Kedilerde Çiğ Beslenmeye Gecicem

Ayben02
Ayben02

15110 Puan

Kedilerde beslenmeyle ilgili sabahtan beri araştırma yapıyorum hangi mamayı alsam ? uygun fiyatlı mamalar hangileri ? et oranı yeterli mi ? Faydaları zararları derken... @suzionlineblog un yazılarını okudum ayrıca " Petfooled " belgeselini izledim ve o kadar etkilendim ki anlatamam size. Ve kedilerimi çiğ beslenmeye geçirmeye karar verdim. Belki de bir tık pahalı olabilir ama sorun değil. Bütçem yetmediğinde evde buzdolabındaki etler ne güne duruyor 😸
Çiğ beslenmeye geçecek olanlar ya da geçmiş olanlar biraz bahsedebilirler mi ?


( Petfooled belgeselini izleyen ve çiğ beslenme hakkında olumlu düşüncelere sahip olanlar lütfen yorum yapsın.
Herhangi bir kuru mama markasını da savunacak yazılar yazmayın lütfen. )

24 CEVAP

Ayben02
Ayben02

15110

@alabalik32 neden parazitle ugrasayim ki bu kediler yaratıldığı zaman kuru mamayla mi besleniyordu ? Onların biyolojik yapısı çiğ eti sindirmeye uygun olarak yaratılmış ayrıca alacağım etler insan tüketimine uygun et olacak yani tarım bakanlığı tarafından onaylanmış olacak ve olumlu yorum yapacaklar, harf beslenmeye geçmiş veya geçecek olanlar yazsın demiştim

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Raw for Us firmasını duymuştum, bir bakın isterseniz ☺️

Ayben02
Ayben02

15110

@elmas35 cevabın için çok teşekkür ederim :) zaten en az birkaç gün dondurucuda kaldıktan sonra vericem ve bu zamana kadar parazit aşıları düzenli olarak yapıldı hâlâ da aksatmadan yaptırıyorum zaten bir hafta sonra yine yapılacak tekrar teşekkür ederim :):)

Elmas35
Elmas35

103548

Hazır barf almayacaksanız cidden parazitlerle ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Çünkü çok güvenilir kasabınızdan bile örneğin dana veya kuzu otlandığı bölgede herhangi bir kedi köpek vs dışkısını yaptıysa çok kolay bir biçimde o dananın etini etkileyecek. Eğer kendiniz hazırlayacaksanız önceden yazan arkadaşların dediği gibi eti derin dondurucuda bekletin bir kaç gün ve sonrasında kedinize yiyecek olarak sunun veya düzenli olarak iç parazitini yaptırmanızda fayda var.
Kuru mama kullanmak işin kolayına kaçmaktır, aslında tercih ettiğiniz yöntem en güzel ve en sağlıklısı o yüzden tebrik ediyorum ve başarılar diliyorum :)

@Elmas35'e katılıyorum

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Parazit konusu, barf uygun şartlarda yapıldığında sıkıntı olmuyor ki zaten onların mide asidi 1 ph derecesinde kalan küçük patojenleri onlar öldürebiliyor. Zaten suzinin bloğunu okumuşsunuz, orada tarifler de mevcut. Çok sevindim adınıza, imkanım olsa ben de yapmak isterdim. Belki ilerleyen zamanlarda ben de denerim kim bilir, zaten ülkemizde çiğ mama üreten daha fazla firma olsa ve fiyat açısından erişilebilir olsa bir dakika bile durmam koşarım 😁

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

@Alabalik32 Her ette parazit bulunmaz. Marketlerde satılan Etler parazit kontrolünden geçer. Aynı parazitler çiğ sebze veya meyvelerden de bulaşabilir. Canlı Hayvanlar Parazit Barındırmaz. Parazit et uygun koşullarda saklanmazsa olur.

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Bence doğru bir karar almışsınız, ben de kendi düzenimi oturtunca kedim için çiğ beslenmeye geçmeyi düşünüyorum. Bir şeyler yapabilmek için geç olmaz umarım.💛 Bilgilendirmenizi merakla bekliyor olacağım👌🏻✨

Ozlemgu
Ozlemgu

231

Merhaba, ben de 3 gün önce seyrettim belgeseli. Bır suredır kaşıntı problemi var kedimin. Hıpoalerjık veteriner maması kullanmama rağmen geçmedi.
Ben de evde mama yapıyorum 2 gündür. Sadece balığı çiğ veriyorum. Et/tavuk/hindi ürünlerini çiğ de vereceğim de, buzlukta 3 hafta ne olur ne olmaz parazitlere karşı bekletmek iyi olurmuş. Buna dikkat etmenizi tavsiye ederim. Bir de ilave ek besinler var, vitaminler, taurin gibi. Onlara da dikkat edersiniz. İnternette bir çok tarif var.

alabalik32
alabalik32

13406

Bol bol parazitle uğraşırsınız. Kolay gelsin şimdiden.

Ayben02
Ayben02

15110

Dediğim gibi hazır barf almayacağım gerekli vitamin taurin biotin tarzı şeyleri ekstra alacağım

Öncelikle gerçekten çok güzel bir karar fakat gerçekten zor. Kuru mama işin kolayına kaçmak fakat barfı da iyi vermek gerekiyor. Mesela ben kendime güvenemiyorum bu konuda. Eğer yapamayıp geri kuru mamaya dönmekte gerçekten zor bir iş. Ayarını kaçırırsam ve parazit sorunu gibi şeyler olursa hepten kendime kızarım zaten :)
o yüzden size gerçekten kolay gelsin. Gelişmeleri bize de aktarırsanız çok sevinirim 🤗

sforselin
sforselin

119776

Hala "çiğ" beslenmeye karşı çok sıcak bakmasam da insanlar kuru mamaya da fazla güveniyorlar. Salmonella içerdiği için toplatılan onlarca "kuru mama" varken bu güven çok da temelli değil sanki. Saatlerce, günlerce açık bırakılan kuru mamanın da bakterilerden ari olduğuna inanmak hayalperestlik gibi geliyor.
Bunların yanında çiğ besleme işi de özen ve bilgi isteyen bir şey. Umarım araştırmanızı güzel yapar, eksiksiz ve onlar için uygun mamalar hazırlarsınız. Lütfen hekiminizi bu konuda bilgilendirin, mümkünse onay ve destek alın.

Firuzecik
Firuzecik

12820

Ben de araştırıp geçmeyi düşündüm ancak laboratuvarlar için özel olarak üretilen dondurucu gerekli zira bizim evdeki dorndurucular yeterli soğutmuyor. -30 dereceye kadar dondurmak gerekiyor ki araştırdığıma göre salmonella bakterisi dondurularak yokedilemiyor. Bir sürü ek malzeme vitamin v.s eklenmesi ve çok ince ayarlı olması gerekiyor. Açıkcası ben cesaret edemedim. Sizin deneyimlerinizi merakla bekliyorum..

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Ayrıca birkaç gün yetmez, üç hafta beklemeleri lazım etlerin buzlukta.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1023 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR