Eş Tutma/Yem Kusma

ZuhalSakiz
ZuhalSakiz

799 Puan

Merhabalar 1 yaşında olduğunu tahmin ettiğim bir kuşum var 1 hafta önce eş aldım fakat ondan uzak durmayı tercih ediyor dişi kuş(yeni aldığım) bana alışık değil kafesi açtığımda kaçıyor ama erkeğim kafesten cıkıp benimle oynamayı seviyor kafesin kapısı kapalı olduğunda gagası ile kapıyı ısırıp çekmeye çalışıyor bir diğer sorun ise kendisine çok ilgi duyuyor ayna gibi yüzeylerde kendini gorunce saatlerce başından alamıyorum ciddi ciddi bağımlı yemden sudan kesiliyor oturup aynada kendisi ile konuşuyor arada sırada yem kusuyor aynadaki yansımasına ayna vermeyince telefon yada televizyon gibi yüzeylerden kendini görüp deliriyor ben bu kuşla ne yapacağım? Lütfen bana bir çare bir de dişi kuşumun yanak ve kuyruk ucunda pembelikler var bunun sebebi nedir acaba?


5 CEVAP

Ozge00
Ozge00

131723

Muhabbet kuşları eşlerini kendi seçiyor, yani yeni kusu beğenmemiş olabilir. Yem kusma kızgınlığa girince oluyor es istediği anlamina geliyor. Normalde dişi kuşa yemek yedirir erkek kuş, dişi kuş yumurtlarla ilgilenirken. Ondan kaynaklı kendi görüntüsüne yem yedirmeye çalışıyor. Yapacak pek bir sey yok. Disi kuşlar erkek kuslara gore pek sıcakkanlı değiller, alışması uzun sürebilir. Sabirla bekleyin, zorlamayın ele almak için.

Ozge00
Ozge00

131723

Ortadan ayna ve benzeri seyleri kaldırabilirsiniz

ZuhalSakiz
ZuhalSakiz

799

Sürekli didişiyorlar kur yapma belirtisi gözlemlemedim henüz dişiden çok kendisi ile ilgileniyor dişi ile aynı kafeste durmuyor kafesleri ayırsam mı acaba? Yoksa zaman vermeli miyim?

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kusunuz narsist sanırım kendine aşık olmuş. O yüzden dışı kuşa bakmaz artik.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Kuşunuza eş istiyorsanis pethopa götürüp kuşunuzu diğer kuşların yanına koyacaksınız hangisini beğenirse ve iyi anlaşırsa onu alacaksınız diğer türlü eş tutması çok zor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 611 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80321 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR