N&D Mi Royal Canin Mi?

siriniko29
siriniko29

1399 Puan

8 aydır kızımı sadece N&D ile besliyorum. Yaş mama olarak N&D ya da Gimcat kullanıyordum. Bugün iştahsızlığı sebebiyle veterinere gittik. N&D yerine Royal canin önerdi. 1 yaşından sonra N&D yüksek protein sebebiyle böbrek ve karaciğer sorunları yaratıyormuş. Yaş mama olarak da Gourmet e çok iyi dedi. Kafam çok karıştı. Bizim kötü bildiğimizi veterinerler kullanın diyor. İyi dediğimize de bırakın diyorlar. Ne yapacağımı şaşırdım açıkcası

26 CEVAP

angorakedi
angorakedi

1163

Hepsi birşey diyor, bence en iyisi kendi araştırmalarını yapıp doğru olanı içine sineni bulmak. Fakat şöyle bir durum var royal canin in hiçbir koşulda nd den daha iyi olma ihtimali yoktur. Dünya paraya içinde ne eti olduğu belli olmayan bir mama alıyorsunuz. Gourmetin de iyi bir yaş mama olduğunu düşünmüyorum.

melist35
melist35

11186

valla bi şey diyeyim mi veterineriniz derslerde en arka sıraya oturup arkadaşlarıyla sohbet etmiş heralde. kim bilir bu bilgi dahilinde kaç hayvan sahibine öneride bulunuyor, yazık...


gourmet çöp resmen, içerisinde %4 et var, gerisi et türevleri (mamada kullanılan hayvanın insan tüketimine uygun olmayan kısımları, ölen veya hasta hayvanların etleri vb). bunlar da kedi sağlığına iyi değildir. royal canin de zira öyle, içeriğinde gerçek et yok. mısır ve bol miktarda kedinin sindiremeyeceği ve vahşi yaşamda kedigillerin tüketmediği envayi çeşit tahılla dolu. vahşi yaşamda kedi fare avlar, tavşan yer, et yer. gidip tarlada mısır koçanı kemirmez. kediler carnivor canlılardır, protein tüketmesi gerekir. yurtdışında kedi yetiştiricileri barf besleme yapar çoğunlukla, aldığı protein oranı mamalardan katkat yüksektir. hepsi de mükemmel sindirim, bağışıklık ve tüy yapısına sahiptir.
Protein oranı şundan ötürü sorun olabilir, kediniz bütün gün yan gelip yatıyor ve hiç oyun oynamıyorsa daha düşük gramajda mama vermeniz gerekir. hareketli bir kediyse zaten protein&kalori alamazsa olması gerekenden düşük kiloda olacaktır. ben tavuk nar veriyordum, çok iştahlı yemedikleri için balık portakala geçtim, şuan çok severek tüketiyorlar. aroma değiştirebilirsiniz n&d'de, kuzulu veya balıklı deneyin. alternatif olarak acana markasını öneririm, N&d den bi tık daha iyi içeriği. yorumları da epey iyi gördüm. yaş mama da nutrifeline veya me-o delitea bakabilirsiniz. alırken kutusuna bakın yaş mamaların, %4-8 oranlar, et ve türevleri ibaresi yazıyorsa içerik kötüdür.

Oqrenerde06
Oqrenerde06

120559

Royal canın kadar kötü bir içerik görmedim... Gerçekten bunu tavsiye eden veteriner e yazık... N&D Mercedes, Royal Canın Tofaş bile olamaz. Gerçekten kedinizin alacağı hiç bir vitamin protein et ihtiyacı yoktur royal canın de... Anca karbonhidrat var başka birşey yok içeriğin de.

Elifsu17
Elifsu17

11198

nd döverek alır

tyguler
tyguler

124312

Royal canin iyi bir mama değil. N&D onun bayağı üstünde.
Royal canin de kedinize hangi hayvanı yedirdiğinizi bile tam bilemiyorsunuz. İçeriğinde dikkat ederseniz "Kümes hayvanları" vs yazıyor. Yani kediniz horoz mu hindi mi tavuk mu yedirdiğimi ben bilmek isterim. Içeriği net değil ve bu bence güven verici değil. N&D alabilecek bütçeye sahipseniz N&D almaya devam edin bence

Bsrsr
Bsrsr

955

Veteriner ne satıyorsa onu öneriyor bu bir gerçek buna rağmen royal canına nasıl iyi der bir veteriner hiçbir bilgisi yoksa açıp okusa içindekileri royal canın asla verilecek bir mama değil çöp mama. Yurt dışında market maması olarak satılıyor bizim goody gibi whiskas gibi. Ve yaş mama da et içeriği %40 larda olmalı en az. Gurmet dediğiniz mamada ki et oranı %3 lerde. En iyisi veterinerinizi değiştirin. N&D den devam edin sıkılıyorsa başka aromasını deneyin. Onun dışında iyi mama markaları var bunlar: petcurean go. Taste of wield. Nuturea. Bunlar da çok iyi mamalar lütfen biraz araştırın royal canın yedirmeyin asla. Yaş mama da N&D, gimcat, scheir,naturea zaten siz de içeriklerini okursanız çok net anlaşılır.

mihriii
mihriii

119878

ya hareketle ne alakası var ki enerji için önce karbonhidrat sonra yağ en son vücutta bunlar kalmazsa protein kullanılır bizde bu şekilde kedilerde de farklı değşldir heralde olmadı tahılsız kullanıuorsanız düşük tahıllı kullanırsınız ndyi ama nd alabilcekken rc almak saçma gourmet de önerilmez yani %4 et ve şeker var parayı çöpe atmak gibi bi şey

FeyzaZeynep
FeyzaZeynep

2887

Ben de kedime 1.5 yıldır sadece Nd veriyorum ve yaş mama olarak da gimcat kullanıyorum. İştah açmak için Vet's plus 'ın somon yağıni kullanabilirsiniz. Gimcat in her yaş mamasini benim kedim de yemiyor yeni çıkan domatesli ve yeşil elmalı olanı sevdi ama deneyebilirsiniz.

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Bence klasik bir hekim tavsiyesine denk gelmişsiniz, o kadar :) Zaten kuu beslenme en iyisi değilken bir de soya, tahıl dolu ürünler vermek gerçekten yazık olur diye düşünüyorum.

emreovec
emreovec

12921

Kediler, etobur canlılardır ama sizin kediniz doğa da değil, evde koltuk da yatıp, 2 metre ötesindeki mama kabına gidiyor. Sonra 1 metre yanında suyu içip geri dönüyor. Doğadaki kediler ise o et içeriğine ulaşmak için efor sarf ediyor o yüzden tahılsız ve et konusundaki ayarı da asla kaçırmayın.

tyguler
tyguler

124312

@kasksksk sen mamanın içeriğine hiç baktın mi acep? Veterinerler ony sattığı için onu aldırıyor çünkü çoğu insan veterinerlerden mama alıyor onlar da satabiliyorken veriyorlar iyi bu diye.

Nd mükemmel bir mama ben kızıma 1 yaşına kadar orijen ile besledim sonra 2. Kedimi sahiplenince maddi sebeplerden ötürü nd ye geçtim arada içerik değiştiririm portakallı balıklı kuzu etli yaban mersinli gibi ama asla marka değiştirmeyi düşünmüyorum yaş mama da nd alıyorum

Osscar
Osscar

696

Biz de nd kitten kullanıyorduk. Son zamanlarda ishal yapmaya başladı. Kısırlaştırdıktan sonra da nd bal kabaklı kısır mamasıyı kullanmaya başladık ishali daha da arttı. Şimdi royal canin veteriner serisi kısır mamasına geçiş sürecindeyiz. Veterinerimiz marka konusunda bir baskı uygulamadı. Farminanın vetlife serisi (nd üreticisi) de vardı. Onun da içeriğine bakınca içinin royal caninle çok benzer olduğunu gördüm. Tahıl bu kadar önemsizse neden farmina veteriner serisi mamalarında mısır, buğday, pirinç ve pancar posası gibi ürünleri tedavi amaçlı mamalarında kullanıyor? Ben tercihimi royal caninden yana kullandım.

citirbebegim
citirbebegim

13135

Aroma değişikliği yapacaksanız kinoa serisi çok güzel 🙏🏻 Tavsiye ederim. İştahla yiyor bizim kız.

sconnie
sconnie

3284

kedimi ilk sahiplendiğimde bilinçsiz bir şekilde royal canin almıştım sonra araştırıp acana'ya geçiş yaptım acana kullanmaya başladıktan hemen sonra farkı fark ettim kedimin tüyleri pırıl pırıl yumuşacık oldu dökülmesi durdu veterinere değiştirdiğimi söylediğimde acana için hiç öyle bir marka duymadım dedi royal canin için iyi bir marka ondan devam edin dedi ben dinlemedim acana kullanmaya devam ettim ve gayet iyi yaptığımı düşünüyorum siz de bence n&d kullanmaya devam edin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1439 Görüntüleme
  • 26 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80620 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR