Laftan Anlamaz Sözümü Dinlemez

husom97
husom97

244 Puan

Benim dostum pek başına buyruk, 2 yaş jack russell melezi zannediyorum ırk olarak. Yavruluğundan beri bahçede bakılıyor ama bir türlü söz dinletemiyorum. Tasmasız gezdirmeye çıktığımda genelde başına buyruk benden baya ileride gidiyor. Gel dediğimde daha bir heyecanla kaçıyor :) Nedir buna laf dinletme yolu? Gel dediğimde gelse bana yeterli :)

20 CEVAP

Masalkusu
Masalkusu

104112

Dışarıda gezerken ürkek bir hayvan değilse genelde laf dinlemiyorlar zaten heyecanlanıp her yere bakmak istiyorlar. Etraftaki insan ya da boş yerlerde gezinen sokak köpeklerine karşı tasmayla gezdirilmesinden yanayım. Tasmayla daha itaatkar oluyorlar.

Whitedog
Whitedog

2551

merhaba, "eğitim" gibi şeylerden önce en temelde köpek arkadaşı sevk kayışsız gezdirmemek önemli. kayış köpek arkadaşın özgürlüğünü elinden almayacak, koklama miktarı azalmayacak çünkü sizin kolboyu sınırlarınız içerisindeyken de gayet rahat koklama yapabilir. sizin üç kol boyu dışınızda kendi kendine hareket başlatmamasının da aranızdaki iletişim için önemi ayrı. kayışsız gezdirmenin sağlık açısından da riskleri var, "eğitimli" olsa ve komutları "biliyor" olsa bile anında müdahale etmeniz gereken durumlarda geç kalabilirsiniz. "köpek bu, her şeyi yapar" demek insanların gözünü korkutmak için, hayvan sevgisini azaltmak için mi söylendi bilmiyorum ama durum gerçekten öyle. en "eğitimli, akıllı, söz dinleyen" köpeğe bile her durumda güvenemezsiniz, en uysal köpeğe bile ısırmaz diyemezsiniz. (her köpek herkese saldırır gibi bir şey anlatmaya çalışmıyorum yanlış anlaşılmasın.) aynı dili bilip iletişim kurabilirseniz önceden görebilirsiniz neler olacağını ama benim köpeğim yapmaz düşüncesi herkesi bir tehlikeye sokar. aklınız dalgındır, dengesizsinizdir, köpek normalde tepki vermeyeceği bir şeye müdahale etme gereği duyar, burada siz hatalı olursunuz. olayları olmadan önce engellemek ve risk seviyesini minimuma indirmek adına kayışsız çıkmayın dışarı :)

Masalkusu
Masalkusu

104112

Bir de ne hakla insan olsa da farketmez diyebiliyorsunuz? İnsanlar korkabilir hayvanın napacağı belli olmaz. Birşey olmayacağının garantisini kim verebilir.

zibityus
zibityus

11845

köpek arkadaş kendine görev ediniyor sorumluluk alıyor ( almaması gereken) bir de senin sorumluluğunu almamak için senden uzaklaşıyor. bu da köpeğin rütbesinin senden yüksek olduğunu seni yönetmek zorunda hissettiğini gösteriyor. köpek gezerken sana ne kadar yakınsa o kadar huzursuz ve mutsuz oluyor ve köpeğin bunu her gün beslemesine destek olmuş oluyorsun. iyi niyetle köpeği kendinden uzaklaştırıyorsun.kayışla gezmenin aradaki güven bağının oluşmasınıda büyük bir önemi var. kayış açıkken bazı köpekler rütbesi bizden yüksek olsa da yanımızdan ayrılmayabilir bu da başka bir iç güdüsünün yüksek olduğu anlamına gelir yani bu şekildeyken de köpek yine yönetici sorumluluğu alıyor olabilir, yanımızdan ayrılmadığında bizi dengede tutabildiğini keşfetmiş olabilir.

Masalkusu
Masalkusu

104112

Çok pardon sokak köpekleri gelse hayvan korkup kaçarsa napcaksınız. Ya da saldırsalar. Ben 1 kere yaşadım asla tavsiye etmem.

miyathecatt
miyathecatt

1208

Ödül maması kullanıyor musunuz?

cakilgunes5
cakilgunes5

3013

Bence ödül mamasi veya tavuk et Vs. Kullanin çağırın elinize alın ve koklatin her çağırınişta bunu yapın zamanla alisacaktir benim kızlarınm da bana annesi olmuşken 3 günlük geldi ve bende böyle alıştırdim şükür her dediğimi yaparlar

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Ödül maması yetmez öncelikle köpeğe lider olduğunuzu kanıtlamaniz gerek. Gel komutunu öğretmek de en basit şeylerden biri zaten geldikçe seveceksin ödül vereceksin o kadar

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Köpek gittikçe siz peşinden kosarsaniz veya önceden böyle yapiyorsaniz kaçar. Çıkarın boş bir arsaya salın o bir tarafa gittikçe siz diğer tarafa gidin zaten takip edecektir sizi peşinden koşmayın

Salihaylmz
Salihaylmz

20783

Eğitim verilmesi lazım söz dinlemeyi bilmediği için sizi anlamaz

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Düzgün bir eğitim verirseniz pişman olmazsınız çok işinize yarar ben şuan köpeğimi tasmasiz bir şekilde rahatca gezdirebiliyorum etrafta insan yada sokak köpeği olması fark etmez. Salınık bir şekilde benden en fazla 2 3 metre uzaklaşarak serbest gezebiliyor. Tasma hem köpeğin etrafı rahatça koklamasina engel hemde sizi daha çok yorar en iyisi gel komutunu ve yanında yürümeyi öğretip serbest dolaştirmak.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Ben garantisini verebilirim zaten gidip çarşının ortasında tasmasiz gezdir demiyorum ama ben ara sokaklarda veya çok kalabalık olmayan yerlerde tasmasiz gezdiriyorum. Sokak köpeklerini nasıl karşılayacağınızi bilirseniz çoğu zaman zararsızdırlar. Niye sinirlendiniz anlamadim siz basaramamissiniz diye diğer insanlar da uğraşmasin mi?
Sokak köpekleri gelirse yanıma çağırırım oturturum o da bekler sokak köpekleri 1 2 metre yakinımıza gelip havlarlar. Kaçmaz veya ters bir hareket yapmazsak da bir müddet sonra giderler. Zaten sokak köpeklerinin kendi alanlarına girmemeye de özen gösteriyorum insanlar korkabilirse napayım ben zaten köpeğim gidip insanlara atlamıyor ki korkarsa geçip gider veya az uzaktan yürür bu kadar basit. Baktım küçük çocuk var çağırırım köpeğimi yanımdan yürür. Sanki köpek değil bomba gezdiriyoruz

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Sokakta birinin sizi bıçaklamayacaginin garantisini de kimse veremez. İnsanlar korkabilir korkarsa gelip köpeğin dibine girmes zaten 2 metreden daha uzağına gitmez. Kayış alsam bu mesafe 1 bucuk metreye düşecek aradaki yarım metrelik mesafe o kadar mi değerli.
Hayvan bu napacagi belli olmaz kafasından çıkın bir zaten az çok köpeklerle ilgilendiyseniz köpeğinizin vücut hareketlerinden ne yapacağını kestirebilirsiniz çok zor değil. İnsan bu napacagi belli olmaz ben çocuklardan çok korkuyorum ne yapacakları hiç belli olmuyor lütfen anne babalar çocuklarını tasma ile gezdirsin ne yapacakları belli olmuyor.

Masalkusu
Masalkusu

104112

Sizin sorunlarınız var bence her soruda tuhaf tuhaf cevaplarınız var. Ben köpeğimi gezdirirken zincirini kırıp kaçmış koca bir kangal saldırdı zor ayırdık insanlarla. Kimse köpeğe birşey yapmadı etmedi köpeğim zaten sakin bir köpek niye gelsin atlasın hayvan. Olabilir böyle şeyler... bir daha sizinle muhattap olmak istemiyorum mümkün mertebe sizin olduğunuz sorulara da bakmayacağım.

Mehmetkr
Mehmetkr

13737

Zincirinden kaçmış bir kangal varsa zaten köpeğinizin kayışı olup olmadığının bir önemi yok.
Dediğim nereyi yanlış bulduğunuzu söyleyin o zaman madem saçmalıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1548 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80412 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR