Tüy Dökümü

Seyyah_54
Seyyah_54

304 Puan

Liloşumun tüyleri tam çıkmıyor. Albino kendisi ne yaptıysak düzelmiyor. Vitaminler ve diğer ilaçlar işe yaramadı pek. Bilgisi olan var mı bu durumla alakalı.?


1 CEVAP

Elifke
Elifke

671

kuşlarda tüy dökülmesinin birçok nedeni var. bunların başlıcaları, deri hastalıkları (başta mantar olmak üzere) ve stres. ayrıca yuvada başka kuşlarla beraber görünüyor. Diğer kuşlardan dayak yiyor olabilir, bu da tüylerini yolmasına neden oluyordur.
öncelikle kendisini başka bir kafese alıp, huzurlu bir ortama koymanızı öneririm. kafesi göz hizanızın üstünde olsun. yere yakın bir sehpanın üstü mesela iyi bir yer değildir. kuşlar uçan canlılar ve yüksekte oldukları zaman kendilerini daha iyi hissederler.
aşırı gürültü, sıcaklık, soğukluk ve koku kaynaklarından uzak tutun. çalıştığım şirkette gariban bir kuşu fotokopi makinesinin yanına koymuşlardı. görür görmez müdahale ettim ama olan olmuştu. fotokopi makinesinden çıkan gazlardan dolayı zehirlenmişti. kurtaramadık yavruyu.
ne yazık ki türkiyede veterinerlerin birçoğu kuşlar konusunda deneyimli değil. bir kuşumuza tavuk ilacı vermişti bir vet mesela. ikisi de kuş olsalar da yapıları farklı. şehrinizde bilinen bir kuşçuya sormanız daha iyi olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 370 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR