Kısırlaştırma Öncesi Tahliller Şart Mı ?

6 aylık bir dişi kedim var. 2.8 kilo. 2 kere kızgınlığa girdi. Veterinerimizle konuştuk. Kızgınlık geçtikten 15-20 gün sonra ameliyata alabiliriz dedi. Kısırlaştırma ameliyatı 700₺ testler de yaklaşık 400₺ dedi.
Testler sizce gerekli mi diye sordum. Bana sorarsanız tabiiki gerekli derim ama çoğu genç kedi sahibinin testleri yaptırmadığını bu zamana kadar da bir sorun olmadığını söyledi. Yaşlı kedilerde zorunlu tuttuklarını belirtti.
Şimdi şöyle testleri de yaptırdığımızda yaklaşık 1000₺ ediyor ve bu para ciddi bir rakam ve bu kadarını karşılayamayabiliriz. O yüzden sizlere sorularım;


Kedisini test yaptırmadan kısırlaştıranınız var mı? Bir sorun oldu mu?
Sizce ne yapmalıyım?

16 CEVAP

ferhat05
ferhat05

15802

Bazı veterinerler şart diyor. Bazı veterinerler boşuna yapmayın diyor. Ama önlem olarak yapılabilir. Veteriner hekiminizle konuşun onu. Gaz anestezi tercih edin ameliyatın riski ve kediye yapacağı zararlı etki daha az.

@ferhat05 gaz anestezi ve estetik dikiş olacak onu konuştuk. Bizim veterinerimiz aslında çok şart değil diye ima etmeye çalıştı ama veteriner hekim olarak tabii tavsiye ederim dedi

ferhat05
ferhat05

15802

Bizimki her şey dahil (test, hemogram, kısırlaştırma operasyonu vs.) 350₺ erkekte. Biz o veteriner kliniğinde yaptırıcaz hem de gaz anestezi. Bizim veteriner hekimimiz sizin gibi testlerle 1000₺ dedi, katı anestezi ve test önermiyolar öyle 500₺. Bence farklı ve güvenilir hekimlere de bakın daha uyguna bulabilirsiniz.

ferhat05
ferhat05

15802

Biliyosunuz bazı kediler kaldıramıyor sorumluluk almak istememiştir. Tekrar söylüyorum ama gaz anesteziyle kediler kendine hemen gelebiliyor ve narkozun çoğunu atabiliyor kısa sürede.

Patiskoo
Patiskoo

775

Anestezi yapılacağı için bazı testlerin gerekli olduğunu düşünüyorum, sonuçta doz ayarlaması yapılıyor en başta

@patiskoo hangi testler söylerseniz çok sevinirim

Patiskoo
Patiskoo

775

http://www.medivetveteriner.com/anestezi-oncesi-yapilmasi-gerekenler/
Burada açıklanmış umarım yardımcı olabilmişimdir.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Benim vet hekimin yapmıyordu ama ben genel bir kan testi yaptırdım fakültede bir kaç değer harici her şey normaldi. O yüzden ameliyat oldu. Bence sizde yaptırın ama 400 lira fazla gibi fakültede ayriyeten kan testi yaptırırsaniz daha ucuza gelebilir.

Patiskoo
Patiskoo

775

Rica ederim şimdiden geçmiş olsun :)

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Çok hatırlamıyorum fiyat ama 150 civarıydi

elifozzdemiir
elifozzdemiir

14426

çevrenizdeki diğer veterinerleri Google dan aratıp Instagram ya da telefon numaraları üzerinden ulaşıp kan tahlili de dahil daha uyguna bulabilirsiniz. Fiyatının size uyduğunu düşündüğünüz veterinerin de Google dan yorumlarına bakarsınız :)

Merzela
Merzela

12443

Bende kısırlaştırma sürecindeyim pazartesi kısırlaştırma olacak nerdeyse 10 veteriner ile görüştük. Fiyat açısından bazısı kısırlaştırma ın içinde fiyatı veriyor mesela 700 tl de herşey dahil bazısı ayriyettten para istiyor. Benim erkek kedim 500 tlye herşey dahil kan tahlili vs. Kızlar için 750 tl herşey dahil. Bence biraz daha araştırma yapın kan tahlili gerekli.

Hangi şehirdesiniz ? İstanbulda hemen hemen dişi kedi ameliyatları için fiyatlar böyle @ferhat05

@patiskoo sadece hemogram gerekli sanırım. İnternetten fiyatına baktım ortalama 100-150₺ arası yazıyor. Veterinerimizle konuşup o testi yaptırabilirim. Çok teşekkürler

@Zeynepulku ne kadara yaptırmıştınız

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5628 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80379 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR