Her Soruya Veterinere Git Buraya Sorma Diyen Kişiler

brokingbad
brokingbad

4260 Puan

arkadaşlar herkes veterinere gitmeyi biliyor zaten. burda fikir danışmanın amacı aynı şeyi yaşayan kişiler varsa ne yaşadılar, nasıl oldu nasıl sonuçlandı vs. öğrenmek. Veterinerler insanı gittiğine pişman ediyor herkesin eşit imkanı yok herkes en pahalı mamayı kullanamaz herkes hemen herşeyde veterinere gidemez sadece muayene ücreti 180 tlyken sürekli nasıl getirebiliriz? benim imkanım yok yani ne yapabilirim canımı mı vereceğim alternatif yöntemler ariyorum. Burda kediye en kaliteli mamayı vermiyorsanız beslemeyin diyen insanlar bile var çok tuhafsınız gerçekten bir cana sıcak yuva açıp yemeğini suyunu vitaminini sevgisini veren insanlara pahalı mama alamiyor diye bakmayın diyenler gördüm mama önerileri başlıklarında.Herkes eşit bütçeye sahip değil birisi nd kullanır kedisi hasta olur sürekli diğeri felicia,bonacibo vs kullanır hastalanmaz sağlıklı olur bu belli olmaz.Ama bu demek değil ki ucuz mama veren kişi kedisine önem vermiyor ben kalan son paramla kaç kere gidip mama aldim.Veterinere 1 aylık tüm maaşımı verdim.Belli ki bazı şeylere telaşlanıyoruz buraya soruyoruz merak ediyoruz.Mesela dün açık yaralı bi foto gördüm tabii ki o kişinin veterinere gitmesi gerekiyor bahsettiğim şey bu değil örn kedim kabız oldu ishal oldu gibi başlıklara yapilanlardan bahsediyorum.

17 CEVAP

789
789

113456

Bencede her durumda veterinere gidebilen biri zaten sorularını buraya değil veterinere iletir paranız yoksa kedi bakmayın diyenlere kimse hiç bakmasın bizde kraliyet ailesi gibi akşam yemeği yiyemiyorsak hiç yemeyelim o zaman

bademdevrik
bademdevrik

2557

Tabiki de öyle hele ki şu geçirdiğimiz günler o kadar zorlayıcı ki hepimiz için.Kış şartları faturalar mı desek erzaklardaki süt yumurta yağa gelen zamlar mı desek...Say say bitmez.
Sessiz kullarımız ve bizim can dostlarımızın hafif evde atlatabilecekleri şeyler olduğunda fikir alışverişi tabiki de yapabiliriz.Her durumda veterinere gitmek mümkün değil.Size kesinlikle canı gönülden katılıyorum.Bu konuyla ilgili yaşadığım bir tecrübeyi anlatacağım size.Geçen sene Aralık ayında sahiplenmiş olduğum oğlumu yaşadığım yere yakın bir kliniğe götürdüm hatta alışveriş yaptığım bir petshop'un tavsiyesi üzerine.İlk baş aşılarını yaptırdım neyse.Sonra bir öksürük başladı tabiki geçmeyince veterinere götürmek zorunda kaldım.Veteriner işini tam teşekkül yapmadığı için yanlış hatırlamıyorsam 3 ya da 4 kez antibiyotik iğne yaptı.Ona rağmen geçmedi.Ve muayene ederken ciğerlerini bile dinlemedi benim oğlumun o esnada tabi bilemiyorsunuz adam 30 senelik veteriner herşeyi çok iyi bilen tavırlarında bize yaşadığı tecrübeleri de anlatıyor.Neyse biz soru sormasak eşimle sebebini hiç öğrenemeyceğiz .Dedik nedir durumu?Yok boğazını birşey batmış toka vs birşey yara olmuş ondan kaynaklı dedi.Allah Allah dedim ben sivri birşey hayatta vermedim.Nasıl oluyor nasıl oluyor.?Hala iyişleşmedi ben de soluğu başka bir veterinerde aldım.O veteriner ile iyiki yollarımız kesişmiş.Akciğerlerini dinledi ve röntgen çekelim dedi benim anlattıklarıma istinaden neden geçmediğini görelim diye.Röntgende akciğerinde iltihaplanma enfeksiyon gördü.Ve gene antibiyotik tedavisi ama bu sefer hastalığınu iyileştirecek bir antibiyotik kullandık her halde 2 posta kullandık 10'luk.Ve bağışıklı güçlendirici ve buhar tedavisi çok şükür iyileşti oğlum.Şükürler olsun Allahıma.
Yani anlatmak istediğim veteriner seçiminizi de çok iyi yapmak gerekli.Nelere dikkat etmeliyiz peki muayenede ?
1)Önce kilosunu ölçmeli
2)Ateşini ölçmeli
3)Boğazını ve ağzını kontrol etmeli ve akciğerlerini dinlemeli
4)Tüm vücudunu kontrol edip bakmalı


Eğer bunlar yapılıyorsa zaten gerekli teşhis koyulabiliyor.


Ama karşıdan bakıp sadece ağzına bakmakla teşhis konulmaz!
Aman çok dikkat edin.


Sevgiler,
Sağlıklı günler diliyorum sessiz dostlarımızla,Tüyleri kadar ömürleri olsun inşallah!

golsahyildirim
golsahyildirim

11467

Arayarak sorabileceğiniz bir sürü klinik var aslında, ben sadece kendi veterinerimi arayıp sormuyorum (özellikle sokak kedileri ile ilgili bir durum olduğunda), semtime yakın olan bütün vetler google'da çıkıyor, sırasıyla arayıp fikir alıyorum. Tedavi için kendi kliniğinizi tercih etseniz bile arayarak birçok klinikten fikir alabilirsiniz 💛

emreovec
emreovec

12921

Mama konusunda tamamen katılıyorum. Ama veteriner konusunda kısmen katılıyorum. Herkes veterinere götüremez ama buradaki insanlar da sadece basit konularda insanlara fikir verebilir. Devamlılık arz eden durumlarda hiç kimse bir yargı da bulunamaz.


Kedim durmadan miyavlıyor mesela ?


Evet kızgınlıkta olabilir. Canı sıkılmış olabilir ama acı da çekiyor olabilir.


Kedimin gözünde bir şey var ?


Şimdi yani envayi çeşit durum söz konusu. Kimi diyor ki kıl kaçmıştır. Kimi kurt vardır. Öteki başka diyor. Beri farklı konuşuyor.


Burada verilen cevapları zaten işimize geleni kabul ediyoruz. Ama ya başka bir şey ise ?


Bakın basit konulardan bahsetmiyorum. Zaten ayrıca her şey internette yazıyor. İnanmak isteyen oradan da okur ve tanıyı koyar.


Ama...


Çoğu durumda tanı ve tedavi için veteriner muayenesi şart.


Siz atıyorum bir bölgenizde ağrı var. Tanı koyup, tedavi uygulayabiliyor musunuz ?

789
789

113456

Yani bazıları kedi çok miyavladi veterinere git gece uyutmadi veterinere git bugün oynamadı veterinere git diyor böyle durumlarda tabiki fikir alışverişi olmalı veteriner değil ama her çeşit hastalıkta mutlaka veteriner

orphanblack
orphanblack

103189

Nasıl ya bu hayvanlar bizlerin, diyelim ki en asgari düzeyde bakabilmemizden daha iyi mi yaşıyor da sokaklarda, kliniğe götüremeyecekseniz sahiplenmeyin diyorsunuz? Sokakta başlarına bin türlü şey geliyor kendi kendilerine veterinere mi gidiyor bu hayvanlar? Sınır koyalım isterseniz maaşı/geliri 3 binin altı olanlar hayvan asla almasın diye.

Superisi814
Superisi814

125092

Merhaba ,
Sizleri ve yazilanlari dikkatlice okudum.Kendi adima görüslerimi bildirmek isterim.
Yasadiğim yerdeki önceki belediye hayvanlari zehirliyordu halkin yoğun talebiyle , baytar var , veterineri hak getire! Şimdiki belediye şükür hayvanlari zehirlemiyor, besliyor ne kadarina yetiyor bilemiyorum ancak veteriner degil , teknirker var.Kucuk bir belde burasi ve dolmuşlar saat ile hareket ediyor ve hala sepette de olsa kedi kabul etmiyor mesela.Şükur ki hayvan sevdalisi bir veteriner hekimimiz var ancak kliniginde olmadigi, uzak mesafeye acil durumlara gittigi zaman da oluyor.
Yasarken insan bir cok sey ögreniyor.Nasil ki nezle olmus bir insana C vitamini kullanmalisin diyebilir ve anribiyotik öneremezsem, buradan da insanlarin küçük ancak faydali bilgilere ulasmasindan memnunum.Henüz hayvaninin cinsiyetini ayirt edemeyen , ilk tecrübesinde heyecanli olan kisiler , her sorularinda veterineri ariyamazlar degil mi ?
Bazen emin olmamakla beraber ua da mantar gibi diyorum yorumlara ki insanlar veterinere ulaşana dek bir bilgiyle karşilaşsin ve arastirmaya baslasin , yada gönlü bir nebze ferahlasin.Veteriner hekim oluo da yanliş teşhis koyanlar var , bizler ise teşhis koyma pesinde değiliz.Patili canlar ilk sevgiyle beslenir.Para elbette gereklidir.Sokak canlarina mesela bir şekilde para harcamasam olmiyacaktir ancak bilin ki siz niyetinizde samimiyseniz o para bir şekilde size cokca zaman gelir.Ben geçen yaz kedimi burada yazan meblalarin uzerinde bir ucretle kisirlastirdim.Burada yazilan ucretleri şaskinlikla izliyorum.Ancak yasadigim yerin şartlari bunlar.Kimse kimseyi sinirlandiramaz, bir kaliba sokamaz.Insanlarin futursuzca yorumlarini ( soyle soyle sartlarda olmayan hayvan sahiplenmesin vb) dikkate almayin.Herkes aklina geleni yorum diye yaziyor fakat benim onlarla iliskimo baskalari degil , ben ve patili dostlarim duzenliyoruz.Bazi gidalar hakikaten onlarin sagligini ciddi derecede tehliye sokuyor whiskas gibi, tecrubeyle sabittir.Bu tip bilgileri yorulmadan paylasiyorum.Ancak kimsenin haddi degildir hayvanlarla aramdaki bagi degerlendirmek.Biz iyi gunu de kotu gunu de birlikte asiyoruz.Varsa yeriz ,bölüşürüz; yoksa var etmek icin cabalariz.Bazi hayvanseverler hayvan sevgisi adi altinda yapilanlari gordukce dilleri keskinlesebiliyor.Bunu da onlarin gonul yorgunluguna veriyorum.Cunki sorumsuzlugun getirdiklerini manset manset izliyoruz tvda.Bunu da goz onunde tutarak uzerinize alinmamanizi tavsiye ederim.
Dilerim ki insan oglu sevgi zannindan hakiki sevgiye geçsin.O zaman paticanlarla taclandirilmis bir ömrün lezzetinin tadindan yenmeyecegini yaşar zaten.Yaşasin doğa ana ve bize sunduğu canlarla sevgi temelli bir yaşam 💖
Tüm patiseverlere de selam olsun 🙋‍♀️🐱🐶💖

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Haklısınız, herkesin bütçesi her sıkıntıda veterinere gitmeye el vermez ama küçük gibi görülen ishal, kabız vb şikayetlerde kimi hastalıkların öncüsü olabiliyor. O nedenle veterinere danışmanız söyleniyor size :) Ben de her sıkıntıda veterinere gitmiyorum ama en azından hekimimize yazıyor, tavsiye alıyor ve onu bilgilendiriyorum. Yazışma ücreti de vermiyorum :D

baranertaga
baranertaga

12029

Evet bir yerde haklısınız. Ama çok ciddi evde bir şey yapamayacağınız bir durumda tabi ki beklemeden götürmek zorundasınız.

Catworldd
Catworldd

1345

Veteriner seçimi çok iyi olmadı ilk veterinerimiz para avcisiydi kedim balkondan düştü ağlaya zirlaya götürdüm röntgen bile çekmeden kalçası çatlamış diyip 3 tane iğne vurdu 320 liraya mâl oldu. Daha sonra araştırıp işini tavrını çok beğendiğim Atakan Bey ile karşılaştık öğrenci olup 3 kediye baktığımı bildiği için her zaman destek oldu. Şehir değiştirdim ona rağmen hala onu rahatlıkla arayabilecegimi söylüyor ki ariyorumda. Şuan bulunduğum şehirdeki veterinere gitmeden önce önce onu arıyorum. Bence sizde değiştirin. Ben 10 kere belki buraya soru açtım bu durumu yaşayan var mı ne yaptınız diye pat veterinere git cevapları..

brokingbad
brokingbad

4260

ne kadar güzel yazmıssınızz❤️ onlar bizim canlarimiz keske hepsine yetebilsek bahsettiğim şeyi de çok iyi anlamışsınız teşekkür ediyorum.

brokingbad
brokingbad

4260

evet malesef veterinerim de para avcısı olduğu için yazarak cevaplamak yerine getirip muayene ettirmemi istiyor. o yüzden son çare burdan ümitle aynı problrmi yaşayan birini bekliyorum.Mesela sanırım pamuk yutmuş ve bu yüzden gözlemleyip tabi ki getiricem veteriner e başka çarem yok.

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Kedinize ne olduğunu ,sağlık sorununu, kulağındaki kızarıklığı, burnundaki yarayı, kakasındaki kani buradaki insanlar anlayamaz. Vrt hekimler bile bi fotograf anlayamiyorken birde İnsanlardan hem teşhis hem tedavi isteyenler var. Ne olduğunu ilk önce hekime sormak zorundasınız. Ne oldugunu ogrenirsiniz,tedavi uygulanir daha sonra sorarsanız sizinde oldu mu? Sizin hekiminiz ne yaptı diye. Doger turlusu ne akillica ne mantikli. Buradaki insanların yönlendirmesi kediniz için kotu sonuçlanabilir. Yanlış bir şey söyleyebilir, siz yanlışlığı devam ettirirsiniz. 1 haftalık tedavi sureci olur size 1 ay 100 lira odeyecekken 300 lira ödersiniz.
Nasıl kendinizi doktara götürüyorsunuz onu da götürmek zorundasınız. Eğer kedinizi kliniğe götürecek durumunuz yoksa kedi sahiplenmeyin demek kotu bir şey değil, eğer kedinizi sokakta ölmek üzere bulmussunuzdur zorunlu kalmissinizdir, sahiplendirememışsiniz amenna ama diğer türlü bakamacaksınız, hastalandığında kliniğe götüremeyecekseniz sahiplenmemeniz hem kedi hem sahibi için en iyisi.

brokingbad
brokingbad

4260

Arkadaşlar ben kedimi önemli durumlarda zaten götürüyorum orda da belirttim.Zaten hastalıklı bir hayvandı ve ben çooook masraf yaptım elimden ekmeğimden kısıp.Dediğim şey ciddi durumlar değil tabii ki.Hala orda sahiplenmeyin o zaman yazan var sokakta kalmaları daha mı iyi yani? ilginçsiniz cidden. kış günlerinde aç yemek bulamayıp donarak ölen hayvanlar varken veterinere getiremiyosanız almayın ne demektir ya.? O benim canımdan kıymetli tabi ki önemli bi rahatsızlığını karşılamak zorundayım o benim evladım ben burdaki fikir alısverisinden konuşuyorum

brokingbad
brokingbad

4260

Evet haklısınız veteriner seçimi çok önemli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 695 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 22 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR