Yüksek Proteinli Mamalar Kediler İçin Zararlı Mı?

Policlal
Policlal

14138 Puan

Anket

Veteriner hekimim, evet zararlı
(2 oy)
Veteriner hekimim, hayır zararlı değil
(3 oy)
Veteriner hekim değilim ama zararlı olduğunu düşünüyorum
(23 oy)
Veteriner hekim değilim ama zararsız olduğunu düşünüyorum
(32 oy)
Toplam (60 oy)

Merhaba. Benim kedim 4 aylık. Biraz hassas bir kedi. Mama olarak Royal Canin Kitten kullanıyordum fakat kedim hiç sevmedi ve ağzında yaralar olduğu için hep yaş mamayla karıştırıp vermek zorunda kaldım. Şimdi o mama bitti bende yerine Acana Kitten aldım. Protein oranı yüksek bir mama biliyorsunuzdur. Veteriner protein oranının çok olduğunu ve uzun vadede tüketmemesi gerektiğini söyledi. Hiç bir veterinerinde bu mamayı önermediğini söyledi, şaşkınım. Kedim şuanda bu mamayı (Acana Kitten) yaş mamaya karıştırmadan yiyebiliyor. Düşünceniz nedir? Yüksek proteinli mamalar kediler için zararlı mı? Tahıl oranı yüksek beslenmeleri daha mı uygun?
Royal Canin, Hills gibi mamaların içeriğine baktığımda gerçekten kötü ve fiyatını haketmediğini görüyorum. Acana ise bence öyle değil. Daha rahat görebilmeniz için Royal Canin ve Acana mamaların içeriklerini de paylaştım.
Veteriner en son marketten mama almadıkça sorun olmaz. Çok dert etmeyin dedi 🤦🏻‍♀️


22 CEVAP

Iceoglan
Iceoglan

11813

Veteriner değilim, çok blog okuyan ve veterinerleri sorumlarımla boğan birisi olarak fikrimi paylaşabilirim ; Acana ve Orijin Kanada'da üretilen, oranın hava şartlarına alışmış kedileri düşünerek yapılan mamalar. Evet kediler etçiller ve karbonhidrat onlar için zararlı. ama hiç evden çıkmayan yeterli hareket etmeyen ve 25-30 derece sıcaklıkta yaşayan çocuklarımız için fazla proteinin de zararlı olabileceğini düşünüyorum. Su içmesi yeterli olsa bile böbrekleri yorabiliyor. Açıkcası hiç bir kuru mama çocuklarımız için %100 sağlıklı değil. Evde kendimiz hazırlamaya kalksak, ne ete ne tavuğa ne de sebzeye inanıyorum. Dolayısıyla ortalama olarak protein miktarının %30-35 i geçmediği ve içinde mısır unu, gluten ve "et türevleri" olmayan mamaları vermeye çalışıyorum. ND tercih ediyorum

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Yeterli su tüketimini sağlayabilirseniz zararlı olacağını düşünmüyorum. Doğada bu hayvanlar tamamen protein besleniyor olabilir ama şu icmese bile yediği 1 kg ette bile 700 gram su var biz ise kuru mama ile beslememize rağmen baktığımız ve en önem verdiğimiz şey protein oranı ancak tükettiği su miktarı da yediği mamadaki protein oranı kadar önemli bence.

zibityus
zibityus

11845

canada da evlerin sıcaklıkları 10 15 derece değildir bence

Kedi_annesi
Kedi_annesi

794

Biz 2 yıldır ND kullanıyoruz ve şuan kedim karaciğer ve bobrek hastası. Veteriner e mama degistirelim mi diye sordugumda her zaman gerek yok kaliteli mama kullanıyorsun dedi. Ama protein böbrekleri yoruyor yazıyor her yerde. Benim hatam mı ihmal mi ettim doktor mu yanlış yönlendirdi inanın bilmiyorum ne yapacağımı

damlayilmaz
damlayilmaz

4541

Belli bir yerden sonra kilo ya da vücutta yara, tüy dökülmesi yaptığını okudum çok fazla. Küçükler için ev daha büyük ve gelişme döneminde oldukları için yine de çok uzun süre kullanılmamakla birlikte yararlı olmadığını düşünüyorum. Veteriner değilim :)

sforselin
sforselin

119776

Hiçbir veterinerin önermediği bilgisiyle bizimkinin veteriner olmadığını öğrendim :D Şaka bir yana zaten bu mamaların bir veteriner hekime danışılmadan yapılıyor olma ihtimali var mıdır ki?
Kedilerin zaten temel besin kaynakları protein ve yağ. Böbrek hastalığı gibi ekstra bir sağlık sorunu yoksa proteini düşük beslemenin daha kötü olacağını düşünüyorum. Etçil bir hayvanın Rc'deki gibi %40 karbonhidratla beslenmesi mantıklı gelmiyor.

zibityus
zibityus

11845

veteriner acana yüksek protein diyor da şimdi baktım proplanın protein değeri daha yüksek royal caninin protein değeri de sadece %1 daha düşükmüş bunu farkeden yok muydu ben mi yanlış yorumluyorum yoksa. ayrıca acana 2 kg kediye günde 40 gr önermiş proplan 30 gr önermiş yani eğer acana yerse 2 kilogram kedi günde 14,80 gr protein alıyor proplan yerse 12 gr alıyor. aşırı bir fark yok yani görünürde 3 gr yüzünden bu kadar zarar göreceğini düşünmüyorum. tabi proplanın ve royal caninin bir sürü maması var hepsini incelemedim.

zibityus
zibityus

11845

ağır geldi ne demek

anjq
anjq

806

nasıl ağır geliyor?

GeceFanzini
GeceFanzini

1091

Özellikle kısır kedilerde 6-7 yaşlarından sonra yüksek protein ağır gelebiliyor. Düşük proteinler de uygun olmuyor. Bu yüzden de yüksek protein oranı olan hidrolize protein kullanmak faydalı. 20 yılı aşkın süredir ve şimdiye kadar 15 yaşın üzerinde 4 kediyle ilgilenen biri olarak söylüyorum. Şunu unutmamak lazım kediler doğaları gereği etçil olabilirler, ama kısırlaştırıp sürekli evde tuttuğumuz kediler artık doğaları ile oynanmış canlar haline gelir. Şu an ilgilendiğim 5 kedim var ve ikisi 15 yaş üzeri senelerdir Virbac veya Hill's Vet Essenials kullanıyorum. Bu ürünler %40'ın üzerinde kaliteli hayvansal proteine sahipler.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Doğru ikisinin de protein oranı aynı zaten birindeki proteinin etten diğerinin ise tahıl ve et unu gibi besinlerden geldiğini bildiren neden et kullanani tercih etmiyceksiniz ki?

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Hemen hemen aynı*

Policlal
Policlal

14138

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Kedim hassas bünyeye sahip bir kedi ve viral bir durumu da vardı.
Yeteri kadar su tükettiğini düşünüyorum her zaman önünde taze su bulunduruyorum.
Royal ile Acana’nın protein oranlarının neredeyse aynı olduğunun bende farkındayım. Etten protein alacağına neden tahıldan almalı anlamıyorum. Veterinerden mantıklı bir açıklama duyamamak gerçekten yorucu oluyor.
Uzun vadede Acana kullanıldığında böbreklerde sorun yarattığını (aşırı protein yüzünden) ama bir paketten bir şey olmadığını söyledi. İçinde çok sakatat olduğunu bunun da hayvanlar için zararlı olduğunu söyledi. Çok sakatat dediği de %1 🤦🏻‍♀️
Memnun kaldığınız, yan etkisi olmayan kitten mama önerinize açığım. Bu paket bittiğinde yeni ne alacağımı da bilemiyorum

pompompurin
pompompurin

16763

kedim 3 kilodan fazla tüketti bu mamayı ve veterinerimiz de acananın çok kaliteli olduğunu devam edebileceğimizi söyledi. evet protein fazla ama kediden kediye değişir bizimkine ağır gelmedi. gönül rahatlığıyla verebilirsiniz. çoğu veteriner ticari kaygıda oldukları için kaliteli mamaları kötülüyor.

kaanpolat
kaanpolat

15498

Tabiki zararsız ben 2 aylıktan beri orijen kullanıyorum şuan 9 aylık niyebirşey olmadı bu zamana kadar bu ilk defa ND ye geçtik maddi durumu dan dolayı

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3477 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR