Tahıllı Mı Tahılsız Mı?

Milovat
Milovat

13131 Puan

Kısır ve az haraket eden kediye tahıllı mı tahılsız mı mama kullanıyorsunuz?

24 CEVAP

Sselin1
Sselin1

122024

Zaten amac bu yuksek proteinli tahilsiz bir mamayla donusumlu kullanılabilecek yada yuksek agir mama kullanamayan kediler icin onerdigim bir mama. %30 oraninda taze et bulunuyor. Koruyucu, gluten, misir katki maddesi icermiyor temiz icerikli bir mama. Pro plan hills royal canin gibi mamalar yerine cok güzel bir alternatif. Zaten bozita ve brit care i ilk siraya yazdim. Hafif mamalar olarak. Ama her kedi sevmeyeblr, ya da her kediye iyi gelmeblr mama seceneklerini daraltma taraftari degilim. Agir olarak n&d ve acanayi yazdm. Ama benim kisisel tercihim böbrek ve idrar yolu sagligi icin kuru mamayi agir kullanmayip protein ihtiyacini daha cok yas mamadan almasini saglamak. Gunde yarim konserve seklinde. Gimcat, naturea, schesir, n&d gibi. Tabi dis ve agiz bakimini ihmal etmemeli.

Sselin1
Sselin1

122024

O biraz karisik bir durum. Aslinda net bir cevabi yok. Oyuzden 2-3 cesit markayi donusumlu kullanmakta fayda var. Bir mamadaki fazlaligi veya eksikligi diger mama ile dengelemis oluyorsunuz. Bozita, britcare, sanabelle, n&d, acana, gibi mamalari tercih edeblrsniz.

Hadeyan
Hadeyan

1004

Yav sanabelle in diğerleri arasında işi ne ?


Tahılsız daha iyi ancak tahıllı ya da az tahıllı aldığınızda da tahıl türüne bakin pirinç, mercimek, kinua, bulgur gibileri iyi tahıllar iken mısır, yulaf, buğday, nohut kötüdür hele bir de o tahılın gluteni varsa yani ibarece mısır gluteni vs yazıyorsa uzak durun. Sebze yani selüloz için de pancar küspesi yerine yosun ve meyve ağırlıklı olmasına dikkat edin.


Tabi her zaman tüm iyi seçenekler bir arada olamıyor o zaman da fiyat/performans olarak notunuzu verin.

Hadeyan
Hadeyan

1004

Sanabelle bu statü de bir mama değil. Ayrıca her mamadan şikayet var Bu forumda kediden kediye değişir. Brit care korkutuyor ve n&d de pahalı geliyorsa bozita derim o da pahalı ise profine ya da golosi derim. Ben çok fazla dandik mama + elit mama karışımına yatkın değilim. Bazı etken maddeler birbirini tetikleyebilir çünkü. Kedi o mamalardan birini sevmezse karıştırdığınız için diğerini de sevmeyecek, böylece mama seçeneğiniz daralacak. Iyi araştırın 3 4 adet f/p ürünü bulun bunları deneyin en çok faydasını gördüğümüze kediniz sıkılana kadar yapışın . Ben kedime 7 aydır bozita veriyorum. Evde de kendim yaş mama yapıyorum değişiklik için .

Hadeyan
Hadeyan

1004

@Milovat


oğluşum kısır ve bozitanin iç mekan kısırlaştırılmış kedi mamasını kullanıyorum denemek içinde brit care tavşanlı tahılsız kısırlaştırılmış kedi mamasını sipariş ettim.

Hadeyan
Hadeyan

1004

Anladım. Elbette aktarırım ancak bozitayı kesinlikle öneririm avrupanın en çok daglik kontrolü olan hayvancılığının yapıldığı isveçten gelen koku 1903 e kadar uzanan bir firmanın ürünü. Brit ı de anlatırım ve umarım ogluşa iyi gelir. Şans dileyin 😁

betultekin02
betultekin02

6609

Rotasyonlu besleme önerilen bir şey. Sabah bir mamayı akşam başka bir mamayı vermeniz sorun olmayacaktır. Bir ay birini bir ay diğerini gibi de verebilirsiniz. Sürekli sabit bir mamada takılı kalmamak gerek diye düşünüyorum. Tabii pat diye de değiştirmemek kedinizin sindirim sistemini hazırlamak lazım.

Adger
Adger

2297

Tahıl; buğday, mısır ve pirinç gibi, başta nişasta, selüloz ve belirli besinlerden oluşan hububat çeşitleri olarak tanımlanabilir. Kuru mamalarda, mamanın yapısını, tadını ve enerjisini sağlamak gibi çeşitli rolleri vardır. Kediler, pişmiş nişastayı hazmedebilmek için gerekli enzim ve metabolizmaya sahiptir, Kediler, her ne kadar eti ve yağı hazmetmek üzere evrim geçirmiş olsalar da, nişasta içermeyen kuru mamalar onlar için tatsız ve hazmı zor olabilmektedir. Tahıl içerikli kuru mama, 40 yılı aşkın süredir piyasada bulunmaktadır ve herhangi bir probleme neden olmamıştır, İşin doğrusu tahıl içermeyen mamalar sadece üreticilerin ve satıcıların pazarlama kabiliyetlerine yardımcı olmaktadır.

Sselin1
Sselin1

122024

Birinicsi Mamalari karistirip kullanin demedim. Rotasyonlu beslenmeden bahsettim. Cunku en iyi mama en dengeli mama sudur diyemeyiz. Mesela yuksek proteinli Tahilsiz mama her kediye iyi gelmez. Ya da surekli kullanimi iyi gelmeyeblr.


Ikincisi yazdigim tum mamalar ayni statude de demedim donusumlu kullanilabilecek iceri **********lar. Ayrica sanabelle de gluten bulunmuyor. Pirinc, bezelye, patates var. Keske mamayi inceleyip oyle yorum yapsaydiniz. Boyle bir mama ile acana gayette donusumlu kullanilabilir.

Hadeyan
Hadeyan

1004

Kastettiğimiz dönüşüm ise ok ancak o mama grubunun içinde sanabelle çok düşük kalıyordu.

ben kendi gözlemimi söyleyim. şuan büyük kedime proplanın obez mamasını kullanıyorum içeriği tahıldan ibaret sapsarı ekmek gibi bir mama kokusu da öyle. bitmek üzere gerçi brit care tavşanlıya geçiyorum karıştırarak. sadece obezite maması kullandığım dönemde kedim daha çok kaka yaptı. Sanıyorum kediler tahıllı mamaları vücutlarında barındırmadan dışkı olarak atıyor. Kilo problemi varsa az tahıllı kullanabilirsiniz. ayrıca tahılsız mamaların çoğunda patates bulunuyor ve bu da karbonhidrat demek. bir deney yapılmış bir grup kediye tahılsız ama içinde patates bulunan mama verilmiş diğer gruba tahıllı mama kullandırılmış. patates içeren mama yiyen grupta kalp rahatsızlıkları daha fazla görülmüş. bunu da aktarmak isterdim.

Sselin1
Sselin1

122024

Size soyle soyleyeyim cok cesitli beslenenler kedilerde zaten mama gecislerinde hic sorun yasamazsiniz. Siz suan icin yeni aldiginiz mamayi gunde 1 kasik seklinde verin. Arti olarak farkli icerikli temiz icerikli yas mamalara yavas yavas alistrmaniz mesela gunde konservenin 3 te 1 seklinde yas mama. Daha once hic yas mama vermediyseniz daha az da olablr diskisini kontrol edip ona gore hareket edin. .tavuk, balik, kuzu bu sekilde cesitlilik olusturun. Zaten duzenli olarak yas mama verirseniz kuru mama gecisleri hic sorun olmaz. Ben yeni kuru mama aldgmda hic karistrp vermem direk verirm ne ishal ne bir sey. Tek tip besleyerek Kedileri biz hassaslastriyoruz aslnda sonrada yas mama benim kedimi ishal yapiyor yas mama zararlidir gibi bir algi olusuyor.

Sselin1
Sselin1

122024

Bu arada birini sabah birini aksam kullanmasi cesitlilik icin iyi olur ama rotasyonlu beslenme icin mantikli olmaz. Mesela 2 cesit kuru mama koyuyorm ben kedimin cani hangisini istiyorsa onu yiyor. Su sekilde yapablrsiniz yedigi mamalarda biri sabit kalir. Digerini baska mamayla donusumlu kullanabilirsiniz. Kedinizin. En sevdigi ona en iyi gelen en dengeli mama sabit olabilir.

Sselin1
Sselin1

122024

Rica ederim :) Anladim siz bizim mama tahilsiz n&d kedim cok seviyor yaninda hafif bir mama verip dengeleyim diyorsunuz. Evet n&d tahilsiza ek olarak bu mamalar guzel bir secenek olur. Hepsinin protein orani dusuk cunku %32 ortalama.. dediginiz gibi Yas mamaya alisiksa bunyesi kuru mama gecisinde sorun yasayacaginiz sanmam. Ama basta yeni kuru mama yemeyi redderse bir sure yas mama ile yada kendi mamasiyla karistrp deneyeblrsnz bazi kediler kuru mamada degisikligi pek sevmiyor ama obur bir kediniz varsa zaten mamam duruo bunu da cerez niyetine yerim der orasi kesin :)

Milovat
Milovat

13131

N&D kullanıyorum tahilsiz sanabelle'nin az tahillisini mi almalıyım brit care'den korkuyorum çünkü çok fazla şikayet gordum burada sabah bir mama akşam bir mamadan versem ishal olur mu siz nasil bir yontem izliyorsunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 898 Görüntüleme
  • 24 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81301 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR