Kedilerde Antibiyotik Tedavisi Bu Kadar Pahalı Mı???

Mungojerrie
Mungojerrie

166 Puan

Sokaktan sahiplendiğimiz 1.5 yaşındaki tekir kedimiz iki gün önce akşam huzursuzlandı, hiç ses çıkarmayan uslu kedimiz canı yanıyormuş gibi miyavlıyor ve sürekli saklanmaya çalışıyordu. Hemen aldığımız gibi veteriner aramaya koyulduk. Yakınlarda daha önceden 7/24 tabelasını gördüğüm veterinerlik kliniğine gittik. Kan testi yapıldı ve iki röntgen çekildi. Röntgenlerde bişey çıkmadı fakat kan değerlerinde bağışıklık sistemi elemanları yüksek çıktı. (maksimum değerlerden 3-5 puan yüksek). Kanında ciddi bi enfeksiyon olduğu ve antibiyotik tedavisine başlayacaklarını söylediler. Bir adet antibiyotik iğnesi yaptılar ve eve gidip dinlenebilir dendi. Bu işlemlerin hepsi için bizden** 750 tl** ödeme istediler. O günkü telaşla sormadık hemen ödedik. Fakat şimdi düşününce bu işlemlere bu fiyat çok fazla değil mi? Üstelik antibiyotik parası bile dahil değil onu her yapıldığında 40 tl olmak üzere ayrıca alıyolar.

17 CEVAP

patili
patili

120470

antibiyotik iğne 200 cokmuş. biz 60 tl vermiştik iğnenin tanesine

meminkoroglu
meminkoroglu

2239

Haklısınız benim kesindedir şu an aynı sorunu yaşıyoruz enfeksiyon riski gerçekten çok tehlikeli kedilerde ama korkulacak birşey yok benimki iyileşmeye başladı aynı ücretleri bende ödedim iğneler değilde kan testine ve röntgene sizden çok para almışlar emin olun benimki o fiyatın çok Üstüne çıktı mamasına kadar değiştirdik maalesef fiyatlar çok yüksek ama bir can için düşününce çok cüzi bir miktar herşey onun sağlığı için iyili tedavi ettirmişsiniz guru duyulası bir davranış herkes sizin gibi olabilse

beautifulcat
beautifulcat

10837

Yaşadığınız şehrin mesela x veterinerler odası fiyatlarına bakarak değerlendirme yapabilirsiniz :)

nil7
nil7

12684

Arkadaşlar kedimin üst solunum yollarında hırıltı vardı bugün 3 günlük vitamin antibiyotik destekli iğneler yapıldı 3 gün üst üste yapılması ona zarar verir mi?

cute_catTR
cute_catTR

12507

veterinerler genelde pahalı olur ben okulu bitirir bitirmez veteriner olacağım:) ama bu fiyat gerçekten yüksek ayrıca antibiyotik bile dahil değilmiş ?!

ceydatpcu
ceydatpcu

3073

Norml odemissinz bnm vet kan tahlilini 400e yapıyor rontgende 255 tlye cektrdim antibiyotk igne 200

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bütün tedavileri pahalı malesef :(

nurarik
nurarik

6335

Bugun bir antibiyotik fiyatı amoksisilin etken maddeli bir ilac 14 tl, en çok kullanılan antibiyotik. Aldıkları ücretler kesinlikle çok fazla. Vicdanları kurusun.

axmetmcl
axmetmcl

990

burası Türkiye maalesef, mecbur kalınca "saplamalarıyla" meşhur...

aleyn
aleyn

113859

tahlil ve röntgen fiyatlarını bilmiyorum ama antibiyotik için uygulama parası da alıyorlar her defasında o yuzden ilacın fiyatının 2 katına falan denk geliyor.

Stark
Stark

544

Veterinerlerde mutlaka fiyat sorulmalı. Ben 3 ayrı veterinere gidiyorum 3 vet. de fiyatları çok farklı. Biri antbiyotiği 3 gün yapınca 80 yada 90 alıyor, diğeri 120, 3.vet ise daha fazla. Genelde kedilerimi götürmek zor olduğu için evde yapılacak tedaviyi sorup kendim yapıyorum. Antibiyotik tedavisinde azitro kullanıyorum tabi veterinerlere danışıp. Geçmiş olsun

aslihan_e
aslihan_e

127942

Nil, zarar vermez, normalde 5 gün tedavi süresi. Probiyotik verirsen iyi olur. Asıl 1-2 gün yapıp bıraksalar o zaman zararlı. Bakteriler tamamen ölmezse direnç kazanıp daha sonra antibiyotik verildiğinde çok daha zor ölürler. Tedavi süreci uzayabilir. O yüzden 3 gün bile az.

ezginiko
ezginiko

2727

Geçmiş olsun. Antibiyotik ve vitamin iğnelerini bizde 3 gün üst üste yaptırdık. O zaman 4 aylıktı bir zarar vermedi şükür 🙏

Pashaoglum
Pashaoglum

911

Maalesef idealist bir veteriner bulmak zor. Bizim veteriner haftasonu kapalı olduğu için bizim çocukta kötü olunca internette bulduğumuz ilk vete gittik sadece 5 günlük enjeksiyona 750 muayeneye 200 kan testine 450 aldılar. Bizim hekim aynen şöyle söyledi ‘“endişeli insanları görünce kazıklamak marifet haline geldi “

Succubus
Succubus

10369

Benim 2 farklı yorumum var ama ikisi de veterineri desteklemiyor malesef. İlk olarak genellikle düzgün hayvansever veterinerler bir sokak kedisi olduğunu gördüğünde indirim yaparlar. Kimisi uygulama parası almaz kimisi de uygulama bahanesiyke eklenen fiyatı düşürür.
İkincisi kedimin yakın zamanındaki tek ameliyatı kısırlaştırma idi ancak kan tahlili, ameliyat ve 2 dozda biten antibiyotik tedavisi toplam 700 lira tuttu. Ki İstanbuldayım, fiyatlar burada genelde pahalıdır.
Benim tavsiyem acil durumlara kalmadan başka bir veteriner gözünüze kestirmeniz, hatta kedinizle birlikte bir kontrole gitmeniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 23608 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR