşittir. Nasıl insan ticaretini kınıyorlarsa hayvan ticareti yapmaya hakları yok. Sokaktan yardıma muhtaç bir hayvanı kurtarmak varken hayvan sevgisinden bir gram anlamayan insanlar güzellik uğruna bu iğrenç sisteme ortaklık ediyorlar. Sorsan çok hayvansever insanlardır. Bunlarla da kalmıyor hayvanat bahçelerine hapsediliyorlar. Kendi doğalarını bilmeden yaşıyorlar. Bazı hayvanlar şu an evinde kafeste yaşıyor. Çocukları için hayvan satın alan insanlar var. Hiçbir canlı oyuncak değildir. Deneylerde, kozmetik sektöründe kullanılıyor. Bir canı kıyafet olarak görüyorlar. Eğlence aracı olarak görüp sirklerde işkencelere maruz ediliyorlar. Daha bu saydıklarım yaşanılanların yüzde biridir.

aylinceyda
aylinceyda

14282

Yaşam alanı bırakmadığımız hayvanları sokaklarda da istemiyorlar. Barınakları arıyorlar ama barınaklar ne halde bilmiyorlar. Kendi tuvaletlerinin, hastalıkların, mikropların içinde gezen yüzlerce hayvanlarla dolu. Kışın soğuk betonlarda, yazın ateş gibi yakan betonlarda yatıyorlar. Her hafta bir barınakta şiddet görüntüleri ortaya çıkıyor. Geçen hafta Ankara’da bir barınağın köpeklere sopayla vurdukları, su tuttukları görüntüleri ortaya çıktı. Küflü ekmek yiyip, yosunlu suları içiyorlar. Sağlıklı olanlarla hastalıklı olanlar bir arada. Tedavi eden kimse yok. Hayvanlar açlıktan birbirlerine saldırıyorlar. Bazı belediyeleri tedavi için arayan insanların hayvanlarını alıp ormanlara, otobanlara atıyorlar. Kayıt tutmadık, kaydınızı kaybettik, çok hastaydı öldü gibi bahaneler sunuyorlar. Günde 10-15 tane kısırlaştırma yapması gereken belediyeler sokak hayvanlarına aşı yapmaya bile tenezzül etmiyor. Her konudan yazmak istiyorum çünkü insanlar sadece kendi evinde ki hayvanlar hakkında bilgi sahibi olunca kendilerini hayvan sever sanıyorlar. Hiç kimse olanları takip etmiyor. Sokaklarda mamalarını, sularını döküyorlar. Barınmasınlar diye öldürüyorlar. Ben gönüllü bir hayvan severim. İnsanların barınaklara hapsettiği hayvanları çıkarmak için uğraşıyoruz. Hayvan hakları için uğraşıyoruz. Sadece insanlığın değil hayvanlarında yaşama hakkı olduğunu göstermek için savaşıyoruz. Tedavi ettiriyor, besliyoruz. Ama yasa çıkmadıkça, her geçen gün kötü haberler artıkça yetişemeyeceğiz. Bu konulara gereken ilgi yok. Kimse ses vermiyor. Ünlüler, fenomenler etiketlere destek olsa belki şu an bu halde olunmazdı. Duyarsızız hem de çok.

O kadar üzülüyorum ki o canlara... Sırf insanlar kendi zevkleri için bu yavrucakları hayatı üzerine kumar oynuyorlar. Yok pofuduk olsun yok tüyü güzel olsun yok gözü şöyle olsun... Alan da satan da sırf cins olduğu için sahiplenen de benim gözümde aynı. Bi bitmedi bunların cins kedi/köpek merağı. Acil olarak hayvan hakları yasası çıkartılıp bu hayvanları satanlara, üretenlere eğır cezalar gelmeli.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Hayvanları bir birey olarak görmüyoruz. Kendimize yapılmasını ister miyiz acaba? Benim yavrularımi birisi alsın sonra satsın. Sonra beni tekrar hamile bıraktırsın so da tekrar satsın yavrularımı.
Sözde 'kimse benim Kedimi benden çok sevemez' derler ama onlar sadece kendi kedielrine seviyorlar. Para vermeseler veya ondan para kazanmasalar sevmezler belki.
Birde satarken su laf var 'rezerve' nasıl itici nasıl lanet bir laf. Okurken içim yaniyor dediklerinin farkindalar mi acaba diye düşünüyorum.


Gözlerine guzel geliyor diye cins satın alıyorlar onlar yüzünden bir suru can aci çekiyor hayati boyu. Eve biblo alır gibi ırk renk belirtiyorlar en çok ona sasiyorum.
Hayvan üreten satan kadar alanında sucu var. Almazsan üretmezler.

scharnhorst
scharnhorst

443

maalesef ülkemizde uygulamalar tuhaf. yardımcı olursun bir şeye. ya üstüne kalır ceremesini çekersin ya da kıymeti bilinmez. ama kanunda var; her ne niyetle olursa olsun sincap beslemek yasak. tuhaf ama böyle. yaralı veya hasta bir sincap, ayı, kurt, şahin vs. bulunduğunda orman ve su işleri bakanlığına bağlı doğa koruma ve milli parklar müdürlüğüne veya hiç olmazsa veteriner fakültesine haber vermek gerekiyor. iyi niyetle hareket edilse de bu hayvanlar vahşi kabul edildiğinden alıp evde beslemek kabul görmüyor ve kabahat olarak görülüyor.


öte yandan hayvan satışlarının denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerekiyor. ama bu konuda, yani hem hayvan satışı meselesinde hem de genel olarak hayvan hakları meselesinde kanuni düzenleme hayal şimdilik. ülkede insanların canı umursanmıyor. hayvanlara sıra gelmesi için daha çok bekleyeceğiz gibi.

ecrinnurAslan
ecrinnurAslan

104078

@aylinceyda haklısın

ecrinnurAslan
ecrinnurAslan

104078

Aynen öyle yüzde 60 ı cins hayvan

Bu arada profilimde görmüşsünüzdür 1 kedim cins yanlış anlamayın satın almadım sokakta bulup veterinere götürdüm veteriner hekimde cins 2 kedinin yanlış çiftleştirilmesi sonucu çok büyük ihtimalle bir hastalığı olduğu için sokağa atılmış olduğunu söyledi sonrasında öğrendik ki apartmanı da bir üretici varmış eskişehir belediyesi bu konuda diğer belediyelere göre daha titiz birazda annemin odun pazarı belediye başkanıyla uzak akraba olmasının da etkisi olsa da üretici şahısa 10.000tl para cezası kesildi taşındığı için şimdi ne oldu bilmiyorum ama umarım hala üreticilik yapmıyordur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 671 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80256 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR