Acana Indoor Entree Mama Hk.

freepixel
freepixel

1323 Puan

Acana Indoor Entree mama kullananlar var mı? İçerik olarak başarılı görünüyor, özellikle erkek ve kısır kediler için ancak aşırı tuzlu bir tadının olması eleştirilmiş hep. Çok fazla su içtikleri vs.

18 CEVAP

ferhat05
ferhat05

15802

Kediyi su içmeye yönlendirmek için yanlış bir yöntem bence.


Bir yazı:


Salt, while commonly used for cooking in the kitchen, is potentially poisonous to dogs and cats. The use of salt to induce vomiting in dogs and cats is no longer the standard of care and is not recommended for use by pet owners or veterinarians


Mutfakta yemek yapmak için sıkça kullanılan tuz, kedi ve köpekler için zehirli olma potansiyeline sahiptir. Tuz kullanımı kedi ve köpeklerde kusmaya sebep olmak olması için standart değil ve vetler tarafından tavsite edilmemektedir.

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Bir hafta sonunda kulak arkalarında kirmizilik tüy dökümü ve aşırı kaşıntı ile. Mama alerjisi olunca böyle oluyor. Mamayı kesip ndye geri döndüğümde sorun ortadan kalktı

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Ben NDde bir takım sorunlar yaşarken Acana instagramda bu mamayı duyurdu göz karartıp 4,5kg aldım paketi yarıladık bir sıkıntı yok çok şükür ama öyle birşey de okumamıştım. Oğlum kısır ve erkek. O yazıyı nerede okudunuz link paylaşırsanız bir bakmak isterim sağlık sorunu yaşamayalım.

freepixel
freepixel

1323

@cansumuezza, nasıl bi' etkisi oldu? Nasıl farkettiniz?

freepixel
freepixel

1323

Sağlık sorunu için bir şey denmemiş pek ama birkaç yerde gördüm çok su içtiklerini. Mesela petlebinin mağazındaki yorumlarda var öyle bir yorum.


Zaten acana "Tuzlu tadıyla kedinizin yemekten keyif alacağı Acana Indoor Entrée aynı zamanda kedinizin besin ihtiyaçlarını da karşılayacaktır." diye tanıtım yapıyor.


Sizde var mı çok su içip fazla idrara çıkma vs.?

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

idrara çok çıkıyor diyemem ancak epey su içiyor evet farketmiştim bunu. zarar verir mi ki çok merak ettim. çok da mutlu olmuştum şimdi ne yedireceğim ben oğluma.

freepixel
freepixel

1323

Fazla su içmesi aslında kediler için iyi bir şey. Ama mamanın tadından kaynaklı olması beni de düşündürdü.


Kedileri suya yönlendirmek için böyle bir yol deniyor olabilirler mi ki..

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

bilemiyorum ancak nd de yaşadıklarımdan sonra acanadan da tereddüt ettim şimdi. özellikle idrarının daha yoğun kokusu var mı diye bakıyorum yok da aslında

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

evet kesinlikle çok sağlıksız bir yöntem. bu konuda kime danışılır bilmiyorum. acananın sosyal medyası cevap vermiyor, veterinere sorsam proplan rc sokacak burnuma..

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Alerji yaptı kedimde.

freepixel
freepixel

1323

@gizemesersoy, acana international mesaj atmayı düşünüyorum açıkçası. Kullanıcılardan bu konuda bilgi alamazsam.

freepixel
freepixel

1323

@ferhat05, içeriğinde tuz yok. Tuzluymuş tadı verilmiş. Acana gibi bi' firmanın tuz koyacağını zannetmiyorum.

dorukhanalev
dorukhanalev

1382

Selamlar bu mama hakkında son durum ne oldu acaba ? Alınır mı arkadaşlar ?

diablerose
diablerose

119757

testerını aldım. kedim görev gibi yedi. acananın balıklı mamasını ise hiç yemiyor. orijeni de gorev gibi yiyor. denemeden alınmamalı bu mamalar.

freepixel
freepixel

1323

Koşuşturmacadan yazamadım. Kusura bakmayın. Ben mamayı bayağı araştırdım ve en son almaya karar verdim. Ve başta yanlış anlaşılan bir konuyu açıklayım; mamada tuz yok. Aroması tuzlu gibi sadece. Açıkçası pişman da değilim. Şimdilik.


Yaklaşık 3 kg mama yedik ve netteki yorumlarda bahsedilen sorunların hiçbiriyle karşılaşmadık. Tadını çok seviyor, mama kaynaklı su tüketiminde artış olmadı. Sık idrara çıkma gibi bir durumla da karşılaşmadım henüz. Dışkımız ise başlarda parça parçaydı ama bi' süre sonra düzeldi. Kabızlık veya zorlanma yok ancak eskiye göre biraz kalın ve katı (daha önce az tahıllı mama kullanıyordum.) Taurin miktarı da tam sınırda o yüzden dışarıdan destek veriyorum. Haftada 2 kere yaş mama veriyorum.


Ayrıca kısırlaştırmadan dolayı urinary paste ile desteklemek gerektiğini düşünüyorum. Onu da değerlendireceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2014 Görüntüleme
  • 18 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 91.082 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR