Kedi Sözleşmesi

kedisever29
kedisever29

213 Puan

Merhaba yaklaşık 2 gün önce yaşlı bir hanımdan 4 aylık bir kedi sahiplendim hanımefendi 30 kediyle evinde yanlız yaşıyan hayatını kedilere adamış kedili bir teyze kediyi alırken birlikte fotomuz çekip WhatsApp dan bana yolladı ve sözleşme istediğini söyledi o an tamam dedik boş bir kağıda whatsapptan fotosu yollanan kediyi şu tarihte şu kişiden sahiplendim takip şartı ile haftada bir videosunu yollayacağım birine vermeyeceğim ters bir durum olursa kediyi kendisine tekrar teslim edeceğim yazıp imzaladık kediyi aldık fakst teyze ile uyuşmuyoruz şimdilik idare ediyorum ama tahhamğl edilecek gibi değil kediyi göyüteceğçmis veteriner den tutun da kedinin hangi aromalı hangi marka manayı yiyeceğine kadar talimat veriyor resmen aşılamalarına bile ilk gün veterinere götürdük beraber kendi istediği veterinere tabi veteriner parazit aşıları için diyor ki 3 ayda bir ona bile itiraz ediyor ben kedilerime 6 ayda bir yaptırıyorum 6 ayda bir olacak diyor veteriner de tanıdığı için oda sineye çekiyor ama illalah demiş belli yani kuduz aşısı olayı örneğin biz dedik kuduz yaptıralım veteriner diyor yapalım yok diyor kesinlikle kuduz istemiyorum kuduzu nereden kapacak hayvanların ömrü kısalıyor bla bla neyse kediyi kontrolden geçirdik teyzeden ayrıldık tekrar veterinere dönüp dedik biz kuduz yaptırmak istiyoruz olmaz kuduz olmadan veteriner tabi en doğrusu dedi yaptı fakat biz bu u teyzeye söylemedik aşırı karşı ilerde bir yerden öğrenirse ve ters düşersek yaptığımız o sözleşme problem yarstırmk böyle bir durum için neticede biz hayvanın sağlığını düşünüyoruz

19 CEVAP

Betullsusam
Betullsusam

10255

Kediyi sahiplendiğiniz teyzenin evine tekrar gidin güzel dille konuşun halledeceğinizi düşünüyorum. Yukarda ki arkadaşın da salak demesi çok ayıp ve yersiz. Belli ki kalbinde hayvan sevgisi çok olan bi teyze ki o kadar canlıya bakıyor aklının sizde kalması çok normal. Salak olan bu teyze değil de aklının kalmasında payı olan salaklarda. Bir canlıyı sahiplenen(!) kişi ilk günlerde çok sevinir yavaş yavaş ilgilenmemeye başlar sokağa bırakılır, tedavileri ertelenir itilir kakılır. Bu ne yazık ki çok olan bi durum. O teyzenin de bu kadar üstüne düşmesi gayet normal çünkü sözde sahiplenip biraz zaman geçtikten sonra sıkılıp sokağa salan çok vicdan yoksunu kişiler var. Demem o ki bu kadar üstünüze düşmesi sizi sıkmış olabilir ama o teyzeye de hak verin... Ülkenin durumu belli her gün yeni bi haber duyuyoruz, görüyoruz. Bacakları mı kesilen dersin, kulakları mı kesilen dersin, sokakta kedinin derisini yüzüp poşete koyup evde yemeye götüren mi dersin her çeşit psikopatlık, vicdansızlık var. O teyzenin kapısını tekrar çalın düzgün bi üslupla derdinizi anlatın, kediye çok iyi bakacağınızın sözünü içten bi şekilde verin. Artık kalbinizden hangi sözcükler geçerse ben orasını bilemem. Umarım ki durumu anlayacak ve sizi fazla sık boğaz etmeyecektir. Teyzenin de kötü bi düşüncesi kötü bi yaklaşımı yok aslında size, sadece dili olmayan hayvanı kendi çabasıyla korumaya çalışıyor hepsi bu. (:

ZeynoB
ZeynoB

102830

Biraz zaman geçtikten sonra kimse kimseyi rahatsız etmiyor zaten. Kedinin emin ellerde olduğunu anlamamız için takdir edersin ki biraz vakit gerekiyor. Hele söz konusu insansa...

Ecemecme
Ecemecme

103650

Öyle sözleşme oluyor mu ki 🤔 hadi oluyor diyeyim sözleşmede aşılarla alakalı bir madde yoksa sorun da olmaz. Siz bir süre daha alttan alıp idare edin bence, güvenini kazanınca bu tutumunu bırakır diye düşünüyorum. Sahiplendirme hususunda çok fazla acı tecrübeler yaşayanlar var çevremde de, o yüzden engelleyin gitsin gibi bir rahatlık olamaz.

kaanpolat
kaanpolat

15498

Aynı sorunu yaşadım açıkcası gidip barınaktan sahiplenmek eniyisi bu insanlar çekilmez ben sokaktan buldum kafam rahat karışan yok eden yok hayatınızda müdahale ediyor buna hakkı yok açıkcası bu Bi nevi taciz

ZeynoB
ZeynoB

102830

Taciz değil. Bende kedi sahiplendirdim kaç kez birinde 2 günde balkondan kaçtı kedi dediler sorumsuz salaklar, birinde güle oynaya aldılar kediyi mutlaka haberdar edin video atın aklım kalır dememe rağmen 2 gün telefonlarına ulaşamadım neymiş çekmeyen yerdelermiş. İşine gelmeyen için doğru sokaklar kedi dolu gitsin oralardan alsın.

aseacr
aseacr

3814

teyzenin biraz güvenini kazandıktan sonra darlayacağını zannetmiyorum ilerleyen zamanlarda. aşırı hayvanseverliğin üzerine bir de yaşlılık eklenince böyle şeyler olabiliyor. teyze istemeden siz foto video atın, onu gülümsetecek hareketlerinden bahsedin ara ara, o sormadan sağlık durumu hakkında bilgi verin vs güvenini kazanırsınız. kendince haklı kaygıları var.

kaanpolat
kaanpolat

15498

Tabiki güven önemli ama bukadar müdahale yalnış açıkcası

kedisever29
kedisever29

213

@ZeynoB umarım öyle olur kötü bir niyeti yok ama kendi kedimiz değil de başkasının kedisine bakıyoruz gibi hissediyoruz inşallah huyundan vazgeçer hiç zannetmiyorum çünkü sormuştum bunu ne kadar yapıcaz takip olayını diye atıverin nolacak ben özlerim hem gibi bir cevap almıştık

ZeynoB
ZeynoB

102830

Diğer yazdıklarınıza aşısı veterineri yok mamasına takmasın da atın sizde sürekli fotoğraf video nolacak ki. Devamlı at ki o bıksın senden :))

Ne saçmalık ama.. siz bu kedinin dadısı mısınız sahibi mi ? Kadin kedisine dadı tutmuş resmen. Oyle saçmalık olmaz her sahip kendince enniyi sekilde bakar zaten kedisine. Blof yapın geri al falan gibisinden düzelir umarım.

Kediyi iade edin sözleşmenizi de fesh edin. Geri isteyin imzaladığiniz kağıdı.... Kedi, huzur bulmak için sahiplenilir sizin huzurunuzu kaçmış, kaçarda.... Belli ki takıntılı bir teyze... Alsın kedisine kendi baksın.

mkfsnbl
mkfsnbl

1179

Aslâ ve kat'a böyle bir şeyi kabul etmem. Bu resmen gebe bırakmak kendini. Gittim sokaktan sâhiplendim çok şükür ne bir eksiğimiz oldu ne başka bir şey. Bu iyi niyetten fazla bir şey, yaşantıya karışmak. Bunu iyi niyet diye söylemek biraz safdillik.

kedisever29
kedisever29

213

Şu gerçek bende hayvan severim arkadaşlar ama çok müdahale ediyor inanın daha bunlar hiç birşey hangi öğünde me yiyeceğini bile kendisi söylüyor bu arada sözleşme wpden değil boş bir A4 kağıda yazdık ama sadece sroumda belirttiğim gibi madde felan yok o kısa cümleleri yazdık

Merve203
Merve203

2589

Kediyi hangi veterinere götüreceğinize karisamaz ya da kedinin ne yiyip ne yemeyecegine. Siz kediye iyi baktiginiz surece asilarini yaptirip, disari salmadiginiz surece kedi uzerinde bi hakki yok. Karnenizi cikartin veterinerden mutlaka. Veteriner kontrollerini duzenli yaptirin. Teyzeyle de hicbir yere gitmek mecburiyetinde degilsiniz. Cok isterse arada kediyi goturup gosterin ya da fotografini atin en mantiklisi. Kimse durduk yere gelip sizin elinizden kediyi almaz merak etmeyin. Takip sarti denilen de sadece fotograf atma ya da arada kediyi gosterme.

baranertaga
baranertaga

12029

Uygun bir dille anlatın. Eminim anlayacaktır. Bir de madem içiniz rahat etmeyecek ve 30 tane kediniz varmış neden sahiplendirdiniz deyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1321 Görüntüleme
  • 19 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR