Kilo Almaya Meyilli Kedime Tuylerine De İyi Gelecek Yetiskin Kedi Mamasi

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Kedime pro plan junior kullaniyorduk ama kilo almaya meyilli butun gun yatn bir kedi oldugu icin ve kilo almasi onun sagligi icin sikinti yaratacagi icin Pro Plan house cate gectik cok yavas bir gecis sureci oldugu halde tuyleri dokuldu sirt bolgesinde bolgesel olarak dokuldu acildi orasi mantar falan sandik deilmis Allahtan ya stresten ergenlikten dedi vet ya a mama degisimi de olabilir dedi ama 11 ayliknolmasina ragmen kizginlik belirtisi gostermiyor etrafa idrar puskurtme ya da bagirarak miyavlama gibi bir durumu yok. Hala pro plan house cat veriyorum veterinerin onerisiyle biotin hap ve balik yagi veriyorum pek yemiyor hapi zorlaniyor ama zar zor agzina sokuyorum ya da malt masnla tuyleri biraz duzeldi.
Simdi ben house catle dvam mi etsem bilemedim guzel kilo kontrolu oldu ama tuy olayi beni korkutuyor pro plan'in tuyler icin olan derma plus mi alsam diye dusunuyorum yoksa house cate devam mi etsem.
Brit Care'in de tuyler icin mamasi varmis. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim


39 CEVAP

patili
patili

120470

Örnek resimdeki britcare coconun protein oranı acananın protein oranından bayagı bir farkla fazla :)
britcare coco: %40 acana: %35
bu aradaki 5 rakamı göze az görünmesin. 0.1 bile çok farkeden bir durum bu oranlarda.
o yüzden size önerim acana pasifica almanız. kilo kaybetmesi ancak tahılsız kaliteli bir mamayla mümkün. nasıl zayıflayıp fit bir hale geldiğini gözlerinizle görüceksiniz. enerjisi de artıcak ayrıca. britcare coco ördekli ve somonlu ve içeriğinde iştah artırıcı birkaç ürün var zayıf ve gurme kediler için tavsiye ediliyor. sizin kedi yerse obez olabilir. ama orijen cok yüksek proteinli. ona gerek yok şuan için.

BMC
BMC

893

Arkadaşlar acana orijen kedilere kilo aldırıyo diye bir şey yok mama paketi arkasındaki gr uyarak verildiği takdir de hiç bir problem olmaz ayrıca böbrekler de veya idrarda hiç bir problem yapmaz böyle şeylere inanmayın eğer orijen kullanıp yada acana kedinizin böbreklerinde veya idrarında bir problem oluyorsa bu kedinizin genetik yapısından kaynaklanıyo bu iki mamanın bu problemlere yol açması imkansız.veteriner arkadaşların hemen sığındığı olay ilk sordukları soru hangi mama kullanıyosun orijen veya acana denildiğinde veterinerin cevabı hemen rc hills mama kullanın nedeni ise satış politikası kendi veterinerim bunu açıkca söylüyor şukadar bedava mama satarsan şu kadar kar vs...yani bu rc hills proplan a vericeğiniz paralara inanın yazık evet orijen pahalı ama inanın diğer mamalardan daha uzun süre gidiyo ve aynı hesaba geliyo saydığım markalar çeşit çeşit ve ırklara özel mama yapıyolar ama içerik aynı :)sadece mama şekilleri değişik.

patili
patili

120470

hergün kaka yapması gerekiyor bir kedinin. krdinizin kabızlık sorunu varmış acana bunu düzeltiyor şuan. ondan sebeple biraz cıvık olabilir. 2 günde 1 kaka yapması hiç sağlıklı değilmiş neden daha önce yazmadınız.. Ben britcare sunny öneririm protein oranı düşük diğer mamalara göre. bu da demek oluyo ki kediniz böbrek vs. problemi yaşamaz. acanaya devam etmek veya sokak hayvanlarına vermek konusu tamamen size kalmış ben birşey demiyim o konuda. sonuçta yabancıya gitmicek sokaktaki miniklerimiz doyucak :))
ama proplan derma vs de denemek isterseniz deneyin. ben hills pro plan rc sağlıklı bulmuyorum. Sadece veterinerlerde satılan reçeteli olan çeşitlerini mecbur kalırsak kullanmalıyız bence. ben mesela kızıma yaş mama olarak kızgınlık döneminde rc recovery ve yills a/d yaş mama verdim. iştahını toparlasın diye. bi faydasını gördük mü hayır :)
ama denedim en azından.

tika_waylan
tika_waylan

13980

N&d cok guzel bir mama ama Acana'ya benziyor daha once Acana ve Orijen kullandim beimki gibi tembel tum gun yatan ozellikle erkek kedilere onermiyorlar burda bir arjaasin kedisinde idrar yollari sorunu olmustu. Yuksek protein tahilsiz daha cok kilo alditabilir yoksa icerigi daha temiz oldugu icin benim de aklima N&D var ama cesaret edemiyorum

patili
patili

120470

yine ND ile Acana kıyaslanmış ona da açıklık getireyim. Yine ND içeriği Acana nın içeriğinden daha yüksek değerler içeriyor. :)
Kısacası internette acana ile ilgili çok önyargılı yazılar var. Onlardan etkilenen insanlar oluyor haliyle ama bu benim fikrimce ve incelemelerimden yola çıkarak karalama politikası bu mama markası için. buna da açıklık getirmek istedim. ND'nin protein oranı Acananınkinden %1 birim daha yüksek. O yüzden kediniz cok hareket etmeyen biriyse ve acana zararlı demişse bir vet veya bir yazı, ND daha da tehlikeli demektir. ama değil işte. İkisi de ev kedileri için ideal mamalar. zaman zaman balkon sefası, ev koşusu, bahçe yürüyüşü yaptırırsanız hele, tadından yenmez.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ne kadar oyuncaklar alsam da benim oglan Garfield hareketsiz yavrulygu da böyleydi karakteri bu oyunu da yatarkem oynuyot anca oturdugu yerden.
Acana Wild Praire var evde turuncu pakette olan hiç açmadım korktugum için sokak kedilerine verecektim. Yavruluk döneminde Orijen de Acana da vermiştim kısa bir süre kilo aldıgını ve tuylerinin bir tık daha fazla döküldüğünü farkedince Pro Plan Junior'a geçmiştik ve diğer paketi hiç açmamıstım duruyor evde veteriner isterden yeni mama alma kullan bitince baska mama alırsın dedi ama sürekli mama degiştirmek de iyi bir şey degil o kadar kararsız kaldım ki anlatamam.

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

BMC haklı

tika_waylan
tika_waylan

13980

Acana, Orijen onereeklere de onceden uyarim 1 paket hic acilmamis Acana var ama benim kedime gitmiyor cunku erkek hareketsiz butun gun yatan bir kedi fazla protein onun bunyesne iyi gelmiyor

Reyyanhan
Reyyanhan

123983

Nd deneseniz.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Brit Care Coco'yu su an tamamen eledim aman daha istahi artmasin ben cok dikkat ettigim halde kilolu bakiyorum arkadaslarimin ayni cinsten kedisine hep kilolulae oyle olmasini istemiyorum cunku kilo alirsa bobrek sorunu da yasayabilirmis. Gunde 50 gramdan fazla mama vermemeye calisiyorum haftada bir yas mama veriyorum ki o bile fazlaymis veteriner yas mama verme diyor gene de su ihtiyacini karsilasin diye kiyamiyorum veriyorum. Peo plan house cat cok guzel kilo kontrolu sagladi ama bolgesel tuy dokumu sanirim mamasini degistirirken oldu 1 aydir veriyorum ama dokulen bolgedeki tuyler hala tam manasiyla duzelmedi biotin balik yagi da veriyorum duzelsin diye.

patili
patili

120470

britcare coco da cok iyi kaliteli bir mama ama sizin şuan sıfır tahıl bir mama tüketmeniz lazım oldugu için en uygunu acana pasifica. wild prairie malesef tüy döküyor bolca tavuk içerdiği için. kedinizin alerjisi varsa hatta mantar bile yapabilir bölgesel dökülme de yapar. tavuklu her mama böylr ne yazık ki. hipoalerjenik mamalar hariç. o yüzden acana tavukluyu da eleyin. pasifica veya nd tahılsız balıklı portakallı. bu 2si size cok uyun şuanlık

kediler
kediler

2596

Kediniz cinsi nedir acaba? Belki kilo almaya meyilli bir cinstir. Mesela benim kedim Scottish fold ve çok hareketsiz. Oyunu yattığı yerden oynuyor. Ama normal kiloda. Çünkü çok iştahlı değil. Ayrıca biz de sık sık mama değiştiriyoruz ama onun için fark etmiyor. Hangi mamayı koysak yiyor. (Kaliteli olanları tabi) Hiç öyle tüy dökülmesi falan da olmadı. Belki başka bir sebep olabilir mi?

Havanese_Siri
Havanese_Siri

14906

naturea düşük karbonhidrat içeriyor ve tahılsız

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kilo aldirabilir belki bir de hareketsiz erkek kedilere uygun olabilir mi bu konularda her veteriner herkes farkli bir seyelr soyluyor ben de cok kararsiz kaliyorum burada bir arkadas vardi tahilisz mamadan sonra idrar yollari sorunu yasadi erkek kedisinde tas olusmustu galiba ama kesin mama yuxunden mi neydi noldu bilmiyorum bu girdileri gorurse fikir verirse cok sevinirim. Sanirim ben onlari okuduktan sonra boyle korkmaya basladi

Ece5
Ece5

4602

N&D yi kesinlkle tavsiye ederim yeni aldık bizde ama süper bence kedilerim agızları bile mis gibi oluyo tüy konusuda cok iyi taramada yapıyosanız cok iyi gelecek
Mamanın değişik bir kokusu var n&d nin ama acananın kokusu bi tık daha ağır etrafı koku cok yayılıyo benim gözlemim bu

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2617 Görüntüleme
  • 39 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 81827 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR