Cins Kedi Sahiplerine Linçlemek Neden? (Yine Linçleyecekseniz Cevap Vermeyin.)

ilkim2410
ilkim2410

4307 Puan

Cins kedim var, evet ama 2 tanede sokaktan aldığım kedilerim var. Onlar sokakta çekilmiş demişsiniz ama sadece çakır sokakta çekildi ve çakırım zaten maalesef geçenlerde melek oldu :( Beliz ise evimde yaşıyor zaten, ve ben kedimi para ile almadım. Kedim siyah diye kimse almamış ve para harcamak istemedikleri için Gümüşümü uyutacaklardı :( Bende aldım... Lütfen artık bilip bilmeden linçlemeyin.

25 CEVAP

Elmas35
Elmas35

103548

Cins kedi satın alırken 'psabrk' isimli üyenin de belirtmiş olduğu gibi çok insanlık dışı olan bir döngünün devam etmesini sağlamış oluyorsunuz. Yoksa kimsenin cins kedilere karşı bir düşmanlığı yoktur eminim. Herkes hayvanların sağlıklı ve mutlu şekilde yaşamalarını istiyor. Örneğin Almanya'da da kedi köpek satın alabiliyorsun ama orası Türkiye'de gibi işlemiyor. Çok tatlı minnoş dede ve ninenler genelde köy kısımlarında bir cins çift beslemekte (o köpeklere müthiş bakılıyor) ve onları sağlıklı biçimde çiftleştiriyorlar ve sonrasında gelen minnoşları çokta abartılı fiyatlara satmıyorlar. Genelde bakım esnasında oluşan masraflara katkıda bulunmuş oluyorsun.
Türkiye'de de sokak hayvanları olmasa ve adam akıllı bir kaç kişi bu şekilde güzel bakıp çiftleştirse ve sonrasında örneğin kaliteli mama desteği karşılığında sahiplendirme yapsa hiç bir sorun kalmayacak.

Mustafanacar
Mustafanacar

13408

Cins kedilerin fiyatları ortalama 2000 TL.
2000 TL ile , ortalama 5 ay boyunca, 7 yetişkin köpek ve gününe göre 10-15 arası kedinin karnı mükellef şekilde doymaktadır.
eğer sadece yaşayacak kadar yesin dersen 6-7ay veya aynı sürede daha fazla cana ulaşırsınız.


hergün sokaklarda yüzlerce yavru kedi, çeşitli sebeplerle hayata tutunamamakta.
barınaklar, hatta ormanlar istenmeyen binlerce hayvanla dolu.
kışın soğuk ve açlıktan birbirlerini yiyorlar.


he tabii o hayvan da güzel, ama sizin gibi göstermelik hayvanseverler nedeniyle, kaçak olarak ülkeye sokulurken onların da birçoğu ölüyor. onlar da aslında olması gereken yerde değil. o nedenle de sağ salim ulaşan da belli bir süre sonra hastalanma-kaybedilme riski taşıyor. binlerce lira da tedavileri için harcanıyor.


demek istediğim şu; size de, şımarıklığınıza da, hayvan sevginize de...

mihriii
mihriii

119878

Ya zaten yardıma muhtaç bi can varsa cins olsa da tekir olsa da tabii ki sahiplenilmesine karşı değiliz.Cins düşmanı da değiliz cins kedi sahiplerine de düşman değiliz bunu anlamanız lazım.Biz kısırlaştırmayıp üretenlere,satanlara,satın alanlara karşıyız.Çok fazla da sebep var karşı olmak için ben artık bunları açıklamaktan çok yoruldum.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Elmas35’ in de dediği gibi maalesef ülkemizde, diğer ülkelerde olduğu gibi işlemiyor bu. Yurtdışında evcil hayvan üretimi belirli yasalara göre yürütülüyor. Örneğin bir dişi kedi yılda iki kereden fazla çiftleştirilemiyor ve bu hayvanlara güzel bir yaşam alanı sunuluyor ama ülkemizde daha yasa bile yokken böyle bir şeyin mümkünatı yok. Tabi ki Türkiye’ de de bu şartları sağlayabilen catteryler var ama geri kalanı gerçekten içler acısı. Hiç kimseyi “İlle de bu cinsi besleyeceksin!” diye zorlayamayız zaten, ömrünüzün en azından 15 yılını birlikte geçireceğiniz dostunuzu kendiniz seçeceksiniz. Bence cins kavramı insanların kendileri ve ev ortamları için en uygun canı seçebilmeleri için var, ne de olsa o cana iyi bir yaşam sunabilmek için önce kendi mutluluğumuzu ve imkanlarımızı göz önünde bulundurmalıyız. Yani herhangi biri spesifik bir türden kediyi sahiplenmek isteyebilir (ki bunu gayet normal buluyorum) yeter ki bu kişi gidip de sahipleneceği bu kediyi; minicik kafeste aralıksız olarak dişilerin çiftleştirildiği, “üretim hatası” denilip minicik hasta kediciklerin çöpe atıldığı üretim çiftliklerinden değil sokaktan, barınaktan veyahut da kedilerine en iyi şekilde bakan ve sağlıklı bir doğum yapmalarını sağlayan ailelerden sahiplensin.

Shila59
Shila59

744

Evet bir grup var ki isim vermek istemiyorum zaten herkes biliyordur, özellikle cins kedilere karşılar tabi ki kendilerince onlar da haklı fakat kimin ne şekilde sahiplendiğini bilip bilmeden çirkin bir üslupla yargılıyorlar haliyle böyle olunca amacın dışına çıkan bi sayfa haline gelmeye başladı burası. İnsanlar birbirlerinden fikir almak ya da yardımcı olmak yerine bi kaos halidir sürüp gidiyor. Umarım bu cins kedi muhabbeti kapanır artık. Bu sayfa da olupta hayvan sevmeyen biri olduğunu düşünmüyorum. Biraz anlayışla her şey çözülebilir.

Kedimseker
Kedimseker

2125

Bence bu tartışma tam bir saçmalık.(linç yiycem ama yinede yazıyorum) mühim olan sokaktan ya da parayla almak değil mühim olan aldığınız hayvana iyi bakabilmek ben parayla aldım ama çok iyi bakıyorum kisirlastiriyorum her ihtiyacını karşılıyorum başkası sokaktan alıyor kedi iki gün sonra camdan atlıyor sahibinin kediden haberi bile yok. Boş yere bilip bilmeden linclemeyin insanları durduk yere duyar kasinca hayvan sever olmuyorsunuz. Süs diye alınmıyor bu hayvanlar bakabilecek olan alıyor sokaktan da alıp bakamayip bırakanlar var sadece cins alanlar bırakmıyor fakat siz birtek bunları olay yapıyorsunuz ikiside aynı ikiside kedi birbirlerinden farkları yok.

Sselin1
Sselin1

122024

Sorun cins kedi sahiplenmek degil zaten. Sorun Sokakta binlerce kedi gözümüzün önünde açlıktan, soguktan, hastaliktan ölürken onlari görmezden gelip. Parayla kedi satin almak. Bu sekilde Hem sokaktakine hem de cins kedilere kötülük etmis oluyoruz zaten(üretim kosullari). Genetik hastaliklari olan canlarin talepten dolayi hala üretilmelerine deginmyorum bile basik burunlari yuzunden nefes nefese kaldiklari icin kosamayan canlar bunlar.. Ne zaman sokak kedisi diye bir sey kalmaz. Iste ozaman kediler arasinda cins kedi tekir kedi diye bir ayrim da yapilmaz zaten. Isteyen istedigini sahiplensin ozaman. Hatta isterse kisirlastirmayip yavrularini yakinlarina ucretsiz sahiplendirsin bu sekilde de bilincsiz hayvan ticaretinin onune gecilir. Ama Böyle bir ülkede bu sadece ütopya. Terk edilmis, sokaga atilmis bir cins kediyii sahiplenen kimseye tabiki tepki gosterildigi yok. Hatta bir yakininizdan ucretsiz sahiplnmeniz de linc sebebebi olamaz. Ama bunlarin azinlik oldgunu hepmiz biliyoruz.

tugbatugba80
tugbatugba80

2426

Zaten sizin gibi hayvanın canını kurtarmak için sahiplenmiş yada satin almak zorunda kalmış kimseye böyle bir linç atılmaz ve atılması da yanlış bence. Fakat sırf görüntüsü ve hediyelik esya gibi alınması bence de çok yanlış tabi ki onlarda bir can. Ama sorun sokakta binlerce hayvan açlıktan hastalıktan vs.. ölürken görüntüsü için alan insanlar. Kı bu ırklarında çoğunda genetik hastalıklar ortaya çıkıyor.. tabi ki sağlıklı bir şekilde uzun yaşayanlar da var ama geneli böyle. Hem satın almayarak satıcılara para kazandırılmış olmaz ve onlardan üretmekten vazgeçer. Hem o yavrucakların acıları son bulur hemde sokakataki bebeklerin evi olur. Ama siz bir canı kurtarmak için sahiplenmişsiniz bu çok güzel bir davranış tebrik ederim ❤

@kedimseker o kadar haklısın ki...

NSukun
NSukun

12394

Genetik hastalıkları olduğunu bile bile cins kedinizi coglatmiyorsaniz ve ona iyi bakıp ihtiyaçlarını karşılıyorsunuz ticarete alet olmuyorsaniz yapılan lincleri görmezden gelebilirsiniz evet bu mecrada çok acımasız insanlar var iki kedim var sokaktan kurtarılmış bir çok kedide kurtardım sahiplendirdik hepsinin takibini de yapıyorum sırf kediyi alaturka tuvalete alistirabilir miyim diye sordum diye edilmeyen hakaret kalmadı iki gün etkisinden çıkamadım söylenenlerin ama sonra oturup düşününce onlar kim oluyor ki dedim benim vicdanım rahat dizinde vicdanınız rahatsa umursamayin yine sorunuz sıkıntınız olursa gelin sorun bilen varsa cevap versin söylenen kötü sözleri görmeyin

Cansumuezza
Cansumuezza

23418

Cins kediler nasil uretiliyor haberiniz varmi ya.. evde bakiliyor diyenler bile ayri ayri odalarda kapali rezil bir hayat yaşıyorlar. Sürekli ciftlestiriliyorlar petshoptakilerin durumu zaten hak getire. Cins diye tabir edilen hayvanların bir bölümüde hasta zaten. Vicdani olan herkes karşı çıkar yani bu durumlara

Sselin1
Sselin1

122024

Yapilan bir yanlışı başkası daha kötüsünü yapiyor diye savunmak... sahiplenilen kediyi sokağa atan insanlarin olmasi sizin Parayla kedi alip bu ticarete ortak olmanizi masumlaştırmıyor. Keske ne hayvanlar mal gibi satilsa ne de sokaga terk edilse. Bu sitede parayla hayvan satin alanlari da kötülemyorum eminim çogu yanlis yaptginin farkina varmiştır. Ama hala bu durumu savunanlari anlamiyorum.!!!

BerenZ
BerenZ

103523

Millete hesap mi vereceksin kime ne? Koca dünyada cins hayvan hastaliği var zaten o kadar rahatsizlarsa buradaki insanlara güç gösterisi yapmak yerine ünlüleri instagram fenomenlerini toplaşıp linçlesinler ki farkındalik oluşsun.

Peaky8
Peaky8

104723

@Elmas35 neeee :) minnoş şekilde yapılınca bu hayvanların sürekli çiftleştirilmeleri iyi mi yani. Başımıza ne geldiyse o gavurun minnoşlarına özenmekten geldi ya zaten

ilkim2410
ilkim2410

4307

Anlatmaya çalıştım kedimi uyutup öldüreceklerdi diye ama Selin isimli bir arkadaş(!) beni ''Cinsçi'' diye adlandırdı...

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1390 Görüntüleme
  • 25 Cevap
  • 5 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR