Çam Peleti Kullananlar + Malt

didarkardes
didarkardes

3169 Puan

Arkadaşlar iki sorum olacak size



  1. Kedime çam peleti almak istiyorum nasıl alıştırabilirim dışarıya yapma durumu olur mu?

  2. Vets plus ın tüy maltını kullanıyordum içinde zararlı bir yağ olduğunu duyunca kullanmayı bıraktım. 30 gramlık olanından almıştım daha yarısına gelmedik bunu direkt atıp gimcat mi almalıyım yoksa bunu bitirip mi almalıyım?

13 CEVAP

didarkardes
didarkardes

3169

teşekkür ederim cevaplarınız içiin :)

didarkardes
didarkardes

3169

Maltın son kullanma tarihi falan yazmıyordu içi sulanmış ve iğrenç kokuyordu bende çöpe attım:(

Irms
Irms

1293

Kum kabının yarısına kadar pelet üstüne betonit döktüm, biz bu şekilde geçtik pelete hiç sorun yaşamadım hemen yaptılar tuvaletlerini

Ozge00
Ozge00

131723

Kum çoğunlukta olacak şekilde pelet ile karıştırıyoruz. Zamanla peleti arttırıyoruz. Mama değişimi yapma ile benzer. O şekilde alıştı 1 haftada. Bazi kediler inat oluyor daha uzun surede de alısabilir. Dışarı hic yapmadı bizimki, ilk bir girdi peleti kokladı sonra yaptı. Ama kumda yaptığı cisi duruyordu. Hepsini alip bir tanesini bırakıyordum, onun da etkisi olmus olabilir. Peleti koklayinca yapasi gelmiyordu sanırım :D


Bende farkli bir maltta ayni sorunu farkettim maalesef. Sordum aşağıda bakabilirsiniz.


https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/55090-kolza-yagi

Kultigin
Kultigin

1902


  1. Sorunuza cevap vereyim,
    İçindeki yağın zararını bilmiyorum fakat 30 gramlık yani 1 aylık malttan bir şey olmaz. Uzun vadede peş peşe kullanımda sorun olabilir belki. Fakat yinede içiniz rahat etmez ise başka bir malta geçiş yapabilirsiniz. Ben şuan trixie kullanıyorum 240 gram olandan aldım hem uygun fiyatlı hem de şeker gibi zararlı maddeler içermiyor. 65-70 lira arası bir şeydi sanırım, kedim de baya sevdi.

Hilal001
Hilal001

2536

Ben en alta pelet döktüm üzerine bentonit döktüm pelet görünmeyecek şekilde. Kedim girdikçe eşelendiği için kendi kendine karıştırmış oldu. 5 gün sonunda iyice alıştığını düşünüp bentonitle karışık peleti döktüm, full pelet koydum. Gece boyu yapmadı bende sabah 1 avuc kadar bentonit serptim girip yaptı. Ondan sonrada hiç yapmamazlik olmadı. Ilk başlarda farkediyodum garipsiyordu eşelenirken ama şuan hiç bi sıkıntı kalmadı. Tabi kediden kediye değişedebilir. Bigcat kullaniyorum marka olarak.

Denizygt
Denizygt

11024

Bende kızıma 1 ay öncesine kadar sürekli gimcat kullandım ama son 1 aydır trixie 240 gr lık maltını kullanıyorum kızım bunuda severek yiyor. Kum olarak ta natural bestet i öneririm ilk başlarda azar azar kullandığınız kumun üzerine koyup zamanla çoğaltarak 1 hafta gibi bi sürede alıştırırsınız.

didarkardes
didarkardes

3169

peki çam peletinde bentonit kumlardaki gibi koku oluyor mu?

Denizygt
Denizygt

11024

Hayır ben çok memnunum hemde daha uzun süre tasarruflu oluyor peletler

Hilal001
Hilal001

2536

Bentonitte koku sorunu yasıyodum ama pelette hiç koku sorunu yaşamadım

didarkardes
didarkardes

3169

teşekkür ederimmm:)

sforselin
sforselin

119776

Sanırım en garip pelete alıştırmayı ben yapmışım bkbkxjbj Eski tuvaletinden kakasını alıp peletin üstüne açık bir şekilde koydum. Sonra çağırıp koklattım. Hemen kapattı tabii. Sonrasında biraz söylene söylene yapsa da hiç sorun yaşamadık.
Bu kolza yağı çok muallak sanırım. Yararlı diyeni de zararlı diyeni de var. Ben gözden çıkarabiliyorsam maltı atar, çıkaramıyorsam da güvendiğim bir marka alıp bi ondan bi diğerinden şeklinde dönüşümlü kullanarak bitirirdim sanırım.

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

malt olarak ben de trixie kullanıyorum fiyatı uygun ve kedim severek yiyor verince

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 456 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR