Yardım Bilgi Kedi Yavru.

kaemre
kaemre

235 Puan

yavru 50 günlük civarı bi kedi sahipleneceğim 1 hafta içinde sadece taşıma kafesi var neleri hazır etmem gerekir şimdiden teşekkür ederim.


ilk kez kedi besleyeceğim uzun bir zaman dır istiyordum çok seviyorum bakalım.. :)

10 CEVAP

Badems
Badems

12123

Mama ve su kabı, tuvalet kabı, tercihen ince taneli kum, kaliteli yavru kedi maması. Ses çıkaran minik top oyuncaklar alabilirsiniz yavrular çok seviyor. 4.aydan sonra senelik aşılarını yaptırmaya özen gösterin lütfen özellikle karma ve kuduz. İç dış parazit aşı/damlasını ihmal etmeyin bu yalnızca onun değil sizin sağlığınız için de gerekli bir şey. Dış parazit kışın 1.5 ayda bir, yazın ayda bir yapılır. İç parazit ise 3 ayda bir yapılır. Tırmalama tahtası/halısı alabilirsiniz belki alışır çok minik daha ama bir dahaki ay kullanmaya başlayabilir. Alışırsa çok rahat olur, bizimki gibi mobilyaları mahvetmez :) Camlarınıza lütfen ama lütfen sağlam sineklikler taktırın, bu asla ihmal edilmemesi gereken bir şey. Düşmez, atlamaz,yapmaz demeyin. Bal gibi yapıyorlar ne yazık ki. Yatak almayın, çok minicik sizin kucağınızdan başka bir şekilde uyumaz muhtemelen şu an. Evdeki şarj aletlerine, sarkan iplere, yutabileceği nesnelere dikkat edin. Mutfak tezgahında açık paketler/yiyecekler bırakmayın. Bir zaman sonra tırnakları çoık rahatsız edecek sizi, çünkü daha sivri yavrularınkiler. Veterinere tırnaklarını kestirin, iyice izleyin. Birkaç denemeden sonra yapabileceğinize inanıyorsanız tırnak makası edinin. Yalnızca beyaz kısımları kesin, pembe kısma asla yaklaşmayın, akacak kanı durdurmak zor olacaktır (Allah korusun). Dişleri çıkacak, bu yüzden çok kaşınacak. Sizi birazcık ısırabilir, asla sert tepki vermeyin, hafifçe olsa dahi vurmayın. Bunun için ısırabileceği oyuncaklar alın enerjisini ona atsın. Aklıma gelenler bunlar şimdilik, hayırlı olsun aklınıza takılan bir şey olursa sorabilirsiniz :)

Gofretsla
Gofretsla

116585

Çelik mama kabı ve su kabı,kaliteli bir kum (quik, VanCat,SaniCAT,Pişirici ve ever clean) kum kabı (önce açık kum kabı kullanın sonra kapalı kum kabına geçersiniz. Kedi tırmalma tahtası,kedi yatağı,kaliteli bir mama (N&D,profine,Brit care,acana,orijen,) sakın bu mamaların dışında sakın marketten mama almayın. Zararlı mamaların ileride çok sıkıntısı oluyor daha fazla bilgi almak isterseniz mesaj atabilirsiniz

Bulut_kedi
Bulut_kedi

1889

Kum mama mama kabı ve kapalı. Tuvaletler var kediler için koku olmasını istemiyorsan öneririm bu arada adınıza sevindim kedi bakmak bi dünyada en güzel şey iyi patiler...

Duman14
Duman14

14039

Çok dikkatli olmalısınız kesinlikle mama gerekli tırmalama tahtası lazım yavru kedi hassastır sarsılma falan yaşamamalı eve gelir gelmez sık boğaz etmeyin 1-2 saat dokunmayın sadece gözlemleyin evi keşfetsin sonra ona tuvaletin nerde olduğunu hafifçe poposundan iterek gösterin ama nazikçe size alışmasını vekleyin benimki 1 ayda anca alıştı sabırlı olun veterinere düzenli götürün parazit yaptırın pire için mama için veterinerinizden tavsiye alabilirsiniz veya burda ayrı bir başlık altında sorabilirsiniz şahsen ben festi mama kullanıyorum şuanlık sorunumuz yok Allah'a şükür kediyi tek bir odaya kapatmayın rahatça dolansın ayrıca girmesini istemediğiniz yere girince çok hafifçe burnuna dokunun ve hayır diyin çok gerekli olursa yavaşça bastırmadan kulağına dokunun arkasından zamanla alışır sofradan yemek vermeyin ya da süt yoğurt tarzı şeyleri vericekseniz sofradan geldiğini görmesin yoksa sofraya gider hep umarım yararlı olur verdiğim bilgiler evinizin yeni bebeği hayırlı olsun :)))

tika_waylan
tika_waylan

13980

Merhaba,
Oncelikle kedi kumu ve kedi tuvaleti almalısınız
https://www.petlebi.com/kedi-tuvaleti


Cok elzem olmamakla birlikte sahsen ben kedi tuvalet poseti ve kedi tuvalet önü paspası da öneriyorum ben biraz titizim kumun etrafa sacılması hosuma gitmiyor e bir de kum kabını 2 haftada bir temizlemeltemse posetle direkt cöpe atmayı yegliyorum.


Kedi kumu almanız gerekiyor bentonit öneririm topaklanan. Slika kumlar uzun dönemde zarar verebiliyor.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/5347-vancat-baby-powder-mi-yoksa-quick-ince-taneli-mi


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/4699-en-iyi-kedi-kumu
Bu konuları inceleyebilirsiniz.


Mutlaka tırmalama tahtası almalısınız yoksa esyalarınıxı tırmaşsr oyuncaklsr da alabilirsinşz ya da bir anda maddi olsrak çok yuklenörk istemiyorsanız kagıtlsrı top yapup oynatun ama TIRMALAÖA TAHTASI SART
https://www.petlebi.com/kedi-tirmalama-tahtasi


Kitten yas mama ve kitten kuru mama almalısınız ama bu konufa veterinerinizin onerileriyle mama alın her kefiye her mama uymuyor o sebeple ben artıo mama önermiyorum.
Asla süt vermemeniz gerekiyor inek sütü cook zararlı ishal yaoar.
Kedi yatagı alabilitsiniz ama sart degil benimki sandalyede koltukta polar battaniyenin üstünde yatıyor sizin maddi imkanınız dogrultusunda isterseniz alın.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Plastik cok saglıklı degildir diye celik öneriliyor sanırım. Ben de o yuzden simdilik cam kasede suyunu mamasını veriyorum evde cam kaselerim vardı. Acana Orijen verilse bile bence kırılıp verilmesi lazım taneleri küçük degil elinizle tek tek kıracaksanız olabilir yoksa büyüyünce verin.
Kalın taneliler zor topaklanıyor ince taneliler patiye yapısabiliyor etrafa sacılabiliyor.
Eczacıbası Pisi Pisi ince taneli kullanmadım ama cok öneren var kalın taneli Eczacıbası Pisi Pisi önermiyorum daha dogrusu bana ve kedime uygun olmadı ama arkadasım cok memnun kullanıyor kumu deneyio deneyip en uygununu bulacaksınız kaliteli az tozlu ve kediciğin alısacagı sekilde olsun.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Annesinden yeterince süt aldıgına emin olun anneden ye te rince süt almafan ayrılmaması lazım en güzeli 2 ayı doldurması ama anne bırakabilir ya da annesini kaybetmiş olabilir böyle durumlsr da var tabi

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şunu okumanızın faydası olacaktır.
https://kedilibirhayat.com/2016/11/29/meltemin-bebek-kedi-rehberi/
Burada sanırım yazmıyordu. Çıngıraklı ve üzerinde kedinin ve sizin bilgileriniz yazan bir tasma almanız çok iyi olur. Tasma kesinlikle linkini attığım modelden olmalı. Nedeni ise kedinizin tasması kolay bir şekilde bir yere takılabilir. Bu durumda panikleyip kendini kurtarayım derken kendine zarar verebilir hatta boğulup ölebilir . Linkteki tasma çeşitleri takılma gibi bir durumda kolayca açılır ve olası kotu durum engellenmiş olur.http://www.**********.com/trixie-yavru-kedi-tasmasi-fosforlu-ayarlanabilir-25019-22-B.jpg
Ayrıca sormak istediğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz

tika_waylan
tika_waylan

13980

Mama ve su kabı alın bunu 2 li olanları güzel ben su sıralar cam kase kullanıyorum normalde burdan plastik kap almıstım ama cam kase daha sagşıklo diye düşündğö 2 cam kasemi mama ve su kabı olarak kedime tahsis ettim bir de kediler için amerikan servis var mamsyı suyu dökmesin diye onfan alabilitsiniz.


https://www.petlebi.com/kedi-urunleri/trixie-paslanmaz-celik-ikili-mamasu-kabi-kucuk.html söyle bir şey de alabilirsiniz.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Eve gelince tasıma kabını acın bütün evi gezsin her yeri koklasın kesfetsim sonra isterseniz mutfak ya da yatak odasına almazsınız ama ilk gün evi kesfetsin o görüntü çol komik oluyor koklaya koklaya saskınlıkla evi geziyor:)
iç dıs paraziti mutlaka veterinerinzie danusıp veterinierizde yaptırıp karnesini çıakrtıp zamanı gelince veterinerinizin önerisiyle karma ve kuduzu yaptırırsınız.
Kedi taragı alın kedinizin tüy yapısına göre düzenli aralıklarla tarayın kısa tüylüyse cok gerekmez ama uzun tüylüyse her gün taramak bile gerekir veterinerinize danısabilirsiniz.
Evinize mutlaka sineklik taktırın balkona koyacaksanız tuvaletini balkonunux kapalı olsun.
Veterinerinizin önerisiyle vitamin kullanabilirsiniz sokaktan aldıgım yavru kediye veteriner önerisiyle bir süre kullanmıstım ama benimki sokaktan gelen cok parazitli bir yavruydu o yuzden 1 haftalıgıns kurt ve vitamin ilacı kullandım. Bu tarz seyleri veteriner önermedikçe kullanmayın sizin yavruya gerek olmayabilir.
Havalar soguk yıkamayın ama eger kirliyse veterinere muayene ve asıya götürünce zaten kulagını silip, tırnagını kesip kuru sampuan dokup tarıyor benim gecen sene sokaktan aldıgım kediye oyle yapılmıstı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1019 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR