Yakın Zamanda Uçak Yolculuğu

ZETE
ZETE

836 Puan

Merhaba. 1 yaşında bir kedim var. Pazartesi günü uçak yolculuğu yapacağız. Uçak rezervasyonunu yaptırdım. Aşı karnesi var ve tüm aşıları tam. Bunun dışında ne yapmam gerekiyor tecrübelerinizi aktarır mısınız?

8 CEVAP

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Derin bir iç çektim başlığı okuyunca. Çok korkak bir kedim var ve İskenderun'dan uçakla İzmir'e gelmiştik. zor olmuştu. Öncelikle kafesi ile birlikte 8kiloyu geçmemesi gerek yanınıza almanız için. Her uçakta kabinin içine yani bagaja değil de yanınıza hayvan almanız için sınır var mesela bir uçak seferinde iki kişi alabilir. Erken arayan yol alır. PNR numarası ile havayolu firmasını arayın evcil hayvanımı kabine almak istiyorum deyin yerini ayıracaklar. Yer kalmayabilir bu önemli. Aşı karnesi son 1yılda kuduz olmuş olması önemli. havaalanında kedi xrayden geçmemeli ama box geçmek zorundadır. hayvancagz o radyasyona maruz kalmasın diye kediyi tutacak biri yanınızda olsun iki geçiş noktasında da. Çünkü o geçişlerde boxtan çıktığında kaçan çok hayvan oluyor kayıp. Bununla tek başınıza başa çıkamazsınız bir yandan boxu xrayden geçirip bir yandan korkak bir kediyi zaptedemezsiniz. Kedim çok korktuğu için biz iki kişi boxtan zor çıkarmıştık. Sağlama almak için gövdeli tasma ile boxa koymanızı öneririm. İlk kapıdan x-ray ile geçecek boxa geri girecek ikinci kontrol noktasında tekrar boxtan çıkıp girecek. Yanınızdaki yardımcı uçağa binmeyecek olsa bile ikinci kontrol noktasında kedi için bir dakika derseniz anlayış gösteriyorlar. Uçakta kulak zarı patlamasın diye yutkunuyoruz. Kediler de bunu yapmalı. Onlar uçakta gürültüden korkuyla birşey yemez. muhakkak yiyeceği çok sevdiği malt vitamin gibi birşey alın ki uçakta bir iki kere yutkunsun kulakları rahatlar. Kimileri sakinleştirici kullanın diyor ama kimileri basınç farkı ile ölümcül olabilir sakinleştirici dediği için ben kullanmadım. Olası kazalara karşı bebek bakım örtüsü boxun tabanına sererseniz çiş kazaları daha az hasar verebilir. 10 tanesi 10lira falandı en son migrosta. Aklıma gelenler bunlar sizin başka sorunuz var mı. Kolaylar gelsin :)

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

Yani son bir yilda aşı karnesine işli kuduz aşısı önemli. Yer ayirtacaksiniz arayıp ve para vereceksiniz telefonda kart bilgisi ile ya da havaalanında öderim diyebilirsiniz. Yer kalmazsa bagaja alırlar hayvan mahvolur korkudan valizlerin yanında mazallah ya. Aramakta gecikmeyin henüz aramadıysanız

gizemesersoy
gizemesersoy

11257

biz seyahat edeli yıllar oldu son iki yılda falan değişmediyse aşı karnesi yeterliydi

gozdeyilmaz
gozdeyilmaz

13309

Belgeye çok bakmıyorlar ama yinede alın garanti olsun. Bir de boxla mı götüreceksiniz yoksa diğer çanta gibi olanlarla mı? Onun için kessinlikle arayın biz geçen sene az daha cinnet geçirecektik çünkü müşteri hizmetleri başka havalimanında ki çanta için başka konuştu. Daha öncesinde bu standart boxlarla uçağa alınmayan bile olmuş

Miyospati
Miyospati

530

İç hatlarda karnesi ve kuduz aşısı olduğunu gösteren belge vs olması yeterli 8 kg ye kadar pusetinde sizinle beraber seyahat edebilir. 8 kg üstü bagaj olarak seyehat edebiliyor. Pegasusta çalışmıştım bir ara oradan biliyorum

ZETE
ZETE

836

Aktarımlar için çok teşekkür ederim. İlk defa deneyimleyeceğimiz için bir tedirginim ben de. Yerimizi ayırttık önceden. Aşılarımız tam, parazit aşıları da öyle. Aşı karnesi yeterli oluyor mu peki? Ben seyahat edebilir belgesi de almak gerekiyor diye duydum.

ZETE
ZETE

836

Riske atmamak için şeffaf taşıma çantasıyla götüreceğim. Çok kilolu bir kedi değil zaten hem de beni her açıdan görmesi belki onu rahatlatır.

Fng33
Fng33

655

Merhaba, yolculuk yaptınız mı acaba? Nasıl geçti? Bende çanta alacağım. Ama kararsız kaldım. Astronot çantalara sorun çıkarırlar mı? Siz hangi çantayla gittiniz?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 615 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81914 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR