Konur Papağanı Çok Ses Yapar Mı

Merhaba, biz eve kuş alacağız. Konur papağanı almak istiyoruz ama annem çok ses yapmasını istemiyor. Eğer konur papağanı olan varsa veya bu konuda bilgili olan varsa konur papağanını önerir misiniz ? (İlk defa kuş bakacağız)

8 CEVAP

Tengu
Tengu

14308

Kuşun cinsi ne olursa olsun çok ses yapar ses istemiyorsanız almayın bakamazsınız

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

Canlı renkli, zeki, dost canlısı, meraklı ve karakter sahibi güneş konur papağanı, kuş sevenler tarafından uzun süredir evcil hayvan olarak beslenmektedir. Ancak onu ilk defa sahiplenecek kimselerin gürültücü bir papağan türü olduğunu bilmesinde fayda vardır. Orta boylu papağan türleri arasında en gürültücü olanlarından biridir. Güneş papağanı ya da güneş konur papağanı olarak da bilinen güneş konur papağanı Venezuela, Brezilya ve Guyana gibi Güney Amerika ülkelerine ait bir kuş türüdür. Çoğu zaman tropik bölgelerin kıyıdan uzak iç kesimlerinde görülür. Zaman zaman çayırlıkları ve deniz kıyısındaki ormanları da mesken edinir. Genellikle meyve ve palmiye ağaçlarına yuva kurar. Olabilecek tek çekinceleri, haşin ötüşleridir. Duruş ve görünüş olarak(Vücut biçimleri) daha çok macawları andıran türlerdir. Cinsiyetleri ayırmak imkânsızdır. Dişi ve erkek kuşlar aynı tonlarda oluyorlar. Genç kuşları ise anlamanın en kolay yolu şudur; tüylerinin daha mat tonlarda olması. Göz renginin gri-kahve tonda olması ve üst gagalarının kısmen beje yakın tonda olması(Gaga 8 haftalıkken yavaş yavaş renk değiştirmeye başlar ve 1 yıl içinde de tam rengin rengine ulaşır.)

Teyzemlerin muhabbet kuşu var çok ses yapmıyor ama ömrü az yoksa muhabbet kuşu alacaktık. Çok sessiz olmasına gerek yok sadece habire çok ses yapmasın yeterli :)

Burcualexx teşekkürler , internette okumuştum ama bazı sitelerde çok ses yapmıyor diyor . Kime inanacağımı bilemedim internette :)

Tengu teşekkürler cevap verdiğiniz için 😊, bakarız ama diğerlerine göre daha az ses yapan bir kuş bulursak çok daha iyi olur 😃

BurcuAlexx
BurcuAlexx

103789

@nida_bidik_bella internette bir konu hakkında farklı farklı haberler oluyor, hangisine inansam bende bilemiyorum :D ama konur papağanlarıyla ilgili en doğru bilgi bu sanırsam :))

@burcuAlexx evet, keşke herkes aynı şeyi yazsada kafamız karışmasa :D
Tekrardan teşekkürler 😊

Tengu
Tengu

14308

Muhabbet kuşumuz 8.5 yaşında iyi bakımla 15 yıl kadar yaşayabilirler:) ortalama bir kedi ömrü

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 766 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80300 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR