Babamı Kedi İçin İkna Edemiyorum Yardımcı Olur Musunuz ?

CaglarAkar
CaglarAkar

878 Puan

Arkadaşlar bir binada oturmaktayım. Annem izin verdi ancak babam bakılmaz bakmak zordur 3 ay sonra bırakırsın onun sorumluluğu zor diyor. Babamı nasıl ikna edebilirim? İkna olursa kedimi bu siteden sahipleneceğim.Yardımcı olan olmayan herkese şimdiden teşekkürler

23 CEVAP

Duman14
Duman14

14039

Harçlığınız ne kadar mesela ben 13 yaşındayım aynı sizin gibi bana inanırmısınız 8 yıl boyunca kedi için yalvardım anneme annem hayvanları sever bakar en sonunda kendi aldı masraflarını ben karşılamıyorum yani harçlık yetişmez ona sürekli bir şey çıkıyor hasta oldumu 50 lira iğneye aşılar zatem değişiyo bir sürü aşısı var her biri 100-150 tl flan belki daha yüksek sonra maması var kaliteli mama istiyorsan ki kedini kaybetmemek için kaliteli mama lazım acana var 1,5 kilo 120 tl kumu var ayriyetten taşıma kutusu alıcaksın tırmalama tahtası siz evde yokken oynayabileceği şeyler ben masraflarını karşılamadığım için sadece bakımını yaptığım için rahatım ama siz kendiniz yapacakmışsınız her şeyi sanırım teog senesindesiniz vakit ayırabilecekmisiniz??? Yanlış anlamayın almayın diye demiyorum bunlara hazırlıklı olun diye ben teog senesindeyim mesela ama evdeki herkes kediyle oynuyor kediler sevilmeyince strese girerler depresyona gireni bile var alacaksanız bunların hepsini üstlenin ve onu ömür boyu sevin

ilanekle
ilanekle

8389

Babanız çok haklı. Gercekten zor bir canlının sorumluluğu. Ama sen ben bakarım ona yıllar bile geçse ilk günkü ilgiyi veririm diyorsan küçük küçük sorumluklar alarak babana sorumluluk sahibi olduğunu göster. Mesela bir bitki al ona iyice bak veya çöp atma sorumluluğunu sen al.

1 kedi 1 köpek (geçici yuva olarak ara sıra 2-3 köpeğe çıkabiliyor sayı) sahibi genç bir insanım. Tek seferlik, 250 lirayla bitecek masrafı yok maalesef. Sürekli tekrarlayan masrafları, her 15 güne biten kumları, aylık mamaları, 21 gün arayla olan aşıları.. Benim yetişemediğim zamanlar oluyor, birden çıkan hastalıkları ameliyatları oluyor. 5-6 ay sonra 200 lira altı yaptıramayacağınız kısırlaştırma operasyonu olacak. Kısacası aile desteği olmadan evcil hayvan sahibi olmayı önermiyorum. Biraz daha büyüdüğünde sorumluluğunu üstlenmen, bu sevgiyi tatman hem kedi için hem de senin için en doğrusu olacaktır :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Babanız çok haklı sorumluluğum zor olması konusunda. Gerçekten bir canın sorumluluğunu almak çok zordur.
Anlaşılan size güvenmemekte.
Ancak gerçekten bir canın sorumluluğuna gerçekten alabilecekseniz size güvenecektir.
Bakım masrafları,aşılar ani çıkabilecek veteriner masraflarını karşılamak konusunda fikirleri ne ailenizin?
Kaç yaşındasınız?

Duman14
Duman14

14039

Sokaktan bir yavru kırtarın sadece 2 günlüğüne iyileşene kadar getirin alışırlar bemce benim arkadaşım 1 hafta babasından gizli beslemişti kediyi yavruydu hemde az daha ölcekti ama babası sonra izin vermişti şuan hala onlarda

yanik_kedi
yanik_kedi

111672

Aileniz arkanızda değilse bütçe konusunda almanızı tavsiye etmem anı veteriner masrafları var aşı kum mama oyuncak hepsine öğrenci harçlığı ile yetişmenize imkan yok mutlaka maddi yönden zorlanırsınız eğer ailecek almaya karar verirseniz bence bi sokak canı sahiplenip hayatını kurtarın :)

CaglarAkar
CaglarAkar

878

Bende sabahlıyorum butun tahtalardır odur budur ailemede gosteriyorum surekli bazen bazi esyalar 4 kerecfalan baktıgım bile oldu bilgisayarim kedi urunleriyle dolu ama :/ inşallah benm babamda kararını değistirir.

CaglarAkar
CaglarAkar

878

Sokakda kediler beni gorunce 5 6 metreden yanıma kosuyorlar o kadar yakınım kedilerle hepdi yanima geliyo sırnasıyor. :)

Kedine lazım olarak hazırladığın dosyaları birer birer anlat hayvanları ne kadar sevdiğini bir gezintiye çıktığında mesela sahilde yürüyüşe babanın önünde onlara olan bağlılığını göster.benim kedim vardı şimdi yok babam SİBİRYA kurdu alacak ilk kedimi alınca profil sayfamdada gösterir zaten YUMAK diye yalvarıp yakarmıştım okuldan eve gelince hemen onun mamasını suyunu koyarım yaz tatilinde minik işlerle çalışırım dedim ve ben kedinin o sırada hayatını kurtardığım için bizim eve kadar peşimden geldi babam dayanamadı bana o kediyi aldı.Bütün aşılarını tam yapınca kedini öpsende ağzına tüyü kaçsada hiçbir şey olmaz :) iyi şanslar

Ben şuan 13 yaşındayım

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Üstteki yoruma kesinlikle katılıyorum. Bende aynı fikirdeyim

ESMelek_PRO
ESMelek_PRO

831

Merhaba ben de sizin yaşlarınızdayım kedi aldırmak icin neler çektim. Almadılar. Daha sonra planlar yaptım. Olmadı. Ama bir gün bir anda fikir değiştirdiler. Nedenini bilmiyorum fakat annem birden internette ihtiyacı olan kedileri araştırmaya başladı. İnternetten bulduğumuz kedileri sahiplenemedik. Daha sonra annemin bir arkadaşının 12 tane kedisi vardı. Kadın bakamıyordu. Bizde o kadından bir kedi sahiplendik 2 hafta önce. Çabuk alıştı.
Benim ailemin fikir değiştirmesinin Sebebi bence her gün mama fiyatları yatak fiyatları vb. Gibi şeyleri araştırmamdan dolayı diye düşünüyorum.
Fakat size önerebilecegim bir ikna edici yöntem aklıma gelmiyor. Yinede bol sans. ;)

Denizdirikan
Denizdirikan

104269

Bence alma ben aldım 2 günde ona alıştım ama artık olmadığı için çok üzülüyorum

CaglarAkar
CaglarAkar

878

Yaşım 13 masraflar konusunda 1 2 aydır para biriktiriyorum masraflarin % 85 90 ını harçlıklarımdan karşılayacağım zaten. Ben de babama hak veriyorum zor bi sorumluluk ama alabileceğimi düşünüyorum. Veteriner bildiğim akrabalarımında onerdiği veterinerler var.Yani dediğiniz gibi güvendiremiyorum normalde cok guveniyor ama bu konuda cok guvenemedi. Kendimk nasıl ispatlarım ?

CaglarAkar
CaglarAkar

878

Kedim olursa ona alacağım ürünlerin marka fiyatları ve benzeri herşeyine kadar hazır dosyalarımda duruyor.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1585 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR