Kısırlaştırma Yaşı

Kedim suan 4 aylık erkek ne zaman kısırlaştırmalıyım kızgınlık dönemine hiç girmeden kısırlaştırsam zararı olurmu

6 CEVAP

mervecem
mervecem

836

Daha kısırlaştırma için çok küçük. Özellikle erkek kedilerde bazı veterinerler 2 yaşını beklemeniz gerektiğini bile söylüyor. Üreme organlarının tam gelişmiş olması lazım idrar yolu enfeksiyonları yaşamaması için. O yüzden sizin en azından 1 yaşını beklemenizde fayda var.

fatmatina
fatmatina

10460

Aslında herkes farklı bir şey söyler bizim doktorumuz ise kızgınlığa girmeden kısırlaştırma taraftarıydı böylesinin onun için daha sağlıklı olacağını söyledi ve öyle yaptık kızgınlığa girmek üzereydi hafiften belirtileri başlar gibi oldu hemen saat ayarlayıp ertesi günü kısırlaştırıldı 6 aylığa yakındı ve dişi benim kedim,şu anda da gayet iyi kilosu boyu gelişimi sağlığı hiçbir sıkıntısı yok çok şükür.kısacası veterinerinize güveniyorsanız onun dediği üzerinden gidin çünkü herkesin fikri farklı bu kısırlaştırma konusunda.

sedattkts
sedattkts

630

1 yaş ideal diye okumuştum bir çok yerde. ben de kısırlaştırmak için yaşını doldurmasını bekliyorum.

hazalsenol
hazalsenol

10389

Kızgınlığa girmeden kısırlaştırmayın daha kediniz bebek. Altı aylıktan önce kısırlaştırmak tavsiye edilmiyor. Önerilen yaş 1 yaş ama ben kedimin acı çekmesine ve yıpranmasına dayanamadım. 6.5 aylıkta kızgınlığa girdi ve veteriner önce gelişimine baktı ( gelişim olarak 8 aylığa denkti) ve kısırlaştırdık. Erkek kedi kızgınlık döneminde de kısırlaşabiliyor dişi kedi böyle değil. Bu yüzden kızgınlığa girmesini beklemelisiniz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben de kızgınlığa girmeden önce kısırlaştırmanın daha iyi olacağını okumuştum. Ben kedimi(erkek) koku bırakırken ve çiftleşme davranışlarını edinmişken 13 aylık iken kısırlaştırdım. Çiftleştirme hareketleri baya uzun bir süre devam etti. Ultrasona girdi,sonuç olarak edinsel olarak kalmış olabileceğini söylendi.
Şuan 20 aylık ve geçti gibi. Ben şahsen keşke daha erken kısırlaştırsaydım dedim.

Badems
Badems

12123

Kizginliga girmeden kisirlastirilmasi daha iyi, o duyguyu bilmemesi daha iyi sonuclar veriyor. 6 ayliktan sonra kisirlasmasinda hicbir sakinca yok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5654 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR