Doğru Beslenme Mi

cockatiel_
cockatiel_

698 Puan

Muhabbet kuşu beslenmesi şu şekilde olsa iyi mi


Haftada 1 kez dal darı
Ayda 1 kez fındık,ceviz
Haftada 1 kez yumurta yada yumurta maması
Haftada 1 kez sebzeli mama
Haftada 1 meyve
Haftada 1 sebze


Su içşnde


Haftada 1 multivitamin


Haftada 1 elma sirkesi


Haftada 1 probiyotik


Haftada 1 damla b vitamini

7 CEVAP

Onurvur
Onurvur

259

Tamamen kuşunuzun yapısıyla alakalı kimi yumurta maması sevmez kimi sever mesela benim kuşummmeyve olarak sadece armut seviyor. Dal darı verdim mi asla affetmiyor :) 1 saat olmadan tertemiz dal kalıyor sadece :)

sforselin
sforselin

119776

Kuş beslemek konusunda penceresinin önüne yulaf ezmesi ya da bulgur koymaktan, martıya simit atmaktan fazlasını deneyimlememiş biri olarak yorum yapmam doğru mu bilmiyorum ama xbnx elma sirkesinin kuşlar için uygun olmadığını söyleyen bir paylaşım görmüştüm. Bulursam linkini atarım. Sanırım fazla asidikmiş onlara vermek için.

cockatiel_
cockatiel_

698

Youtubeda suyuna 1-2 damla elma sirkesi parazitlere önlem fln demişti ev kuşları diye bi kanal.uyatı içinde teşekkür ederim:)

cockatiel_
cockatiel_

698

Güncel

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Ben sirke vermedim şu ana kadar, zararlı diye duyumlarım oldu çünkü. Planınızın geri kalanına zaten şu ana kadar hiiiiiç uyamadım. Neden mi? Bizimkiler yumurta yemez, yumurta maması yemez, elma ve armut dışında meyve yemez ama sebze gördüler mi acımazlar 😂😂😂
Dal darıyı normal mamalarından daha çok severler. Yemişleri de sebze yedikleri kadar istekli olmasalar da yerler. Özel olarak takviye kullanmıyorum, kalamar kabuğunu falan da sevmediklerinden kalsiyum kaynağı olarak yumurta kabuğu tozu veriyorum o kadar. Zaten yağda çözülebilen vitaminler vücutta depo edilirler ve ölçüyü kaçırırsanız hipervitaminöze sebep olursunuz. Kuşunuzu sahiplendiniz mi bilmiyorum ama her şey beklediğimiz gibi olmayabiliyor maalesef :/ Bizimkilerin sevmediği şeyler var mesela. Kuşunuzun durumuna göre hareket edersiniz artık.

cockatiel_
cockatiel_

698

Daha sahiplenmedik ama şimdiden hazır olmak istiyorum.elma stkesini vermeyeceğiz,sadece multivitamin ve probiyotik kullanacağım.Belkide kullanmam.Ama meyve sebze ve mamayı umarım yer çünkü bu detaylar önemliymiş.Umarım her şey yolunda gidet

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 577 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81186 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR