Hangisi Doğru

nejadekoldas
nejadekoldas

105457 Puan

Kimileri köpeklere tavuk kırıntısı, tavuk-et kemiklerinin verilmemesi gerektiğini çünkü zamanla midelerinin yıetılabileceğini söylüyor. Ama bazı veteriner hekimleri de ve yıllarca hayvan besleyenler de kemik yemeklerinin zarardan aksine köpeğin kemiklerine iyi geleceğini güçlendireceğini söylüyor. Hangisi doğru

22 CEVAP

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Bu hayvanlar doğada katır kütür kemik yiyor önemli olan ona uygun kemiği bulmak kediye kuzu kaburga veremezsin tabii veya tavuk but yiyemez ama kanat göğüs kafesi verilebilir. Büyük irk köpeklere kuzu kaburga verilebilir. Kuru mamadan kemik yemesine gerek yok kalsiyum ihtiyacını gideriyor, dişlerinin de bir kemik kadar olmasada temizliğini sağlıyor. Çiğ beslenme olmazsa olmazlardan biri kemik kas etinden sonra geliyor.

Ozge00
Ozge00

131723

Bıktım artik cidden bu fikir ayrılıklarindan. Adam akkili oturup karar versinler aralarında cildirtmasinlar beni ne vereyim ben bu hayvanlara o zararlı bu zararlı

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Pişmiş kemik asla verilmemeli daha cabuk parçalaniyor ve batma olayları daha çok yasanabiliyor. Çiğ kemik verilebilir - eğer çiğ beslenme yapılıyorsa kuru mama ile besleniyorsa mide phsi yuksek değildir kemiği sindiremez-

Littlecats
Littlecats

1599

Kemik verin sapasağlam olmazsa bu yorumu şikayet edersiniz

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

@Ozge00 bende şaşırıyorum artık ne diyeceğimi. Birgün yararlı diye düşündüğümüz yarın zararlı çıkıyor çünkü :) ahhhah kafam karıştı cidden jhfvgjcvkhgh

Ozge00
Ozge00

131723

Merhaba, kedilerde kuru mama ve çiğ besleme ayni anda yapilmaz. Köpeklerde durum aynı midir bilmiyorum ama onu bir sormak lazim.
Umarım yanlış anlamamışimdir, kuru mama da kullandığınızi düşündüm

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

@zibityus gerçekten artık sizin yorumunuzu sorularımın altında görmek istemiyorum. Sürekli felaket tellalı gibi davranıp, bir de bilgilerimizi kınayıp insanlara ahkam kesiyorsunuz. Sürekli Bi kınama halindesiniz. Lütfen beni görmeyin sorularımı görmeyin lütfen yalvarıyorum.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Köpeklerde de ayni şekilde. Ama @nejadekollas mama değil haşlanmış gıda tukettiriyor. Dediğim gibi haşlanmış kemik zararlı erli çiğ kemik tükettirmeniz saha doğru olur. Başladığımız için bir çok besin degrrni kaybediyor o yüzden takviye kullanmanız da yarar var.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ya ben sadece haşlanmış varıyorsunuz sandım. Mama yerken çiğ beslenme uygun değil arada vermek olabilir ama kesinlikle kemik vermeyin. Bende arada çiğ yürek ve et veriyorum -en az 1 hafta buzlukta kalmis- bunun sebebi kedimin çiğ besine olan tutumunu ölçmek hangisini daha seviyor görmek. Bir kus basi et anca veriyorumdur. Mide phlari kuru mama yerken düşük çünkü buna ihtiyaç yok özellikle kemik yerken phsın yuksek olması gerekki sindirebilsin.

nejadekoldas
nejadekoldas

105457

Tamam Zeynep hanım çok teşekkür ederim🙏

Ozge00
Ozge00

131723

Zeynep hanim niye yanlış anladınız!! Bakın linç geliyor he!!


Kedilerde ayni anda kullanılmadığını biliyordum ama köpeklerden emin değildim. Teşekkürler. Mama kullanacaksınız yaninda en iyisi pişmiş et vermek. Buharlama yöntemini deneyebilirsiniz, en az deger kaybettiren yöntem bu gibi.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Ocoskcisicymcu

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Vkskckdkkckd ozgeee

aylinceyda
aylinceyda

14282

Köpeklere kemik verilmemelidir. Sindirim organlarına zarar verip,parçalıyor. Bağırsak delinmeleri, mide kanamaları, sindirim sisteminde tıkanmalar gibi. Soluk borularına takılıyor, ağız içi yaraları yapıyor. Özellikle de kemikleri çiğnerken kırdıkları için keskin parçalara ayrılıp daha tehlikeli bir hale geliyor. Aynı zamanda kemiğin doyurucu, besleyici hiçbir yanı yok. Sadece dişlerini kaşımak ve diş taşına engel olmak gibi yararları var. Köpek vücuduna zarar veren kemiklerin operasyonları çok zordur ve her zaman da sonuçlar istenilen gibi olmaz. İnsanların çöp diye görüp hayvanlara bilinçsizce verdiği kemikler yüzünden bir çok köpek zarar görüyor.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

@aylinceyda teoride senin dediğin gibi olsada bu çok küçük bir risk. Ve bu olay çiğ kemikde yaşanmıyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1125 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR