En İyi Yem

dddeang
dddeang

170 Puan

muhabbet kuşu için en iyi yem markası nedir?

13 CEVAP

emreovec
emreovec

12921

Bugüne kadar 3 muhabbet kuşu besledim. Bir tanesi 9 yıl. Diğeri 7 yıl. Şu anda da 3 yaşında bir kuşum var gerçekten en iyi yem diye bir şey yok. Standart bir yem ve uygun meyve/sebze takviyesi ve uygun sıcaklık/ceyran durumuna da dikkat edilirse, gerçekten uzun süreli yaşıyorlar.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Bence en iyi yemi siz kendiniz oluşturabilirsiniz. İçinde kanarya yemi, yulaf, darının her rengi bulunmalı. Bunları ayrı ayrı alabilirsiniz. Ayrıca havuç elma gibi meyveleri her gün verebilirsiniz. Arada sularına bir iki damla pekmez karıştırabilirsiniz.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Darı derken standart muhabbet kuşu yemine darı diyorlar onun renkleri

emreovec
emreovec

12921

Zaten 2 ya da 3 günde su değiştirmeniz gerekiyor. Her değişimde multivitamin ilavesi yapabilirsiniz. Ben kaşıntı parazit öneliyici bir sprey de kullanıyorum sadece kuşa sıkılan.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Kalamar kemiği de alın, kalsiyum ve mineral ihtiyacı açısından kuşlarda kullanmak gerekiyor.

aslihan_e
aslihan_e

128499

Ben Carrefoursa'dan Jungle marka kuş yemi almıştım onun da içeriği güzel kaliteliydi. Carrefoursa'ya yolunuz düşerse göz atmanızı öneririm. İndirim dönemlerinde yarı fiyata kadar düşüyor carrefoursa karta.

Adger
Adger

2297

Yem markalarını bilmiyorum ama iyi bir Yem Çok Çeşitli olmalı. Ne kadar çok çeşitliyse o kadar iyi. Yeme Ek olarak Her gün Az Miktarda Meyve, sebze, kuru yemiş verebilirsiniz.

dddeang
dddeang

170

bilgisi olanlar var mıdır?

cockatiel_
cockatiel_

698

Versele Laga ve Vitakraft iyi deniyor ama tam zıttı yorumlarda vat

cockatiel_
cockatiel_

698

Bende yakın zamanda kuş sahipleeneceğim.Versele laga yada Vitakraft alacağım.Haftada 1 kez meyve 1 kez sebze vereceğim.Sebzey 2 ye çıkarsam mı?Birde suyuna multivitamin gibi şeyler vermek gerek mi.Ven haftada 1 multivitamin haftada 1 probiyotik eklenti düşünüyorum ama?

cockatiel_
cockatiel_

698

Her gün sebze çok değil mi?Ve kuş kumu anasonlu olmalıymış sanırım doğru mu

Anonymus179224
Anonymus179224

12065

Versele Laga sanırım. Ben de küçüklüğümden beri kuş besliyorum, şu ana kadar güzel bulduğum markaları rotasyonlu olarak kullandım. Maliyet açısından ve kalite açısından da en çok Gold wings hoşuma gidiyordu ama bir hafta önce veteriner ziyareti yaptık ve kuşumda yağlanma olduğunu öğrendim. İki kuşum, sadece birinde yaşadık bu sıkıntıyı. Hekimimiz bu markayı önerdi, bir sonraki alışımızda bunu alacağız.

cockatiel_
cockatiel_

698

Yavru muhabbet kuşu için yavru muhabbet kuşu yemi mi almak gerke.versele ve Vitakraft on yavru yemi yok.başka marka yavru yem alıp büyüyünce bunlara geçsem sorun olur mu?sabit markada kalmak istiyorum da.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 654 Görüntüleme
  • 13 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81513 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR