Mantar İçin Ne Önerebilirsiniz?

baranertaga
baranertaga

12029 Puan

Kedim yaklaşık 1.5 aydır mantar. Sirkeli su batikon sürüyoruz günde iki defa bir de travazol krem sürüyoruz. Kulağındaki kapandı ama ön taraf kulağının altındaki tüyleniyor ama yüzeyi genişliyor. Birde 1 doz mantar aşısı yapıldı ama karaciğerlere zararlıymış sanırım 2. Dozu yaptırmayı düşünmüyorum. Bu mantarın geçmesi için sizin önerebileceğiniz bir şey var mı? Ömür boyu geçmez hatta öldürür diyen bile var böyle bir tehlike yok değil mi?


17 CEVAP

Gmz91910
Gmz91910

14251

Bu arada bağışıklık çok önemli bağışıklık düşünce mantar oluşumu hızlanıyor umarım tez zamanda atlatırsınz:)

Ozge00
Ozge00

131723

Bağışıklığını yüksek tutun kesinlikle. Mantarin bas nedeni bağışıklık düşmesi.

baranertaga
baranertaga

12029

Bir de ekleyeyim bu batikon sirkeli su travazol vs. Bunları vet önerisiyle yapıyorum kafama göre değil.

lunargrace
lunargrace

869

Kıyamam ona, çok geçmiş olsun :( Kesinlikle veterinerinize Ecosin adlı tableti sorun. Bu tableti belirli koşulları sağlayan suda eritip kedinizin her yerini bu suyla bir güzel ıslatıyorsunuz, kendi kendine kuruyor kediniz ve gerçekten inanılmaz hızlı bir şekilde iyileşme başlıyor. Hatta bazı veterinerler kendileri bu banyoyu uyguluyorlar direkt ve yaygın da bir ilaç sayılır zaten.


Belki farklı bir türdür sizin kedinizdeki ama benim kedimdeki mantarlar Ecosin yardımıyla 3 haftada iyileşti diyebilirim, aşıya da gerek kalmadı. Baticon ve Ketoral krem de kullandık yanında tabii. Bunun dışında tavuğu ve tavuk içeren mamaları tamamen bıraktık ve vitamin takviyesine başladık. Eğer bunları halihazırda uygulamıyorsanız bir deneyin isterseniz. Veterinere danıştıktan sonra tekrar yardımcı olabilirim isterseniz.

baranertaga
baranertaga

12029

Teşekkür ederim cevabınız için ecosin tableti sorarım vete bir de yakın zamanda karma aşı oldu bunun da mantara kötü bir etkisi olur mu?

Gmz91910
Gmz91910

14251

Aynı şeyi bende yaşadım sizin gibi mantar için iğne düşünmüştüm ama kedim ufak olduğu için yaptıramadm daha sonra zararlarını okudum.ecosin tableti önerirm hep etkili hem de zararsız.size bulaştı mı acaba bana bulaşmıştı.kendime de oceral sprey kullanmıştm iki uç günde rahatladım.eczacı oceralı kedisi içinde kullanan var dedi ama ben denemedim. Ecosin tavsiye ederim:)

lunargrace
lunargrace

869

O konuda hiçbir fikrim yok yanlış yönlendirmiş olmayayım ama kötü bir etkisi olsaydı veteriner yapmazdı herhalde. Acil şifalar tekrardan :)

baranertaga
baranertaga

12029

Hah onu söylemedim nerede okuduysam insana geçer diyor ama 1.5 aydır kedi bizle birlikte yatıyor okşuyoruz seviyoruz falan evde kaç kişiyiz hiçbirimizde yok. Hatta kuzenimin kedisi var onunla da kaldık ama ona da bulaşmadı gerçi kavga ettikleri için onları ayrı tuttuk hep belki tutmasak bulaşırdı

Ozge00
Ozge00

131723

Karma aşı uygun olmayan bir kediye yapılırsa bağışıklik düşmesine sebep olabilir. Sizin durumda karma aşı pek uygun gelmedi bana, bizim vet uyuz veya mantar tedavisi uygularken karma asi zamani gelmişti bir süre erteledi.
Veterinere bağışıklık güçlendirici ilaçları danışabilirsiniz

baranertaga
baranertaga

12029

Bir de tavuk ürünleri verilmez diye biliyorum ama veterinerim kuru mamanın içindeki tavuk işlenmiş olduğu için zararı olmaz dedi. Bu doğrumu yoksa tavuksuz önerebileceğiniz mama var mı?

Ozge00
Ozge00

131723

Bize de geçer dediler ya, 2 ay oldu geçmedi. Meğerse mantar veya uyuz değil alerjiymis. Mama değişikliği falan yapmış mıydınız acaba veya farklı bir sey kullanmaya başladınız mi

lunargrace
lunargrace

869

Biz de korkmuştuk bize de geçecek diye ama aynı şekilde sevdik yoğurduk oynadık, yine de geçmedi. Ben de azcık çamaşır suyu katılmış suyla sık sık dip köşe temizlik yaptığımızı ekleyecektim onu unutmuşum :) Kedinin dolaştığı alanları kısıtlamıştık bir süre bu illet yüzeylerde aylarca yaşayabildiği için.

baranertaga
baranertaga

12029

Mama değişikliği hiç yapmadım mantardan sonra pro plan mamaya geçtim ama mantarı vardı yani ama pek değişme olmadı

baranertaga
baranertaga

12029

Nano sprey iyi diyorlar mantar için. Kullanıp da iyi sonuç alan var mı. Önerir misiniz?

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Ben nano sprey kullanıyorum hatta mantar icin almıştım ama kedim siparis gelmeden düzeldi mantardan kurtuldu. Şuan ben onu temizlik için kullanıyorum tirnak tuy temizliği vs. Bence mantar tedavisine sadece destek amaçlı yani tek basina tedavi edemez mantarı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 672 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR