Dişi Muhabbet Kuşum Eşsiz Çiftleşmeden Ard Arda Yumurta Yapıyor

Kerr
Kerr

169 Puan

Dişi muhabbet kuşum eşsiz ciftlesmeden dün yumurta yapti ve uzerine yatti biz de boş olduğunu düşünerek altından bir süre sonra aldik. ertesi gune cok huysuzdu ve isirmaya başladı bugün 2. Yumurtasını tekrardan yaptı ve 3. sünu de yapmaya çalıstı. Yumurtasını altından ne zaman almaliyım ve ona eş almazsak kuşuma bir şey olur mu ? Her gün yumurtlayarak yorgun ve halsiz kalıyor. Bu yumurtlama dönemi ne kadar sürer lütfen yardımcı olun

2 CEVAP

aslihan_e
aslihan_e

128457

İki seçeneğiniz var ya eş alacaksınız sürekli yavru yapacaklar ya da yine aynı şekilde yumurtaları alacaksınız ama sürekli yımurtlamaya devam edecek. Eş varken daha çok yumurtluyorlar o kesin. Bence yumurtasını almayıp hayvanı bir ay bekletip üzmek de kötü. Bu kuşların geniyle oynanmış bu yüzden sürekli üremeye yumurtlamaya çalışıyorlar oysa doğada bu şekilde değiller. Dişi kuşların genel özelliğidir yumurtamaya başlayınca saldırganlaşırlar. Kafesi daha çok güneş alan ya da daha aydınlık bir yere koyun, daha yükseğe yerleştirin. Yatınca bir şekilde rahatsız edip kalkmasını sağlayın. Mümkünse kafeste fazla kalmamasını sağlayın. Tabana yumurtluyorlar değil mi? Umarım yuvalığı falan yoktur. Kalamar kemiği alın kalsiyum alması için mutlaka, ya da kalsiyum ilacı alın. Bir de eczaneden Redekain Pomad aldım ben, çatlaklar, tahriş deri yıpranması için kullanılıyor. Ayrıca soluk borusu içine tüp yerleştirilirken anestezik kaydırıcı olarak kullanılıyormuş ve makat bölgesi için uygun. Yani yumurta sıkışırsa bu krem çok iyi geliyor. Ayrıca hayvanın acısını azaltıyor. Poposuna parmağınızla falan sürebilirseniz çok iyi olur. Tahrişe iyi gelir. Yumurta içerde kırılırsa maalesef genelde kuşlar ölüyor. Benim gencecik kuşum bir sabah aniden gitti. Eşi varken çocuk yapıp mutlu ölür, eşi yokken de daha az yumurta yapıp daha az yıpranır. Çocukları beslerken falan da zor oluyor çünkü. Karar sizin ama o dediğim pomadı alın bence ve yatmasını önleyin rahatsız edin. Kafesin zemininde ızgara yoksa alın, çünkü direk kağıt olduğunda parçalayıp kendilerine yuva yapıyorlar.

emreovec
emreovec

12921

Korkmakta çok haklısın. İlk dişi muhabbet kuşumun yumurtladığı zamanı hatırlıyorum ölecek galiba diye oturup ağlamıştım ama 12 sene yaşadı her sene de yumurta verdi. Kaç tane erkek aldım. İstemedi. Tuttu hatta kıskandı bizi felç oldu.


Bence almana gerek yok. Yavru olsa daha büyük sorumluluk ve sürekli her sene doğacak. Yani eş isterse tabi o da.


Annelik güdüsü yatıyor üstünde sonra içi boş olduğunu anladığında kırıp yiyor. Kalsiyum olarak faydalı.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1084 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81202 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR