Arkadaşlar Mama Seçiminde Kararsızım.

lesi
lesi

4242 Puan

ben mama alacağım ve size tercihlerinizi sormak istedim sizce en iyi markalar hangisi ve neden?

29 CEVAP

patili
patili

120470

http://www.fda.gov/ohrms/dockets/dailys/02/Apr02/041802/95n-0308_c000110_vol4.pdf


http://www.naturediet.co.uk/naturediet/wp-content/uploads/2013/04/ND_FACT_FeedingForHealth.pdf


http://strayhavenrescue.org/wp-content/uploads/2014/07/Feline-Nutrition-and-Proper-Food-Storage2.pdf


ve bunlara benzer daha bir sürü link var. ingilizcesi olmayan biri yabancı kaynakları araştıramaz. bu nedenle günümüz veterinerlerinin çogu biryerde stajımı doldurayım da bir an önce kendime bir vet. kliniği açayım mantıgında tamamen ticari bakıyorlar. emin olun kedilikızzz ben royal canin faydalı bir yiyecek olsa, ilk ben gider alırdım. kedim bebekken, ben de cok bilinçli değilken, royal canin baby olanından almıştım. bir paketi bitirdik sonra onun iran kedisi olanından aldık. kedimde mantar cıkmaya başladı. yani şu çenede oluşan siyah kücük noktalar. vete götürdük tedavş vs derken mamayı değiştirdik. proplan kullandık balıklısını. bir süre o siyahlıklar vs grçti. bu sefer de beyaz kepeklenme ve kaşıntı sonucu bölgesel tüy yolukları cıktı. benim kedim ckk fazla anne sütü emmediği için aslınds hirçok kediye de turnüsol kagıdı vazifesi görüyor bu durum. anne sütünü emen kediler daha dayanıklı dirayetli oluyor ve herşeyden alerji vs olup göstermiyorlar bunu. sonra hillsin mamasını kullandık mantar iğnesi vs derken geçti kalmadı bu şeyler. proplanın gdolu oldugunu okuduktan sonra ve mamaların içeriklerinin aslında bizim güvendiğimiz gibi masum olmadıgını vs öğrendim araştırdım. Çok okudum ama bazen günün 18 saati bu konular üzerinde araştırıyor, ve çeviri yapıyordum. Sonra da hangi mamaların yurtdışında tercih edildiğine bakınırken organic olarak tercih edilen sınıflandırılan mamaları gördüm acana gibi. hangi aileler tercih ediyor a kadar baktım inanır mısın.. baktım hep hayat standartları cok yüksek olan ve masraftan hiç kaçınmayan insanlar tercih ediyor bu kaliteli mamaları yurtdışında. yani şey gibi düşün royal caninleri h&m tıklım tıklım alışveriş etmek için zor yürüyosun içinde ama yurtdışında bazı channel magazalarına sıra ile müşteri giriş yapabiliyor. magazada 4-6 müşteri varsa diğer müşteriler dışarıda veye arabalarınds bekliyorlar vs. o yüzden de bu tarz mamalar türkiye gibi 3. sınıf ürünlerin kakalandıgı bir ülkeye de geç geldi ne yazık ki. ki hâlâ cok güzel ürünleri var bu markanın ama gelmedi henüz ülkemize. mesela harika gıda takviyeleri olan bir marka var vetriscience. o da bi ara birkaç güvenilir vet tarafından getirildi ülkemize. daha dogrusu bir ihracatçı firma üstlendi. sonra cok satılmadı ve artık gelmiyor. cünkü biz vetlerin dediklerine gıda konusunds o kadar teslim olarak güveniyoruz ki, vetriscience markası tabi sponsor olmayınca bunlara kimse satışını yapmadı hastalarına. bir lysine ürünü var mesela. her kedi kullanmalı mutlaka. bagışıklık dostu harika bir ürün. ama türkiyede yok artık biz de burda solgarı mı versek yoksa hillsin harfli mamalarından mı verip tedavi etsek diye ugraşıyoruz. halbuki tahıl btün kedilere uzun vadede düşmanken bazı kediler tavuk bile yememeli. son cğmleyi kurmak gerekirse kedi sahibi kedisinin zayıf yönlerini bilip ona göre bir yol çizmeli. tedaviye gerek kalmadan önlem alıp koruyucu beslenme uygulamalı. yani hasta olduktan sonra mama değişimi yerine iyiyken dogru beslenme uygulamak gibi.

patili
patili

120470

evet türkiyedeki birçok veteriner evcil dostlarımızı yemleme mantıgıyla işin ticari boyutunu düşünmekte sadece. az da olsa bazı veterinerler kesinlikle royal canin vs satmıyor. Farmina'nın matisse, veya britcarein çeşitleri ve hillsin yalnızca ideal balace serisi orijen, acana gibi mamalar satıyorlar. hatta öyle ki ben bazı ürünler hakkında içerik yorumu yapınca bilmiyorum araştırmalıyım diyorlar, sonra beni arıyorlar vs. haklısınız diyerek. bu link daha önce de sitede paylaşılmıştı. sitede hills royal canin ve proplanın ve bizim bilmediğiöiz bir sürü yabancı mama markasının içeriği temiz olmadıgı için ve yurtdışında bir takım hastalıklara sebep oldugu, defalarca toplatıldıgı vs vs daha bir sürü şey yazıyor. Kaliteli mamaları da sıralamış. İlk sırada Acana grasslands geliyor. sonra acananın pasificası. Biraz aşagı sıralarda orijenin mamaları var. kalitesiz mamalar oldugu. tow, advance, pure vita ve tüekiyeye gelmemiş ismini bilmediğimiz daha birçok mama markası da global olarak organic olarak korunan kaliteli pet food onayı almış o listede. Ama içlerinde rc yok whiskas yok hills ve proplan yok. daha detaylı bilgi vermemi isterseniz ayrı bir konu başlıgı açabilirim. Bir mamanın içeriğinde neler olmalı neler olmamalı. kediler için zararlı olan içerikler neler? gereksiz içerikler neler vs. dilerseniz bir konu altında yazarım ve böylece siz mamaların içeriğine bakarak en **********yı kedi evlatlarınıza kendiniz seçersiniz. Çünkü markadansa içerik mühim. bu ülkede de elimizde acana britcare orijen gibi markalara mevcut. yoksa marka olarak illa bunları alın demiyorum. temiz içerik açısından en uygun ve kaliteli bunlar diyorum. yazı yazıp kaynak gösterebilirim dediğim gibi. eğer detay isterseniz

meminkoroglu
meminkoroglu

2239

Ben proplan kullanıyor hem besleyici gende doyurucu

patili
patili

120470

Link bırakıyorum. Çünkü onca bilgi paylaşımımıza rağmen royal canin, proplan diye tavsiye verenleri gördüğüme inanamıyorum. İngilizceniz varsa dünya çapındaki verilmemesi gereken mamalar ve iyi mamalar ayrı ayrı kategorilendirilmiş sebepleriyle birlikte. Bilir kişilerin lafının üstüne --Sırf kendi kedinizde ŞUANLIK bir zarar veya saglık sorunu görmediniz diye-- öneride bulunamazsınız. Yanlış yönlendirmiş olursunuz. Link bu;


http://www.reviews.com/cat-food/

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Patili o zamn bence detaylı olarak yazmalısın ve de kaynağındaki bilir kişilerinde kim olduğunu açıklamalısın ingilizcem o kadar da iyi değil. Bilir kişilerin lafı üzerine demişsin ya Türkiye de ki çoğu veteriner o zaman hiçbir şey bilmiyor. Onların hocalarına da okullarına da onlarada haksızlık bu diye düşünüyorum. Şuan linkteki site hakkında ve bahsettiğin bilir kişiler hakkında hiçbir şey bilmiyorum öğrenmek istiyorum paylaşır mısın ?

patili
patili

120470

buyaka avm var ümraniyede. onun içineki pet shop satıyor eğer elden almak istiyorsanız. evcil besinleri.com un da satış ofisi var acıbadem taraflarında. oraya da gidip direkt elden alabilirsiniz. beylikdüzünde *********.xom un direkt oetshop usulü elden satışı var. haricinde güvenilir sitelerden de online sipariş verebilir son kullanma teyidi isteyebilir ve daha da garantide hissetmek için kapıda ödeme seçeneğini kullanabilirsiniz. ben duruma göre sitelerin kampanyalarını takip ederek *******, petlebi, ********* vs bu sitelerden alıyorum mama ve ek besinlerimizi :)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

başka kaynaklarda gösterebilir misin ? Bu konu cidden kafama takıldı. Onca veterinere güvenmeyip yabancı kaynaklara bakıp bize cidden kaliteli olarak sunulan bizde kaliteli diye kedimize aldığımız mamaları neden bu kadar gömdüğünüzü anlamak istiyorum. Yani birkaç gündür aklıma mamayı değiştirsem mi diye düşünceler soktun :) içim rahattı sayende şüpheye düştüm. Bu kaynaklara güvenenlerden biraz yardım istiyorum :)

yasement
yasement

119858

Ideal kedi beslenmesi biraz da ben karistirayim kafalari :) bunu okumayan kalmayana kadar her yerde paylasicam. Web sitesinin tamamini okuyun derim asilamalarla ilgili olanlari da, kedimin son asisindan sonra asi yerinde sert bir beze oldu. her konuda o kadar hakli bir veteriner ki kelimelere dokemiyorum.

yasement
yasement

119858

Reviews.com da sadece bunlarla degerlendirme yapilmamis yalniz. siteyi incelerseniz hayvan deneyleri yapildigini anlarsiniz.

ayseeny
ayseeny

5023

Patili sen acana mama önermiştin sanırım ama her yerde yok herhalde aldığım bir dükkan var mı? Hem yaş hem kuru mu bilgi verebilir misin? :)

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Araştırma Nasıl Yapıldı?


Reviews.com. araştırmanın nasıl yapıldığı, araştırmacıların nasıl seçildiği konusunda şu bilgiyi verdi:
7 araştırmacı, 20 katılımcı uzman, 1400 saat çalışma, 300 köpek sahibiyle görüşme ve 72 makale ve çalışmanın incelenmesi sonucu araştırma ortaya çıktı.


Köpek maması endüstrisiyle bağlantılı çalışan 11.000 kişilik bir liste oluşturuldu ve liste daha sonra en iyileri seçilerek daraltıldı.
Veteriner, köpek eğitmeni, hayvan davranışları, uzmanları, üniversite araştırma görevlileri ve yazarlardan oluşan 20’den fazla uzman çalışmaya katkıda bulundu.
300 köpek sahibiyle anket yapıldı ve köpeklerinin mamasının içinde ne olduğu soruldu.
Köpek sahipleri için en çok nelerin önemli olduğu bulmak amacıyla 8000in üzerinde arama sorgulandı.
Köpek mamaları hakkında 72 en popüler makele ve araştırma okundu, analiz edildi.
115 markanın, 2219 köpek maması formulünün yer aldığı bir liste oluşturuldu ve içeriklerinde bulunan 2500 malzeme değerlendirdi.


sevgilikopegim.com'dan alıntıdır

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

Aynı şey kedi maması için de geçerli

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Seni kutluyorum güzelce yazdığın için. O kadar çeviri yapıp araştırdıp ulaşmak için emek verdiğin değerli bilgiler bunlar. Bende giriştim bu işe :) teşekkür ediyorum..

patili
patili

120470

ne demek :) rica ederim...

cute_catTR
cute_catTR

12507

royal canin :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2077 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR