Kedi İle Kuş Anlaşırmı

Ceyday
Ceyday

4128 Puan

6 aylık bir kedim var, haftaya kuş alacağız ama kedin kuşa zarar verirmi birşey yaparmı, bu arada evde balık ve su kaplumbağası var ayrı akvaryumlarda onlara birşey yapmıyor zarar vermiyor acaba kuşa birley yaparmı

4 CEVAP

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Bu arada papağanım 6 muhabbet kuşum 5 yıldır bizimleler.
Son 3,5 aydır da kedim aramıza katıldı.
Sevgi, kıskançlık problemi yaşamadık hiç.
Kuşlar kafeste kapalıyken hiçbir sorun yaşamıyoruz. Üçü de birbiriyle korkmadan oturuyor.
Fakat kuşları uçurttuğumuz zaman kediyle kesinlikle aynı ortamda bulundurmuyoruz. Kedi yakalamaya çalışıyor.
Siz de kuşunuz kafeste kapalı olduğu sürece korkmayın. Kedi o şekilde bir şey yapamıyor. Kafesi de duvara yaslayarak bir yere koyun derim.
Kedi atlamaya kalkarsa devirmesin allah korusun..

Sahidegulcan
Sahidegulcan

1759

Bizim evde 3,5 aylık kedim, sultan papağanım ve muhabbet kuşum var 😀
Kedim doğduğundan beri ev oratamında kuşların kokusuyla büyüdü.
Başlarda kedim 1 aylıkken alışsınlar diye kuşları ona yaklaştırdığımzda çok korkuyor tıslıyordu. Kuşlar da kediye tıslıyodu, kaynaşamamışlardı yani 😅
2 - 2,5 aylık olunca kedim artık avlanma içgüdüleriyle kuşların kafesine ulaşmaya ve onlara yaklaşmaya çalıştı hep.
Kuşlar yüksekte, salon konsolunda duruyorlar.
Kedim canı sıkılınca gidip konsolun önüne oturup kuşları seyrediyordu.
Tabi büyüyüp zıplamaya başlayınca artık konsola çıkıp 2 kafesin arasına uzanıp yatıyor😆 Bazen kafese pati atıyor. Ama artık birbilerine iyice alıştılar. Kuşlar da korkmuyorlar kedinin gelmesinden...
Bu arada kedi yokken bizim kuşlar günün çoğunda hep dışarıda salık olurlardı. Şimdi kedi olunca vardiyalı uçuyorlar.. onlar çıkınca kediyi başka odaya koyuyorum. Aksi halde kedi havada yakalamaya çalışıyor rahat bırakmıyor. Kuşların kanatlarının açılması lazım, her gün mutlaka uçurun siz de.. Tabi kediyle aynı yerde yapmayın belli olmaz..
Uzun lafın kısası kuşlar kafeste kapalı kalınca kediyle gayet iyi geçiniyorlar ama aynı ortamda serbest bırakmaya gelmezler.. Kediler avcı hayvanlar zarar verebilirler allah korusun..

berkeozdede
berkeozdede

14664

Sizi bilgilendirmek için bütün tecrübelerimi döküceğim. Çekinmeden tamamını okuyun lütfen. Bende sizin gibi Çok araştırdım kuş ile kedi yaşarmı?. Acaba kedim kuşa zarar verirmi? Alışırmı?. Alışması zor. Ben kedi aldım ve kuşum üzüntüden öldü. Çok ağladım. Pişmanlık yaşadım. Kedi ilk günü kuşuma hep dik dik baktı. Biri av. Diğeri avcı. İç güdüsü gereği Saldırıcaktır. Ve kediniz kuşa ilgi gösterdiğiniz için küsebilir. Bence almayın derim. Çok zor gerçekten.

ulkuaydnn
ulkuaydnn

2826

Benim kedimin annesi kuşla iç içe yaşayan ve patisiyle usul usul okşayan bi kedi. Şu an kendi kuşlarım ve kedim aynı evin içinde en fazla yaptıkları şey birbirlerini kovalamak. Biz bebekliğinden itibaren her iki tarafıda sevdiğimizi hissettirdik. Kuşlarımız yumurtladı onun bebekleriyle de iyi anlaştı, evet doğası gereği av-avcı konusu var içgüdüsel saldırabilir ama dediğim gibi alıştırdıktan ve eşit sevgiyi hissettirdikten sonra zarar vereceğini düşünmüyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 683 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR