Happy Cat Mama Hakkında ?

İnsanların bir anda bu mamaya bu kadar ilgi göstermesi çok garibime gidiyor.
İçinde pirinç unu, mısır unu, mısır, kanatlı katı yağı, bitkisel karışım (?) vb. Maddeler var.
Kisirlastirilmis kedi mamasına bakıyorum diğer bütün markalarda magnezyum %0.045 bandındayken bunda %0.07 ki bu cidden kötü bir oran.
Yorumlarda happy Cat happy dog yazan insan sayısı çok fazla cidden neresi iyi bu kadar bu mamanın ?
Örnek vermek gerekirse brit care'den daha mı güvenilir ?

13 CEVAP

Baelif
Baelif

185

magnezyum oranı çok olursa idrar yollarında taş oluşma riski ortaya çıkıyor. herkesin öve öve bitiremediği acana mama da bu oran 0.10 % benim bu mamaya başlamamın 2 sebebi var. 1 fiyat 2 alman üretimi olması.


brit care kadar iyi bir mama mıdır bilemiyorum ancak bir çok insanın kötülediği kadar da kötü bir mama olmadığını biliyorum ve denemek istedim hem bütçeme uygun hem içerik olarak özellikle vitaminleri ve proteini açısınan beni tatmin ediyor..


ayrıca 1 den çok et içermesi açısından çekici geliyor. benim gibi bir çok insan öncelikle yeme sorunu düşünüyor. evet sağlıklı olması da önemli elbette ama happy cat'in mamalarını bir çoğu glutensiz.


tahılsız mama diyorsunuz ancak acana ve nd'nin de düşük tahıllı ürünleri var. hele acana köpek mamalarında direk çekilmiş yulaf var nd de kılçıksız buğday var.


madem bu kadar zararlı bu tahıl neden acanada ve nd de de var?


kısacası bütçe ve performans açısından bakıldığında happy cat ortalama üzeri bir mama olarak benim karşıma çıkıyor.


bir çok insanın da hiç bir argüman sunmadan şu mama kötü bu mama kötü biçiminde yorum yapmasından da çok sıkıldım ve kedim için aldım denedim. memnunum şimdilik.


şurada https://sosyal.petlebi.com/soru-cevap/6060-happy-dog-kopek-mamasi-hakkinda


burçinyol'un yazdığı çok güzel bir cevap var. kendisinin mesajının bir kısmını alıntılıyorum.


*başka kullanıcıların kötülediği bir çok markayı araştırdım.
örnek olarak herkesin bildiği 3 markadan bahsedeyim sizlere. mesela royal canin kuruluşu 1968 yani bu firmanın mamalarıyla beslenen nesiller boyu süre gelen kedi ve köpekler var.


sizce sizlerin bahsettiği kadar kötü olan bir marka 49 yıldır ayakta olup dünyanın her yerinde satılıyor olabilir mi? hem de etkisi bu kadar kolay biçimde anlaşılabilecekken? bu kadar iyi ve sağlıklı rakipleri varken bu markalar nasıl dünyanın her yerinde varlar?


bir başka kötülediğiniz marka pro plan 85 yıldan fazla bu üretimin içinde. mama üretiminde 400 biliminsanı çalışıyor. https://www.proplan.com/cats/why-pro-plan


Hills kuruluş 1929 veterinerler tarafından üretiliyor ve geliştiriliyor http://www.hillspet.com.tr/tr-tr/about-hills.html


elbette markaların hataları yanlışları faydaları ve zararları vardır ama bu markalara böyle kanser gibi davranmak çok saçma.


yardımcı olan herkesse tekrar teşekkürler.*


veterinerlerin ve bilim insanların ürettiği uzmanların analizlerinden geçen mamalar gerçekten hadi kedileri köpekleri öldürelim biçiminde olabilir mi ?

vizardon
vizardon

892

Evet kesinlikle ülkemizde 10 liralık miçoya gidip Alman markası diye 35 tl vermenin bir anlamı yok. Ben de ilk bu yüzden almak istedim araştırdım bir tane kötü yorum yok ama en düşük kalite mama dediğimiz miçoyla arasında pek bir fark göremediğim için almadım.

Baelif
Baelif

185

herhangi bir argüman sunarak yazılan her yazıyı büyük bir dikkatle okuyorum. bir çok insan eminim siz de evinizde ki kediye çocuğunu gibi bakıyorsunuz ve sağlıklı olmasını istiyorsunuz aynen ben de öyle istiyorum. petlebi hariç nerede bu tip sorular sorulsa hep cevaplar aynı o mama kötü bu mama berbat peki sebep? sebep yok. bir şeyleri kötülemek bu kadar kolayken ben de oturdum ve inceledim.


mamanın almanya üretimli olması ve 1 den fazla çeşitli et içeriğine sahip olması açısından beğeniyorum. ayrıca vitamin oranları da yüksek. ve son olarak benim aldığım happy cat kuzulu 1000 mg taurin içeriyor. bu oran bir çok kedi mamasında yok. bu sebeple güveniyorum

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

ama brit care de pek ucuz sayılmaz

1700 mg profine hatta kimsenin beğenmediği Türk mama spectrum da bile 1200-1500 arasiydi. Bana sorarsanız 1000 mg oldukça düşük bir değer.

Baelif
Baelif

185

Yerli üretim denilen markaların ham maddeleri yurt dışından geliyor, profineda da mısır ve pirinç var yukarıda zararlı olarak yazdığınız şeylerden

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

katılıyorum

Şu an kullandığım profine de magnezyum oranı %0.05 yeni çıkan ürünlerinde bu oranı %0.04 e çekmişler.
Happy Cat bana tutarsız bir mama gibi geliyor.
Uygun fiyat iyi performans istiyorsanız spectrum öneririm ben aylarca kullandım ve harika sonuçlar aldım.
Ama bu şartlar altında happy Cat cidden mantıksız bir seçim gibi görünüyor.
Brit care ve profine bu iki mama en mantıklı seçimler galiba benim için.

Bu arada yazınızda proplan dan bahsetmişsiniz denedik ve LaVital'den farklı sonuçlar almadık iki mama da tüy sağlığı düşmanı benim için.

Farkındaysanız ben bu mama neden bu kadar övülüyor dedim karşılaştırma yapmadım.
Britcare ve profine chicken and rice sterilised olarak geçiyor zaten.
Benim dikkatimi çeken glutensiz diye on plana çıkan bir mama da mısır ve pirinç içeriğinin bu kadar fazla olması ve insanların neden bu kadar ovdugunu anlayamamam.

Bence bir miktar bulunması zaten makul sonuçta günümüz şartlarında kedimi lapa lapa etle besleyemem.
Bu da beni daha kaliteli mamalar kullanmaya itiyor.
Tamamen tahılsız mamalar piyasada az ve gereksiz pahalı ki bence gerekde yok.

Baelif
Baelif

185

ben yanlış anlamışım o zaman kusura bakmayın neden happy cat kullanıyorum sorduğunuz esas soruya cevap vermesi için direk olarak yazayım.
benim aldığım happy cat kuzulu



  • 3 çeşit et içeriyor

  • protein oranı yüksek

  • taurin ve biotin oranları iyi

  • vitamin değerleri ve çeşitliliği yüksek

  • kedim ilk günden beri severek yiyor.

  • mamasını yedikten sonra ishal gibi ya da tüy sorunu gibi bir sorun yaşamadım.

  • tahıllı olmasına rağmen gluten gibi bir maddeyi içermemesi genel anlamda tahıllı mamalar arasında benim için önemli ve fiyat performans olarak çok iyi bir mama olarak görüyorum.

Tahılsız mamalara gerek yok demek çok doğru değil bence.Kediniz için en uygun mamayı bulmak adına güzel araştırmalar yapmışsınız gerçekten tebrik ederim.Bu noktada petinize iyi gelen mamayı da bulmuşsunuz o da çok iyi.Sindirim sorunu olmayan hareketli kediler için kesinlikle en iyi tercih yüksek taze et içeren tahılsız mamalardır.Tabi günümüz şartlarında herkes bir kedi köpek mamasına o kadar para veremeyebilir bu da çok doğal.Bu yüzden fiyat olarak daha makul ve içerik olarak ta düzgün ve en önemlisi beslediği hayvana iyi gelecek mama arayışlarına giriyor insanlar.Ben de aldığım mamanın kedime iyi geldiğini düşünüyorum ama yine de belli periyotlarda gidip bi tahlil yaptırmayı da ihmal etmeyeceğim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 24620 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR