Scottish Yavru Kedi Bakımı

Aykut26
Aykut26

166 Puan

İyi günler aralık ayı sonunda scottish yavrularından birini sahipleneceğim ama konuyafa çok yabancıyım ilk defa kedi beslicem bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim maması kapları oyuncakları aşıları kumu tarakları ve benim bilmediğim şeyler hakkında sizlerden yardım istiyorum


17 CEVAP

sforselin
sforselin

119776

Komşusundan, eşinden, dostundan alacaksa da farkı var, sokaktan birini kurtarmaktan.
Sen almadığında satın alacak başka biri alacak, dolayısıyla satın alacağı kedi alınmamış olacak. Belki sahiplendirecek güveneceği insan bulmakta zorlanacak, kedisini doğurtmaktan vazgeçecek. Zaten dünyaya gelmiş mantığı doğru değil. Diğerlerinin doğmasına sebep olacak bir düşünce şekli bu.
Neyse çabamı gösterdim büyük ihtimalle yine de vazgeçmeyeceksiniz bjbjb O yüzden diğer kedilerden ekstra olarak yapmanız gereken şeyleri de söyleyeyim bir "fold" için.
Kaliteli mama, düzenli aşılama ve veteriner kontrolü, zamanında kısırlaştırma zaten hepsinin temel ihtiyaçları. Küçük araştırmalarla bunları bulabilirsiniz. Satın alacağınız ırkın kulak şeklinden de anlayabileceğiniz üzere belli sorunları var. Şiddetli ya da hafif şekillerde osteochondrodysplasia(İngilizcesini yazdım diye linç yemem inşbbj) dediğimiz eklem rahatsızlığına sahipler. Bunun için ekstra takviyeler kullanarak(glukozamin vb.) hastalığının düzeyini bi nebze olsun azaltabilirsiniz. Hastalığın kesin tedavisi de maalesef yok ama düzenli veteriner kontrolleriyle hayatı kolaylaştırılabilir. Size düşen bu kontrolleri, takviyeleri aksatmamak ve kedinizi üretmeye/çiftleştirmeye çalışmayarak bu hastalığa sahip yeni kediler dünyaya getirmemek.

Anonymus944867
Anonymus944867

12530

@aykut26 dostum youtube ta bir çok video var oralardan bilgi alabilirsin aman diyim bu forumda da bidaha scottish mukottish deme gördüğün gibi anında linç yiyorsun :)

Anonymus944867
Anonymus944867

12530

savunmuyoz dostum ama laf da etmiyoruz adam soru sormuş düzgünce yazdığınız şeylere bakın hemen saldırmışsınız

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Galiba bir tanıdığından bedava sahiplenecek bunun sokaktan almakla farkı yok ki

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

Merhaba öncellikle bu sitede cins kedi alacağım diyince direk linç yiyorsunuz o yorumları takmayın bence :). Ben de Scottish Fold bakıyorum ve bu kediler diğer cinslere oranla bağışıklığı daha düşük ve çabuk hasta olabilen bir cins. Kendi scottish kedimden bahsedeceğim öncellikle sürekli veteriner kontrolü var. Bağışıklığı düşük olduğundan hergün takviye vitamin alıyor. Kaliteli iyi mamalar ile besliyorum hafta da 2 kez de yaş mama. Kedi maltı ve ödül mamaları da var. Kedime çok iyi bakmama rağmen yine de hasta olabiliyor. Her ay kedi kumu alıyorum, haftada 2 kez tüylerini fırçalıyorum, oyuncağı tuvaleti derken böyle böyle masrafları var işte. Tabi bu son saydıklarım diğer cins kediler içinde geçerli. Lütfen ilerdeki veteriner masraflarını düşünerek sahiplenin. İyi günler.

senaau
senaau

17289

Benim tekirim var scottishim değil ama farketcegini sanmıyorum bu yüzden scottis yavru bakımı hakkında değil yavru bakımı hakkında bilgilerimi paylasabilirim:)) oncelikle mama olarak hills proplan Royal canin onerebilirim. Hatta Royal caninin scottish için maması olduğunu hatırlıyorum emin değilim. Yemek ve su kaplarini plastik kullanmayın çelik kullanın. Plastik kapta mamalar kokuyor ve cene altında yaraya sebep olduğunu duydum. Kum markası olarak pisi pisi ever clean iyi. Tüy toplamak için tüy toplama rulolarindan kullanabilirsiniz. Ekstra furminator tarak alabilirsiniz kısa tuyluler için. Oyuncak olarak da benim kedilerim en çok olta seviyor. Lazer çok onermiyolar. Topla da çok oynuyorlar. Asi için zaten ilk iç dış parazitle başlanıyor sonra aşı takvimi oluşturuluyor hekiminiz size bildiriyor her aşıdan önce. Toplam 9 küsür aşı var iç disla beraber. Bazılarini yaptırmayabilirsiniz zorunlu değil. Size geldiğinde kuru mamaya geçmiş olacak mıdır bilmiyorum eğer olmazsa yaş mamayla kuru mamayı karıştırarak alistirabilirsiniz. Ve bence en önemlisi de kızgınlığa girdiği zaman aman bı kere anne olsun bı kere baba olsun gibi saçma düşüncelere girmeden kisirlastirin :)

Ozge00
Ozge00

131723

Yol yakınken vazgeçin almayın. Sahiplenin.

Merhaba kafanıza takılan her soruyu bana özelden sorabilirsiniz.
Dilerseniz Instagram: kedimbenimle hesabım üzerinden daha detaylı bilgi verebilirim size😺

Ozge00
Ozge00

131723

Irksal rahatsızlımlarini falan her seyini araştırın. Yine de gönlünüz rahatsa satin almaya, siz bilirsiniz

Ozge00
Ozge00

131723

Bilmiyorum onun hakkinda bir şey yazmamis. Alacağını farz ederek yazdim.
Benim icin farki yok gerçi. O almada başka biri alacak, en iyisi güvenilir birinin alip zamani gelince kısırlaştırmasi.


Soru sahibine de zamani gelince kısırlaştırmasini öneriyorum. Diger onemli seyleri arkadaşlar yazmis zaten.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Benim kızım da scottish. Eğer almadan önce bu forumu okuyup yazılanları araştırsaydım asla almazdım. Çok iyi bakıyorum ama her an hastalanacak diye endişe duyuyorum. Sizin yerinizde ben olsaydım ve bu yazılanları okuyabilseydim tekrar ediyorum almazdım. Ona vereceğiniz paraya kocaman bir kedi evi alın. Kediyi sahiplendirme sayfalarından yine gönlünüze göre seçin. Bir sürü muhtaç yavru var. Yine de siz bilirsiniz. Bir de şunu söyliyeyim asla kendini sevdiren cana yakın kediler değil. Scottish firuze hanıma aşığım ama sarman oğlumu aldıktan sonra gerçek kedi sahibi olmanın verdiği hissi yaşadım:)))

Puannti
Puannti

103086

Her kedinin ihtiyacı olan şeyler yazılmış zaten. Yılda 1 kere check up yaptırmanız, scottishler rahatsızlığa meyilli olduğundan gerekli diye düşünüyorum.

sforselin
sforselin

119776

Her şey için linç yiyebiliyorsun evet. Beni makale okuyorum diye yermeye çalışanlar vardı bjbjbjb Bilimsel kaynak olarak youtube videosu falan atabilecek kalitede insanlar da var burada yani :) Araştırmalarınızı yaparken veteriner hekim tarafından yazılmış ya da onaylanmış olduğuna, farklı meslek gruplarından birileri tarafından yazıldıysa da güvenilir kaynakçaları olmasına dikkat edin lütfen

pathossmom
pathossmom

728

almayın sakın hastalıklı genleri var cins kedilerin fipten tutun eklem rahatsızlıklarına hatta nefes almada zorluğa kadar anormaller zaten hemen hepsi ölüyo çok kısa yaşamları çünkü genleri bozuk ama sitede ilanlar var instagramda da bir sürü sahiplendirme ilanları var ordan cins olmayan muhtaç bir yavru sahiplenin hem iyilik yaparsınız hem de kediniz 15 20 yıl yaşar en uzun yaşayan kedi 38 yaşında öldü ve sarmandı bunu da ekliyim cins olmayanlar her anlamda avantajlı ve bin kat daha sağlıklı

Ozge00
Ozge00

131723

Kim linç etmis arkadaş ya.linc linç diyip durmayın. Bu mu linç? Ne demişiz de?
Biktim siz ve sizin gibi cins savunuculurdan.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 969 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR