Sorular Sorular 4

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Merhaba,baktım soracağım daha çok soru var. Sürekli tek tek forum açmak istemedim. Sorularıma başlıyorum.
1.Sorum kedimde Acana mamadan sonra kedimde yoğun tüy dökümü ve kaşıntı olmuştu. Sonra Brit Care 'in tüy ve deri sağlığı için olan formülüne geçtik. Hipoalerjenik ve içeriği kaliteli bir mama ama hâlâ kaşıntı ve tüy dökümü devam ediyor. Neden olabilir?
2. Sorum bu gün veterinerde kedim gibi bir iran kedisi ile karşılaştık. Göz renkleri dışında her şeyleri tamamen aynıydı neredeyse. İkisi de erkek ,Karakterleri uyumlu,yaşları benimkinden 4 ay büyük. Annem sahibinin telefon numarasını alıp arada oyun için bir araya getirmeyi teklif etmeyi düşünüyor. Sizce nasıl bir fikir? Kedim kedilerle anlaşıyor,diğer kedide anlaşıyor sanırım.
3.Sorum: Sizce anti bakteriyel kum kullanmak daha mı iyi?
4. Sorum:Yerleri,evi kimyasal deterjanla temizliyoruz. Kedimin paspas yapılan yerlerde gezmesine izin vermiyorum,arada basınca duru su ile yıkıyorum. Kedilere zararı olmayan,doğal temizlik ürünleri araştırdım ama bulamadım. Önerisi olan var mı acaba?
5. Sorum: Kedimin kum kabını tamamen boşaltırken sadece duru su kullanıyorum. Kimyasal maddelerim zararı olur diye düşünüyorum. Sizce doğru mu yapıyorum? Temizlik maddesi kullanmak gerekiyorsa ne kullanmalıyım?


Şimdilik bu kadar sorularım,cevaplarsanız memnun olurum:)

27 CEVAP

Gofretsla
Gofretsla

116585

Merhaba;)
1-)Kaç ay ya da hafta veya gün oldu?
2-)kavga edebilirler ara sıra ama isterseniz deneyin derim etmezlerse ne güzel:) yanlız pufy evini sahiplenebilir
3-)bence anti bakteriyel kullanmak en iyisi
4-) Arap sabunu:) bazen hayvanları sahipleri onunla yıkıyor
5-) temizlik maddesine Geek yok ama genede 3-4 ayda 1 bulaşık deterjanı ile yıkayan olursunuz
İyi PATİLER!!:)

Nayeli
Nayeli

2785


  1. Sanırım uzmanlık gerektiren bir soru bu veterinerin kedinin cildini incelenmesi gerekir veya tahlil yapması lazım eğer o mama ile geçmediyse .

  2. Oynamaları veya bir arada olmaları güzel olabilir , denemek lazım .

  3. Bn 1 yıldır aynı kumu kullanıyorum. Sanicat Active Topaklaşan Kedi Kumu 10LF. İnternetten alıyorum uygun fiyata geliyor .

  4. Ben sirkeli ilaç ile temizliyorum. Hem mikrop kırıyor, hem de insana ve hayvana zararlı değil. File ve rossmann'da var. Başka yerlerde de vardır diye düşünüyorum .

  5. Genelde temizlik maddeleri kedilerin hassas burunlarına çok ağır gelebilir , bu yüzden ben kaynar su ile ayda bir temizliyorum sünger ile

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Size söylediğim benim eski veterinerimi denediniz mi acaba? Kesinlikle memnun kalacağınızdan eminim. Ben gideli aylar olmasına ve yeni veterinere gitmeme rağmen Mustafa Bey ile hâlâ konuşuyorum,kedim hakkında yardım alıyorum.
Brit Care çok proteinli bir mama değil. Tüm değerleri dengeli. Mevsimsel olabilir dedi burada ki veterinerim.
Kedimin aşıları tam,o kedinin ki de tamdır büyük ihtimalle. Corona yi soracağım. Ben sosyalleşmesini çok istiyorum. Zaten oda istiyor. Daha önce iki kez farklı kedilerle karşılaştı. Sürekli peşlerinden gitmeye,yakınlarına yaklaşmaya,temas etmeye çalışıyor. İkinci kediyi kesinlikle düşünüyorum. Çok enerjik bir kedi. Sürekli oyun istiyor. Oyun konusunda yeterli olamıyorum maalesef. Hem oyun arkadaşı hem de dost olurlar diye düşünüyorum. Dişi yavru sahiplenmek istiyorum.
Sanicat Active 'in sabun kokusu hariç çok beğendim. Birde Sanicat Bianca 20Lt olanı anti bakteriyelmiş. Sadece 20 lt olarak satılıyormuş. Diğerleri normalmış. Onu deneyeceğim.
Yerleri silmek konusunda arap sabunu,sirkeli ilaç ve sizin dediğiniz doğal temizlik ürünleri önerildi. Düşünüp kararlaştıracağım.
Kum kabı temizliği konusunda kaynar su,bulaşık deterjanı ve sizin gibi çamaşır suyu önerildi. Hangisini kullanacağım karar veremedim. Kum poşeti kum kabına göre bulamıyorum maalesef.


Puppy730
Acana Pasifica ve Brit Care Sunny(somon ve %14 oranında tavuk)
İçerikleri bildiğim kadarıyla çok farklıydı.
Birde Brit care hipoalerjenik. Bu yüzden mamadan olacağını pek düşünmüyorum.


Aşıları tam ve kısır kedim. Benim kedim hiç hırçınlaşmaz. Öteki kedinin durumuna göre gözetim altında bir araya getireceğim. Tabi önce numarasını veterinerden alıp arayıp konuşmam gerekiyor.
Bunu hiç düşünmemiştim. Kum doğal olarak geçiyordu yanlış hatırlamıyorsam. Günde 2 defa temizliyorum.
Doğal temizlik ürünleri Tika_Waylan ve Nayeli önermişti.
Duru su ile iyice temizliyorum ama emin olamıyorum
Cevaplarınız için teşekkür ederim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba
1 ay olmuştur herhalde.
Daha önce Pufy 9 aylık iken komşumun 4 yaşındaki kedisi sahibiyle birlikte gelmişlerdi. Pufy evi sahiplenmeyi bırakın kedinin peşinden ayrılmamıştı. Korkmuştu ama çok merak etmişti. Herhangi bir olumsuzluk olmamıştı. 2 saatin sonunda patileri arasında 1 cm kalacak kadar yakınlaşıp karşılıklı oturmuşlardı. O kedi oğlum gibi oyuncu ve ürkek yapılışmış. O yüzden annem denemek istedi.
O zaman anti bakteriyel kum kullanmaya devam edeyim. Arap sabununu deneyeceğim. Yerleri çok kaygan yapıyor diye duymuştum,doğru değil diye düşünüyorum. Kum kabı hakkındaki önerinizi dikkate alacağım.,Teşekkür ederim cevabınız için:)

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

3: ben kızımı ameliyat ettirdiğimde antibakteriyel kum kullandım ama diğerlerinden pek bi farkı yoktu bi işe yaradığını düşünmüyorum.
5: ben baya çamaşır suyuyla felan iyice yıkıyorum mikrop kalmasın diye ama iyice de duruluyorum bi kaç dakika sıcak suda bekletiyorum kimyasal kalmıyodur sanırım :)

Duman14
Duman14

14039

1- 1 aydır benim kedimdede tüy dökümü var acana kullanıyorum bende veterinerimiz mevsimsel dedi zaten hastane olduğu için güveniyorum mamayıda ordan almıyoruz zaten yani kendi menfaati için demiş olamaz ki çoğu forumda burdada kedilerde tüy dökümü olduğunu farkettim eğer bir kaç ay içinde düzelmezsse yani kıştan sonra o zaman endişelenmeye başlarım acana kaliteli bir mama kedim yiyor ve kilo alımı sağlığı iyiymiş veteriner gayet sağlıklı olduğunu söyledi sizde veterinerinize sorun her mama her kediye yaramaz zaten belki mamanızla ilgili sorun vardır ya da mevsimsel olabilir
2-kedilerle arasının iyi olması güzel benim kedim çok sahipleniyor bölgesini sevmek için yatağını yanına yatmıştım 2 gün yatağına girmemişti ama sizin kedinizle deneyin madem seviyor kedileri bence iletişimde olması yararlı olur sahibide izin verirse iyi yani :))))) diğer sorular hakkında bilgim yok maalesef

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Queeninannesi Duman14 ve Nayeli
Hepimize cevaplarınız için teşekkür ederim. Antibakteriyel kum kullanmaya devam edeceğim. Nayeli ,Sanicat Bianca 20 Lt 'de anti bakteriyel miş. Sadece 20 lt olarak satılıyormuş. Hiç denediniz mi? Active koku olarak bana ağır geldi de.
Diğer kedinin sahibi kabul ederse deneyeceğim. Bir sorun olacağını sanmıyorum.Benimkinin kendi türünden bir arkadaşa çok ihtiyacı var. İkinci kedi sahiplenene kadar arada uğrayacak bir arkadaş harika olur diye düşünüyorum.


Yerleri silmek konusunda arap sabunu mı yoksa sirkeli ilaç mi daha iyi olur bilemiyorum. Kum kabı temizliyi konusunda bulaşık deterjanı,çamaşır suyu ve kaynar su önerileri geldi. Düşünüp karar vereceğim bunlara.
Duman14 veterinerim satmadığı için kullandığım mama hakkında bir fikri olmadığını söyledi. Başka mama önerdi.(Pro Plan) Tüy dökümü mevsimsel olabilirmiş. Mamadan olduğunu zaten düşünmüyorum,hipoalerjenik çok iyi bir mama çünkü

tika_waylan
tika_waylan

13980

Benimki de cok tuy dokuyor evde Acana mama var ama sanirim sokak kedilerine verecegim simdilik Pro plan kullaniyorum. Veterinerle durumu gorusecegim ama hala guvenebilecegim bir veteriner bulamadim malesef kedimi veterinere goturemedim. Mevsimsel de olabilir ya da fazla proteinden de olabilir cok sik mama degistirmemek lazim o da tuy dokuyor.
Kedini sosyallestirmen cok iyi ama o kedinin bir saglik problemo var mi mesela corona gibi Allah korusun bulasabilir ama bir saglik problemi yoksa sosyallesmesi cok iyi ben de kedimi sosyallestirmek istedigim icin butun asilarini yaptiracagim ( losemi ve kedo Aidsi)
ben bir ara antibakteriyel kum kullandim Biokat ti tek kelimeyle berbatti cunku patulerine yapisti her yer kum oldu hijyenik kum dedik evin hijyeni gitti ev kedi kumu oldu tabi dogru cipe gitti kum. Eger patiye yapismayan anti bakteriyel kum varsa ben de denemek isterim ama ince taneliler genelde yapisiyor.
Arap sabunuyla evi temizleyebilirsin. Ayrica Frosch'un yuzey temizleyicisi de olabilir yesil bir sey ben onu kullaniyorum http://www.heryerdekanvar.net/frosch-marka-vegan-temizlik-urunleri/
Surdan da inceleyebilrisin ben aldigim makyaj malzemesi temizlik urunu her seyde baktigim sey sudur; Hayvanlar uzerinde test edilmemis olmasi mumkunse vegan urunler olmasi ayrica zararsiz da evde bebek ve evcil hayvani.olanlara da oneriliyor.
Sirke de kullaniyorum hatta o kadar cok sirke kullanirim ki. Haftada 2 kere falan yerleri sirkelo suyla silerim diger gunler bu Froschla sirke berbat kokuyor rahatsiz olabilirsin o yuzden icine biraz lavanta yagi damlatmani oenririm.
Kum kabina gelince.. Kum kabini camasir suyuyla temizleyip tazyikli sicak suyla guzelce durulayip temizlemek gerekiyor ama kuvette bunu yapmak beni rahatsiz ediyor acikcasi. Kuveti de camasir suyunda bekletip uzun uzun temizliyorum sonucta cis bulasmis kum kabini yikiyoruz. Malum bazen cis kabin altina camurlasip yapisabiliuor iyi topaklanmayinca. O yuzden ben artik tuvalet poseti kullaniyorum. 2 tane tuvalet poseti takiyorum cunku yirtabiliyor. Bir tanesi kaliyor hep digerini komple atiyorum kumu atarken boylelikle artik temizlikle ugrasmamos oluyorum. İstersen buyuk cop posetiyle de yapabilirsin ama iyi olur mu bilmiyorum. En iyisi kedi kum kabi poseti almak. Ama mumkunse 2 tane ust uste tak daha iyi olur.

Puppy730
Puppy730

112805

1-) Brit Care ve Acana'nın hangi serilerini kullandınız? İkisininde içeriğinde olan bir besine alerjisi olabilir. Veya mamadan kaynaklı bir durum olmayabilir. En iyisi hayvan hastanesinde test yaptırmak olabilir net bir sonuç için.


2-) Aşıları tamsa ve zamanla iki kediden biri hırçınlaşmazsa, mutlaka gözetim altında olmak şartı ile bir arkadaşlıkları olabilir.


3-) Bakteri karşıtı adı altında satılan bir kumun daha fazla zararlı kimyasal demek olduğunu düşünüyorum. Bence kum sık ve düzenli bir şekilde temizleniyorsa böyle şeylere hiç gerek yok.


4-) Doğal temizlik ürünlerinin olduğunu sanmıyorum.


5-) Duru su ile (iyice temizleniyorsa) yıkayarak doğru yaptığınızı düşünüyorum.

Puppy730
Puppy730

112805

Balığa alerjisi olabilir mi? Hipoalerjenik olması içeriğinde bulunan bir besinin hiçbir kedide alerji yapmayacağı anlamına gelmiyor. Tavuğa alerjisi olan hayvanlar da var sonuçta. Bana kalırsa ne olduğunu tahlil ile öğrenmek en iyi çözüm. Mamadan kaynaklı olmayabilir. Ne ise ona karşı önlem almış olursunuz.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Puppy730
Daha önce N&D düşük tahıllı morina balıklı kullanmıştım. Herhangi bir sorun yaşamamıştım. Balığın cinsine göre değişebiliyor mu?
Test yaptırmak istiyorum. Herhangi bir veteriner bu testi yapabiliyor mu? Ve alerji testlerinin sadece yurt dışına örnek gönderilerek yapıldığını okumuştum daha önce

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Gofretsla
Teşekkür ederim. Veterinerim en son yaptırdığım kan testinde gıda alerjisi olup olmadığına da baktığını ve gıda alerjisi olmadığını söyledi. Alerjisi yoksa neden kaşıntı ve tüy dökümü yaşıyor anlamıyorum.
Tekrar konuşacağım veterinerim ile ve testi tekrardan yaptırmam gerekiyorsa yaptıracağım. Cevabınız için teşekkür ederim

Puppy730
Puppy730

112805

Emin olun en net cevap hayvan hastanelerinden çıkıyor. Bizim testimizin çıkması bir gün sürmüştü.

Badems
Badems

12123

En baştan şunu söyleyeyim, Sanicat bence en kalitesiz kedi kumu. Asla topaklanmıyor, öyle bahsedildiği gibi kokuyu hapsetme özelliğine falan da rastlamadım açıkçası. Poşetin yarısı dolu haldeyken çöpe attım ben.
Oyun arkadaşı iyi bir fikir olabilir ama diğer kedi olmadığı zaman da bunalıma girebilir çok arada bir durum bu bence. Bir de bulaşıcı hastalıklar meselesi var, %100 emin olmadıkça sanırım ben yan yana getirmezdim hiçbir kediyle.
Temizlik meselesine gelince, biz zaten temizlik yaparken vileda/süpürge türevi şeylerden çok korktuğu için ortalıkta olmuyor asla. Belli bir süre deçıkmıyor ortaya kendini garantiye almak için o sürede de zaten yerler kurumuş oluyor. Ama o temizlik hissi bizimkini çok mutlu ediyor, parkede mermerde yuvarlana yuvarlana koridoru aşıyor mesela. Marka vermek doğru mu bilmiyorum, Amway gibi ürünleri kullanıyoruz biz. İçinde zararlı kimyasallar yok, doğal bileşenlerden oluşuyor. Gratiste falan da bulunuyor kendi sitesinden de sipariş veriliyor.
Kum kabı temizliği için, ben acelem olduğunda temizleyemiyorum bile. Ama vaktim olduğunda bir fırça yardımıyla sıcak suyla çitiliyorum içini sadece herhangi bir koku almaması rahatsız etmemesi için bir şey kullanmıyorum su dışında. Sanırım çok karışık yazdım kusura bakmayın

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4115 Görüntüleme
  • 27 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 90.977 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR