Scottish Fold Türünde Kedime Ne Marka Mama Almalıyım?

mazlumm
mazlumm

246 Puan

Merhaba, benim scottish fold türü 1,5 yaşında olan bir kedim var. Veterinerine ilk götürdüğümüzde, tüylerinin normalde bu kadar sert olmaması gerektiğini ve bunun sanırım mama türünden kaynaklandığını söyledi. Şuan Felicia'nın Az Tahıllı ve Kuzu Etli olan mamasını kullanıyoruz. Bilgili olanların en kısa sürede cevaplarını bekliyorum...

22 CEVAP

metmet
metmet

2243

İki tane daha glukozamin - kondroitin sülfat'lı mama buldum;
~BOZITA ACTIVE & STERILISED - GRAIN FREE LAMB ( ama benim kedim yavru bu yetişkin, bu da olmadı, hoş hem de ev kedisi active kısmı da uymuyor)
~N&D QUINOA KEDİ MAMASI - Neutered (bu da kısır yetişkin)


Bulduğum 4 tane kısır kedi maması var demek ki sadece kısır yetişkin mamalarına ekleniyor bunlar. Yavru mamada yok.


Acana First Feed alacağım sanırım, 6.ay kısırlaştıririm eski mamaya bir ay kadar devam ederim, 7-12ay Acana Wild Praire kullanırım - bir kısır mama ile dönüşümlü olarak.


Glukozamine kaç aylıkken (haftada kaç gün, ne dozda) başlamam gerektiğini hala bilmiyorum, onu da veteriner hekimimize danışırız artık.


Belki başkalarına faydası olur diye yazayım buraya yol haritamızı, çünkü araştırmaktan beynim yandı artık.


Herkesin patili dostlarına sağlıklı ömürler diliyorum, iyi günler.

Palyaco
Palyaco

218519

Scotish fold benim kedimde tek sevdiği exclision sığır etli mamasi tuyleri mükemmel yumuşacık bağışıklık kuvvetlendirici ve vest plus kitten malt vitamin kemikleri için vest plus glukozamin tablet meo sıvı puding 4 lu ton balıklı deniz tarakli glukozamin ve kolojen içeriyor her scotish fold sahibi bunları kullanın

patipatili
patipatili

4478

bence mama olayı türle o kadar da alakalı değil bütçeniz ne kadar bilmiyorum ama böyle bir soru sormuştum gayet güzel öneriler gelmişti bakabilirsiniz.

Verdatrtp
Verdatrtp

13066

Ben Acana kullanıyorum Scottish kedime. İlk sahiplendiğimde tüyleri çok sertti Düzenli taramama rağmen şu an Acana Pacifica veriyorum ve tüyleri hem yumuşadı hem de dökülme hiç yok

Lils
Lils

125528

Kısır değilse acana
Kısırsa britcare

Felicia iyi bir mama değil. Bütçeniz el veriyorsa acana, yoksa bozita ya da sanabelleye geçin derim. Üstelik kediniz hasta. Eklem ağrıları çekiyor şu an belli etmese bile yaşı ilerledikçe sorun büyüyecek. Glukozamin, kefir, zeytin yağı vs gibi takviyeler yapıp iyi bir mama kullanmalısınız

orhdoner
orhdoner

135444

Acana Indoor Entree Hairball Control Tavuklu ve Hindili Kısırlaştırılmış Kedi Maması Bu mamayı kullanıyorum ben kısır kediler için uygun memnunum.

Bütçeniz uygunsa eğer Nd, orijen , acana gibi markalar öneririm. Yine brit carein beyaz serisi olanından alabilirsiniz. Felicianın yine somonlu yetişkin mamasından da iyi yorumlar var :)

metmet
metmet

2243

@hadeyan


Selam, eski bir soru ama Brit'i araştırırken karşıma çıktı, bu mamaları (özellikle Brit çok iyi duruyor, Türkiye'de bulamadım) nerden bulup alabiliriz? Teşekkür ederim.

metmet
metmet

2243

@palyaco teşekkürler

metmet
metmet

2243

Brit Care Cat Grain-Free ADULT ACTIVITY SUPPORT maması içerik olarak foldlar için iyi duruyor, kısır değil yavru şu an fold erkek kedim için soruyorum, 6 aylıkken kısırlaştıracağım bu arada, hem yavru hem kısır mamalarını araştırıyordum. Glukozamin ve Kondroitin sülfat'lı mamalar araştırdım ama Türkiye'de satılan iki mamada rastladım şu ana kadar; ND kısır kuzulu yaban mersinli, ND kısır hindili


Yavrular için bu içeriklerde mama bulamadım henüz, eskiden nd ocean kitten'larda da glukozamin varmış ama içerik değiştirmiş sanırım artık yazmıyor Farminanin sitesinde.

metmet
metmet

2243

Glukozamine takviye olarak kaç aylıkken başlamak gerek acaba?

metmet
metmet

2243

Şu an Bozita kullanıyoruz @Afedersinizamasakinm.
4 aylık erkek için glukozamin erken olur mu acaba geç kalmak da istemiyorum ama..
Şu an mamaya ek olarak 2 günde 1cm kadar Gimcat Kitten Paste veriyorum sadece, bir de Gimcat kitten tabs ödül tableti arada bir.

metmet
metmet

2243

*İki günde bir, 1cm kadar

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1056 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 6 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR