Ya Veteriner İme Nedense Güvenemiyorum. Adamdan Çok Fazla Negatif Enerji Alıyorum .

Reyyanhan
Reyyanhan

123983 Puan

Sanki bu işi para için mecburi yapıyor . En yakın veteriner de o :( sizce iyi bir veteriner nasıl olmalı .

30 CEVAP

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Çoğu öyle maalesef ki

kediler
kediler

2596

Bizim veterinerimiz öyle değil :) kedim doğum yaparken geceyarısı bile mesaj attık aradık yardımcı oldu bize :) bence iyi bir veteriner para yerine hayvanı düşünmeli

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Kedimi kaç kere götürdüm . Ne tartıyo ne muayene ediyo . Sadece aşı olup geliyoruz. Bi kontrol et adam. Nesi var nesi yok. Bide kediyi top gibi tutuyo. Sanki elindeki maket.

patili
patili

120470

yavru kedilerin eğer saglıgında gözle görülür bir eksi yok ise zaten kan tahliline gerek yok. (ilk aşılama için. yani 3.5 4 aylık bir kediden bahsediyorum) ama her yıllık rutin halinde yapılan aşılar öncesi mutlaka şart. mesela anemisi olan veya kan değeri sınırda olan bir kediye veya kanında herhangi bie virüs bulunan bir kediye bagışıklık takviyeleri yapılmadan asla karma aşı yapılamaz. ölümcül sonuclar dogurabilir. ki virüsleri birçok kedi taşıyor ve mutasyona ugramadıkça hiçbiri belirti göstermiyor. gayet saglıklı ve enerjik görünüyor kediler.
bizim veterinerimiz (istanbul üniversitesini bölüm 1.liği ile bitiren o meşhur vet. kendi pet hastanesi var) karma aşı veya lösemi kuduz önceden tahlilsiz yapılamaz yasaklanmalı diyor, tezleri var. Kendi kliniğinde zaten yasaklamış kendisi. O yüzden bu konuda canı yanıyor vs düşünmemek lazım. O kedinin huyuyla ilgili bir durum. Kan alımı zaten en az 3 kişi ile yapılması gereken birşey. iğne kırılabilir vs en uysal hayvanda bile bir sürü vet yardımı şart. Ama benim kedim kan alınırken çıt çıkarmıyor ki normalde çok agresif çok huysuzdur. Bence sizin kedinizin bagırması biraz da kızgınlık dönemlerindeki aglamaları gibi. çünkü acısa vetler yapmaz bunu veya anestezisiz yapamayız derler.

DidemCan
DidemCan

3808

veterinerinizi değiştiremez misiniz?

yasement
yasement

119858

Bence de yani belki bir problem var bizim farkedemedigimiz nereden bilcez. Bizim gittigimiz klinikte de her asida farkli biri ilgilendi kiminden memnun kaldik kimi ozenmedi pek sizin soylediginiz gibi. Ben seye cok takiyorum ya kiyafetlerine parfum mu sıkıyorlar artik napiyorlar kedi parfum kokuyor butun gun. Parfum solumasini istemiyorum kedimin. ya ben kucaklayayim ya biraz dikkat etsinler.

yasement
yasement

119858

Bir de patili yazmisti asilardan once mutlaka hemogram tahlili yapilmasi gerekiyormus. Hic bisey yapmadi valla bir tek losemiden once hizli bi test yapildi az bir yanilma payi olan. Yanilma payi olmasin diye elisa testi istedim, biz gerekli gormezsek onu yapamiyoruz dedi. Allah korudu neyseki. Sonra gecenlerde ben baska bir klinige gittim yas mama bakiyordum. Aklima geldi sordum kan tahlili yapiyor musunuz asidan once diye. Orasi da hayir dedi biz gerekli gorursek istanbula lab.a gonderiyoruz dedi. Ne diyim simdi ya.

patili
patili

120470

Anneler hisseder. Siz de hissetmişsiniz. Bu işaretleri bırakmayın. Şuan aşıları için gidiyorsunuz ama yarın bir gün acil bir durumda da tedavi için gitmeniz gerekicek. O yüzden bunu hissetmeniz çok iyi ve yakın uzak düşünmeden vet.inizi değiştirin. yeriniz nerde bilmiyorum. anadolu yakasında oturanlar için öneride bulunabilirim. Benim ilk vet.im de öyleydi. Hiç içime sinmiyordu ona götürmek yavrumu. Sonra sonra ne kadar yanlış bir vet oldugunu anladım araştırdım öğrendim. Ve hemen tavsiyeler üzerine vetimi değiştirdim. Şuan kendi evimden gayet uzakta oşan bir veterinere gidiyorum. Hayvanlarımızı sevmesi çok önemli.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bir kedinin yemesinde içmesinde tuvaletinde bir sorun yoksa zaten o tahlili yapmalarına gerek yok aşılar için. Şöyle düşünün 1,5 aylıkken kedimizi sahiplendik diyelim ki genelde ztn anne sütünden kesilince hemen hemen bu zamanında alıyoruz neyse aldık ve veterinere götürdük ilk önce ense damlası ve şurupla parazit tedavilerini yapıyorlar. Örneğin onların bünyesi iç parazit aşısını kaldıramayacağı için şurup halinde veriyorlar bunu biliyoruz. Sonrasında ztn bi 15 gün sonra ilk karma aşısı için çağrırlar bizi. Biz bu 15 günlük süreçte kedimizde yemesinde içmesinde tuvaletinde ve haraketliliğinde bir anormallik görmediysek onu iyi gözlemlediysek ve veterinere doğru bir şekilde aktardıysak bunu durup dururken yavrucuktan kan alıp test yapmalarına bir gerek yok. Hiç bir olumsuzluk yoksa ztn kedimizin bağışıklığı kuvvetli demektir. Yani her giden kediye bu testi ztn uygulamaz veteriner durup dururken. İlla ki bir sorunu görecek veya biz bahsedeceğiz ya da özel olarak isteyeceğiz. Ayrıca kediden kan almak çok canlarını yakıyor ben bir olumsuzluk görmeden bunun talebinde bulunamam mesela. Benim kedimden 5 kişi yardımıyla alındı kanlar ancak öyle yapılabildi testler. Ben çığlıklarını duymamak için veterinerin dışına çıkmıştım.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ayrıca bende sizin gibi evime yakın bir vete gidiyordum ve içime sinmeyen şeyler vardı hemen değiştirdim. Gerçekten bu işte çok para var bu inkar edilemez belki bazılar yalnızca parası için yapıyordur. Bunu zaten anlayabiliyoruz sizinki anlattığınıza göre biraz siz sormadan bir şeyi yapmayan cinsten. Ama bir hastalık olduğunda çok küçük bir ihmalle kedimizin hayatı tehlikeye girebiliyor. Değiştirmeyi düşünün derim. Nerde yaşıyorsunuz ?

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Florya da bir yer önerdi derya hanım. .oraya gideceğim. .elbette para kazanacaklar bu işten . Ama kontrol etsin iyice istiyorum . Ben sürekli üstüne titrerken sen başka kediye dokunduktan sonra henüz aşıları bitmemiş olan benjm yavru kedime dokunamazsın. Çünkü aşıları bitmedi herseyi kapabilir. Sinir bozucu bir durum bilemedim

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

İstanbul esenler de. Ya neresi olursa olsun. Giderim kızlarım için. Gerekirse ise geç giderim.. ama her döndüğüm de acaba iyice baktı mi diyip kafayı yiyorum.

yasement
yasement

119858

Yok su an ben de istemem durup dururken ama asilardan once olsaydi keske nolur nolmaz diye. Iste ozel olarak istersem bile yapmayacak olmasi tuhaf geldi kendileri isterse yapabilirlermis. neyse gerek kalmasin insallah hic bir seye

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Patili bilmiyorum o hangi vet :) direk söyleyebilirsin bir sorun olcağını sanmıyorum. Evet haklısın ben yalnızca ilk aşılama için düşündüm bu durumu. Benimkinin de yıllık aşıları geldi ama bu arada iki tane ameliyat olduğu için üstünden biraz zaman geçsin istiyorum ki daha önce başka bir kedi yüzünden bütün kan değerleri normalin çok altına düşmüştü ölmek üzereydi senin bahsettiğin o virüslerin mutasyona uğrama durumundan dolayı. Yani özellikle benimki gibi kedilerde kesinlikle bu testin yapılması gerekiyor bencede. Veterinerin hangisi olduğunu yazmalısın bakacağım.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Tabiki denerim. Reklamını yapabilrsin sen kar amacı gütmüyorsun ki. Birçok ürünün reklamını yapıyor oluyoruz zaten az önce önerdiğin gibi :) ayrıca bence burada yazmanı daha çok tavsiye ederim kullanıcı olmayan misafir olarak forumlarda gezen insanlarda görebilir faydalı bir şeyin reklamını yapmakta hiçbir sakınca yok. Ürünü deneyeceğim en kısa zamanda.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2025 Görüntüleme
  • 30 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR